Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, kesäkuuta 21, 2013

Eihän nyt ole keskiviikko?

Tiedän, ettei tänään ole keskiviikko vaan pelkkä perjantai vain. Siitä huolimatta tein tänään hieman ristipistoja! :)


Tämän kukkasen pistelin tänään iltapäivällä, ja nyt tästä puuttuu enää sen verran, että pistelyosuus valmistuu seuraavan keskiviikkoillan maratonin aikana. :)


Perjantait ovat yleensä minulle aika rankkoja päiviä, koska meillä tehdään viikkosiivous aina perjantaisin. Tykkään siivoamisesta enemmän kuin mistään muusta kotityöstä, vaikka tykkään kyllä kaikista muistakin kotiaskareista paljon. Harmittaa, kun kunto on mennyt niin huonoksi, etten enää jaksa kuin autella siivouksen kevyimmissä puuhissa, ja sekin vie voimat täysin. Tai sitten voi olla voimat niin heikot, ettei tahdo jaksaa edes niitä kevyimpiä puuhia tehdä.

Tänään on ollut tavallista voimattomampi päivä, koska eilen oli Oysissa fysioterapeutin arviokäynti. Jo pelkästään yksi asiointireissu voi viedä minulta voimat niin, että palautuminen kestää pari päivää, saati että tehdään puolentoista tunnin ajan erilaisia kuntotestejä: kävelytesti, tasapainotestejä ja lihasvoimatestejä ainakin. Sehän oli selvä homma, että kaikki testit, joissa olisi pitänyt jotain kyetä tekemään kehon oikealla puolella, eivät mitään hurjia pisteitä kerryttäneet. Kävelytestin sain tehdä kepin kanssa. Kolmen kilon puntteja olisi pitänyt nostaa ylös vuoroin kummallakin kädellä, mutta kun oli siinä ja siinä, että sain edes otteen oikealla kädellä siitä puntista, niin kuinka olisin saanut sitä vielä nostettua? Enhän saa selinmakuulla ollessani edes kohotettua oikeaa jalkaa tai kättä lainkaan ylös alustasta. Vaikka oikealla puolella en onnistunutkaan noita testijuttuja tekemään, vasemmalla piti jaksaa nostella puntteja tai tehdä jalkaliikkeitä niin paljon kuin suinkin pystyi, ja tänäänhän se tuntuu sitten lihaksissa. Jo aamusta alkaen en ole oikein pysynyt pystyssä, olen horjahdellut, pyörtyillyt, jalat ovat menneet alta, näkö on häiriintynyt, on ollut pahoinvointia, huimannut jopa maatessa, niiden normaalien jokapäiväisten tuntohäiriöiden ja kipujen lisäksi tietysti... tällaista tämän sairauden kanssa pahimmillaan on, ei onneksi sentään joka päivä. Yleensä pyrin jaksottamaan puuhastelujani niin, ettei tule peräkkäisinä päivinä isompia rasituksia, mutta sillehän nyt ei voinut mitään, että fysioterapeutin aika tuli juuri siivouspäivän edelle.

Kyllä tänään on monta kertaa päässyt iso itkukin, kun ei vaan pysty eikä jaksa tehdä mitään. Isäntä ja lapset tekevät meillä nykyään suurimman osan kotitöistä, mutta hankalapa siinä miehenkään on mitään tehdä, jos pitää olla samalla valmiina koppaamaan kiinni, jos minä lähden lattiaa kohti.


Kuopus tässä näyttää mallia, kuinka saunan lattiaa mopatessa ei tarvitse kumarrella ja kyykistellä - menee vain lauteiden alle seisomaan! :)

Seuraavien päivien ajan pidän siis tukikohdan visusti tässä sohvanpohjalla, jonne tänäänkin kaaduin ihan pakon sanelemana. Mies ja kuopus kantoivat minulle viereen käsityöt, tietokoneen ja äänikirjan, niillähän sitä jo pärjättiinkin mukavasti. :) Käsissä ei ollut voimia tosiaan muuhun kuin juuri ja juuri ristopistoneulan kannatteluun, siitä siis syntyi ajatus pistellä hiukan tuota työtä eteenpäin. Tästä sohvalta käsin on hyvä käydä välillä hämmentelemässä värikattiloita hellalla. Nytkin siellä on yksi kattila jälleen porisemassa, eli värjäystouhut jatkuvat entiseen malliin! :)

Hoksasin juuri, että tänään taitaa olla kesäpäivänseisaus. Sehän tarkoittaa sitä, että pahin on viimein takana, ja päivät alkavat tästä eteenpäin lyhentyä ja illat pimetä! :) Jospa pian tulisi nukuttuakin paremmin, sekin voisi tätä sairautta vähän helpottaa. Ilmassa on kyllä ollut jo tällä viikolla hieman loppukesän ja syksynkin tuoksua, mikä on antanut toivoa kesän loppumisesta. Kesäpäivänseisauksen myötä voi varmasti alkaa ihan virallisesti odottamaan syksyä - ihania pimeitä iltoja, kynttilän valoa, sateen lotinaa, ruskan värejä, sieniä, marjoja... tule jo, syksy! :)

Tänään taidan käydä aikaisin unten maille. Jospa voimista palautuisi edes osa, ja jaksaisi taas huomenaamulla jatkaa arkisia aherruksia kasvivärien maailmassa. Hyvää yötä siis kaikille, nukkukaa hyvin! :)


3 kommenttia:

 1. Voimia sinulle ja hyvää Juhannusjuhlaa. Olet tosi ahkera sairaudestasi huolimatta, karehdittavan paljon saat aikaan. Olen mielenkiinnolla lukenut värjäyssessioitasi, onhan sekin rankkaa puuhaa ja aikaa vievää. Ei sopisi minulle hätähousulle.

  VastaaPoista
 2. Oikein mukavaa syksyn odotusta sinulle.
  On sinulla oiva perhe ja mukava saunan lattian pesijä!

  VastaaPoista
 3. Tätini totesi pari päivää sitten, että kesä tuli ja meni niin vauhdilla ja kohisten (kukatkin alkavat olla kukkineita), syksyhän se tästä jo nyt alkaa...

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)