Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, huhtikuuta 07, 2013

Vauvajuttuja

Kuopus sai täksi päiväksi kutsun tulla tyttöystävänsä (ja kuulemma tulevan vaimonsa) 5-vuotissynttäreille. :) Koska tyttöystävästä on hiljattain tullut isosisko, ajattelin että olisi huomaavaista laittaa pojan mukana myös pienet vauvaonnittelut koko perheelle. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kuopus näkee ystävänsä pikkusiskon, ja eipä hän muutenkaan ole tainnut ennen niin tuoretta vauvaa nähdä. :)

Vauvantossut
Tehty ajalla: 5.-6.4.2013
Malli: Novita Kevät 2008 nro 67
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita Nalle luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 31 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Kuopuksen tyttökaverin pikkusiskolle  

Malli on sama, jolla tein viime syksynä jämälangoista tossuja myyjäisiin, tai lopulta ne taisivat olla onnenpyörän palkintoina. Tällä mallilla tossut on nopeat tehdä, joten en alkanut sen kummempaa mallia katselemaan, kun synttärikutsukin tuli aika viime tingassa. Ja hyvä mallihan tämä on! :) Kaapista löytyi sopivasti Nallea ja vähän "tytönväristä" nauhaa rusetiksi. Rusetti on näihin tossuihin sikäli hyvä koriste, että sen avulla saa myös parhaiten tossut pysymään jaloissa - toivottavasti. ;)

Vauvakortti
Tehty: 6.4.2013
Malli: Aavan nurkasta löydetty
Lanka: Novita Virkkauslanka roosa (550) ja luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 1 g
Virkkuukoukku: 1,25 mm
Koko: Korttiin sopiva
Muuta: Kuopuksen tyttökaverin perheelle   

Kortin mallia miettiessäni muistin joskus jossain nähneeni tällaisen virkatun vaunukortin. Googlen kuvahaun avulla selvisikin, että se "joskus jossain" oli Aavan nurkka, josta löytyi tähän myös ohje. Kiitos Aavalle, jolla muutenkin on ihania virkkuita blogissaan! :) Olipa ihanaa tehdä vaihteeksi jokin muu kuin ristipistokortti, enkä olisi nyt ehtinytkään korttia pistellä. Nuo kukkaset löytyivät askartelutarvikelaatikostani, olen joskus jonkun sekalaisen pakkauksen tarvikkeita ostanut, ja sitä pakkausta tulee hyödynnettyä melkein aina korttiaskarteluissa.


Näitä näperrellessäni huomasin taas, että kyllä on tuo oikea käsi kangistunut ja kömpelöitynyt entisestään. Tavanomaisimmissa käsitöissäni sitä ei niin selvästi huomaa, mutta pikkutarkassa näpräämisessä alkaa olla jo hankaluuksia. Onneksi voi käyttää apuna vaikkapa pinsettejä silloin, kun ei sormilla saa otetta, ja pinseteillä on tuohon korttiinkin vaikkapa nuo kukkien keskellä olevat kultaiset pienet tarrat kiinnitetty. Ei pidä antaa sairauden olla esteenä harrastuksille, täytyy vaan keksiä uusia keinoja. :)

Mukavaa sunnuntain jatkoa!7 kommenttia:

 1. Kauniita, kauniita, ihailen kovasti aikaansaannoksiasi.

  VastaaPoista
 2. Kortista tuli ihana tossuista puhumattakaan. Ehkä saan tuosta kortista inspiraatiota taas omiin virkkaamisiini. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita molemmat! Mä etsin ennen pikku-mimmin syntymää ohjetta vastasyntyneen villasukkiin, mutta en löytänyt ohjetta aivan pieniin sukkiin. Vaikka miten pienet sitten kokeilemalla tein niin sukan varsi oli löysä ja jalkaterä liian pitkä. Vastasyntyneen jalka on uskomattoman pieni. Mutta nopeasti se myös kasvaa.

  VastaaPoista
 4. söpöt pienet tossut ;) ja niin ihana kortti niiden mukaan ..
  Kurjaa, että kätesi on huonompi kuin toinen, mitä sairastat ?? Anteeksi kysymykseni, mutta itselläni on reuma joka häiritsee pieniä töitäni.. Mutta ihailen sinun käsitöitäsi äärettömän paljon <3

  VastaaPoista
 5. Jansku: Diagnoosia edelleen odotellaan, neurologian polilla tutkitaan, koska oireet viittaavat siihen suuntaan, eli oikean puolen raajoissa on erilaisia tunto- ja liikehäiriöitä sekä voimattomuutta. Lisäksi näköhäiriöitä, tasapaino-ongelmia, tavallisuudesta poikkeavaa väsymystä jne. Aika monenkirjavaa siis, joten sitä ei ihan hetkessä diagnosoida, vaikka aika monta yleisintä sairautta on varmasti jo erilaisilla kokeilla onnistuttu sulkemaan pois. Sairausloman diagnoosina on ollut tähän saakka "määrittämätön hermojärjestelmän oireilu".

  VastaaPoista
 6. Kiva vauvalahja! Harmi, että olo ei vieläkään ole parempi. Toivotaan, että tutkimukset etenevät hyvin ja jotain selviää.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)