Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, toukokuuta 19, 2013

Helluntai

Hyvää helluntaipäivää!

50 päivää kestänyt pääsiäisjakso on nyt takana, ja alkaakin helluntaijakso, joka kestää ensimmäiseen adventtisunnuntaihin saakka. Alkavaa viikkoa kutsutaan myös helluntaiviikoksi. Helluntain nimi tulee jälleen kerran ruotsin kielestä, helig dag eli "pyhä päivä". Helluntai onkin yksi vuoden kolmesta suurimmasta pyhäpäivästä. Se on paitsi Pyhän Hengen päivä - minkä vuoksi helluntain väri on punainen - myös kirkon syntymäpäivä. :)


Synttäripäivään kuuluvat tietysti lahjat. :) Olette nähneet nämä lahjat jo 10 päivää sitten helatorstaina yhdessä tietäjien kanssa, eli nämä ovat tietäjien lahjoja Jeesus-vauvalle. Halusin näyttää nämä lahjat vielä erikseen lähikuvassa, jotta näette nuo kivat yksityiskohdat. Kultainen lahja on tehty Novita Goldista, mutta punainen ja hopeinen lahja on neulottu kirjontalangasta. Minulla sattui olemaan vielä jotain todella ohkaisia kimaltavia lankoja, joita olen joskus varmaan saanut jossain ristipistovaihdossa, mutten osaa niitä oikein mihinkään käyttää. Laitoinkin näitä lankoja vielä kaveriksi punaiseen ja hopeiseen pakettiin; kuvassa niitä ei välttämättä erota, mutta luonnossa tuovat kivasti vähän lisäsävyä.

Kerroinkin jo aiemmin, että jouduin vähän käyttämään mielikuvitusta löytääkseni sopivia koristeita lahjoihin ja tietäjien vaatteisiin, minulla kun ei ole oikein helmiä ja paljetteja, kuten ohjeessa. Niinpä hyödynsin nappilaatikon antimia, vaikkei sielläkään kovin kimaltavia nappeja ole. Erityisen tyytyväinen olen kultaisen ja hopeisen lahjan koristeisiin. Hopeisen lahjan päälle ompelin päällekkäin metallinapin ja ruusunapin. Kultaisen lahjan päällä on puolestaan ensin hopeanvärinen metallinappi, sitten läpinäkyvä muovinappi, sitten messinginvärinen nappi, ja sen päällä vielä sininen paljetti ja kullanvärinen helmi. :) Punaisen paketin päällä oleva kultanappi onkin näihin verrattuna vähän "tylsä", mutta kun tein sen näistä ensimmäisenä, niin vielä ei mielikuvitus laukannut riittävästi... ;)

Lähipäivinä näettekin sitten loput tästä projektista, loppu häämöttää viikon päästä! :)

Hyvää kirkon synttäripäivän jatkoa kaikille! ;)

3 kommenttia:

 1. Oi miten ihana postaus ja kauniit lahjat olet tehnyt. Ihanaa Helluntaita.

  VastaaPoista
 2. Ihanat lahjat nappineen kaikkineen.

  VastaaPoista
 3. Viehättäviä niperryksesi ja vieläpä synttärilahjaksi Jeesukselle. -Hän varmasti ilahtuu , kun lapset ja aikuisetkin elävät niiden välityksellä raamatun kertomuksia todeksi.

  Kesäistä syntymäpäivän iltapäivää kaikille minunkin puolestani
  Maijeli

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)