Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, huhtikuuta 08, 2013

Askarrella-paskarrella :)

Yksi minun sketsihahmosuosikkini kautta aikojen on Jukka Rasilan esittämä Touko-Pouko, joka esiintyi aikoinaan Studio Julmahuvin "Muksuluuri"-sketsissä. Touko-Poukolta on peräisin monet tutut fraasit, kuten "ylläri-pylläri" tai meidän näpertelijöiden lemppari "askarrella-paskarrella". Hänen lempikappaleensa on tietysti "Kreikan meri, meri Kreikan..." ja Muksuluurin puhelinnumerohan oli tuttu-puttu "nolla seitsemänsataa kuusi-puusi viisi-piisi kaksi-paksi kasi-pasi kasi-pasi kolme-dolme ja nelkku-kelkku". :D Meidän miesväki katsoi koko pääsiäisen ajan Touko-Pouko-pätkiä Youtubesta, joten nämä hauskuudet ovat pyörineet siitä syystä viime aikoina päässäni. :)

Niinpä minäkin päätin seurata Touko-Poukon esimerkkiä ja vähän askarrella-paskarrella. :)

Minähän en ole mikään kovin tuottelias askartelija-paskartelija, mutta teen mielelläni kuitenkin kortteja silloin kuin sellaisille tarvetta on. Joskus teen kortin ihan pelkästään askartelemalla-paskartelemalla (hyvin yksinkertaisella mallilla tosin, eivät ole verrattavissa "oikeiden askartelijoiden" tuotoksiin), mutta en ole niitä viitsinyt täällä blogissa esitellä, enkä laske niitä esimerkiksi kuukauden tai vuoden aikana tehtyihin käsityöprojekteihin. Mutta silloin kun käytän kortissa jotain käsityötekniikkaa, kuten ristipistoja tai vaikkapa nyt virkkausta, niin ne toki lasken valmistuneiksi käsitöiksi, ne kartuttavat langankulutustilastojani ja vähentävät lankavarastojani, joten ne sopivat blogiinkin näytille. :)

Vauvaonnittelukortin virkattuani aloin pohtia, mahtaisiko netistä löytyä ideoita muihinkin virkkausta hyödyntäviin korttimalleihin. Googlen kuvahausta löytyy "virkattu kortti" -haulla vaikka mitä, mutta kun erehtyy kirjoittamaan "crocheted card", niin johan aukenee ihan uusi maailma. :) Vähän aikaa ideoita imiessäni heräsi halu kokeilla samantien jotain virkattua korttia. Vaan kun minulla ei ole tapana noita kortteja tehdä varastoon "muuten vaan", niin täytyi miettiä, mihin tilanteeseen voisin seuraavan kerran korttia tarvita. Ja äitienpäivähän se on seuraavaksi tulossa, siispä tekaisin kortin äidilleni:

Virkattu sydänkortti
Tehty: 7.4.2013
Malli: Syntyi tehdessä
Lanka: Novita Virkkauslanka l.valk. (010)
Langankulutus: 4 g
Virkkuukoukku: 1,25 mm
Koko: Isohko sydän
Muuta: Äitienpäiväksi  

Minulla on tapana Pirkka-lehdistä (ainoa meille tuleva aikakauslehti) ja joskus mainoksistakin leikellä kauniita kuvia talteen; usein saatan liimailla niitä kuvia esimerkiksi postipakettien päälle peittääkseni siitä vanhat merkinnät (käytän lähes aina postitukseen kierrätettyjä postituskuoria, joista on hyväkin ne vanhat merkinnät sutata tai peittää vaikkapa kuvilla). Nyt näiden kuvien joukosta löytyi kokonaisen lehden sivun kokoinen kukkakuva. Leikkasin kuvasta sydämenmuotoisen palan ja liimasin sen niin ikään samankokoisen sydämenmuotoisen pahvin päälle. Sitten pistelin parsinneulalla reikiä tuon kuvan reunaan, ja reikiin virkkasin ensin kerroksen kiinteitä silmukoita. Toinen kerros tuli myös kiinteitä silmukoita edellisten päälle, ja viimeinen kerros tuollaista piparkakkureunusta pylväillä.

Jos et kerro kellekään, niin tuo virkattu kukkanen oli pakko tehdä tuonne yläreunaan peittämään jotain sinne kuulumatonta. ;) Huomasin nimittäin vasta sitten, kun työ oli jo täydessä vauhdissa, että siinä lehden kuvassa oli jotain ylimääräistä, luultavasti oli toisen kuvan kulma osittain tuon kukkakuvan päällä, mutten ollut sitä innostuksissani huomannut. Häiritsihän se siinä kovasti, mutta ei häiritse enää, kun liimasin siihen kukan päälle. :)

Onnea-tarra ei olisi näkynyt pelkästään tuon kukkakuvan päälle liimattuna, joten liimasin sen ensin valkoiselle pahvinpalalle, jonka kiinnitin 3D-teipeillä korttiin.

Jes, nyt mulla on jo äitienpäiväkortti tälle vuodelle valmiina, eipä tarvitse sitä enää pähkäillä! :)

Kuopuskin on tehnyt käsitöitä päiväkodissa:


Tässä on pojan ensimmäinen vohvelikangastyö. :) Tavoitteena oli ollut, että jokainen oppisi hieman ompelemaan suoraa viivaa. Kuopus oli tietysti ilmoittanut heti, että hän ompelee Angry Birdsin kuvan! Olivat kuitenkin lastenhoitajan kanssa asiasta keskustelleet - meidän kuopuksella kun on ehkä maailman lyhin pinna, joka kärähtää samantien, jos joku asia ei menekään halutulla tavalla - ja lopulta poika oli päätynyt ompelemaan kuun. :) Ja onhan tuossa sitä suoraa viivaakin ommeltu reunaan. :) Pitäisipä ostaa kotiinkin vohvelikangasta, siihenhän voisi lyijykynällä tai kaavakynällä hahmotella linnun ääriviivat, jota pitkin poika voisi sen Angry Birdinsä toteuttaa.

Hmm... kun vohvelikangastyö on tullut kotiin jo tässä vaiheessa, niin jopas riittääkin jännitystä toukokuulle, mitähän ovat äitienpäiväksi keksineet... ;) Vaikka kuopus on tainnut sen jo paljastaa, sen siemen kun on laitettu jo viime viikolla kasvamaan. :)

Hyvää tätä viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Tosi hieno kortti! Ja kuopukselta ihana idea, todella mukavaa kun tykkää myös käsillä tekemisestä.Teehän tosiaan ne ääriviivat, kotonahan sitä voi tehdä vähän kerrallaan niin ei pinna pala.:)

  VastaaPoista
 2. Todella hieno kortti :) Noita kortteja olen myös itse ihaillut netissä.

  Voihan tuohon samaan kankaaseen hieman jatkaa kotona sitä kuvaa :)

  VastaaPoista
 3. Todella kiva idea tehdä kortteja,pitääpä käydä kurkkamassa noila sivuilla.

  VastaaPoista
 4. Hieno kortti ja hieno on vohvelityökin :)

  VastaaPoista
 5. Äitienpäivä ja vohvelikangas toivat mieleeni tapahtuman monen vuoden takaa, kun tytär oli juuri täyttänyt neljä. Päiväkodissa oli pujoteltu äidille liina ja se oli pakattu lahjapakettiin. Äitienpäivä aamuna avasin paketin ja samalla tytär alkoi huutamaan aivan hysteerisesti.

  Saamassani liinassa oli yksi punainen raita ja tytär oli pujotellut omaansa monta eriväristä raitaa. Pitkälle iltapäivään meni ennen kuin saimme neidin rauhoittumaan ja uskomaan, että oikea liina löytyy.

  Valitettavasti asia selvisi vasta monen päivän päästä, kun väärän liinan kotiinsa vienyt ei millään halunnut myöntää asiaa ja äitikään ei ollut yhteistyökykyinen.

  Tämä opetti sen, että koulussa kun teen oppilaiden kanssa lahjoja, pakkaamme ne usein sellofaaniin ja viemme sitten suoraan omaan reppuun.

  VastaaPoista
 6. Reetta: Meillä kans töissä ihan sama mitä piirretään tai askarrellaan, niin ensimmäisenä annetaan lapsille kynä, joilla kirjoitetaan oma nimi työhön, ja vasta sitten aletaan askarrella. Turha sitä nimeä enää alkaa laittamaan siinä vaiheessa, kun pöydällä on 18 kappaletta taideteoksia, eikä kukaan muista, mikä oli kenenkin oma. ;)

  VastaaPoista
 7. Heips! Olitte tänään kuopuksen kanssa samassa bussissa. Nousitte ilmeisesti keskustasta kyytiin, mutta mä keskityin sillä hetkellä neuletyöhön enkä huomannu teitä. Vasta Tuirassa katoin, että Marihan istuu tuossa pari penkkiä edempänä ja yritin sitten vähän kuikuilla, ku jäitte pois, mutta ette huomanneet :)

  VastaaPoista
 8. Henna: Joo, siinä sun (ja mun) töistä päin tulevassa bussissa oltiin, paitsi että se oli esikoinen, käytiin optikolla hänen kanssaan. :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)