Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, huhtikuuta 18, 2013

Usvaisia unelmia

Jos aina eivät kaikki valmistuneet käsityöt tunnu niin ihanilta, onneksi vastapainona tulee tehtyä niitäkin, joita rakastaa alusta alkaen, jopa jo silloin, kun ne ovat vasta kerällä kaupan hyllyllä. Suurin osa käsitöistä taitaa kyllä olla just näitä unelmien täyttymyksiä. Mutta juuri tänään tämä vastavalmistunut poncho tuntuu kauneimmalta asialta, jonka olen koskaan nähnyt.

Kommenteissa arvattiinkin ihan oikein, että Usvaa minulla on ollut koukullani. Mutta virkkaamisen iloa en saanut nauttia kovin pitkään, sillä tämä valmistui niin nopeasti. Ihana, usvainen unelmaponcho! :)

Virkattu poncho
Tehty ajalla: 16.-18.4.2013
Malli: Novita Kevät 2013 nro 54
Suunnittelija: Lucia Biskupska
Lanka: Novita Usva minttu (817), persikka (800) ja liila (874), Novita Gold (239)
Langankulutus: 400 g
Virkkuukoukku: 6 mm
Koko: Sopiva :)
Muuta: Vaihdoin ohjeessa olleen Silver-langan tilalle Goldin. Osittain tehty värivaihdoksia langan loppumisen vuoksi, pääntiellä vähän enemmän kerroksia ja hapsut vahvemmat kuin ohjeessa. Tää on niin ihana! :)     


Ponchosta itsestään minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa. Tämä on kaikenkaikkiaan ihana! Mutta ohjetta haluan vähän kritisoida. Ensinnäkin nuo kukkaneliöt, joista ponchon teko aloitettiin, käskettiin ohjeessa tekemään kokonaan liilalla langalla, vaikka lehden kuvassa selkeästi oli käytetty kaikkia kolmea väriä. Tein siis kuvan, en ohjeen mukaan, koska noinhan niiden värien kuuluu tietysti olla.


Toinen kritiikki koskee ohjeen langanmenekkiä. Ohjeen mukaan tähän olisi kuulunut tehdä liilalla pääntie sekä alareunaan viisi kerrosta liilalla. Mutta lankapa loppui jo siinä vaiheessa, kun helmaan oli tehty liilalla vain hieman reilut kaksi kerrosta. Päätin sitten purkaa sen liilan pääntien, jotta sain kolmannen helmakerroksen. Loput kaksi helman kerrosta korvasin sitten mintulla, jonka menekki ohjeessa oli arvioitu puolestaan ihan yläkanttiin. Pääntielle laitoin myös minttua sen purkamani liilan tilalle. Lopulta päädyin tekemään pääntielle pari ylimääräistä kerrosta sekä vielä kiinteitä silmukoita yhden kerroksen, koska muuten pääntie oli niin iso, että poncho olisi tipahtanut päältäni. Persikan langan menekki oli ilmoitettu ohjeessa ihan nappiin, sitä jäi 2 grammaa yli. Minttua taasen jäi vielä näiden erinäisten sovellusteni jälkeen sen verran, etten olisi keksinyt sille enää mitään järkevää käyttöä, niinpä kieputtelin vähän lisää hapsuja, jotta sain sen mintunkin langan kulutettua melkein loppuun. Hapsuihin olisi kuulunut ohjeen mukaan 3 lankaa/hapsu, mutta näissä on nyt kussakin hapsussa viisi lankaa.

Loppujen lopuksi tästä tuli omalla sovelluksellani melkein jopa ihanampi kuin alkuperäisessä mallissa! :) Ja omaa sovellusta oli sekin, että korvasin ohjeessa olleen Silver-langan Goldilla, minun väreihini kun ei hopea sovi, en käytä hopeakorujakaan.


Usva-langan liukuvärjäys oli kyllä ihanaa, ja sen ansiosta poncho onkin hieman erisävyinen eri puoliltaan. Toisella puolella väritys on enemmän liila, toisella taasen sinisempi. Tykkään itse, että tuo liila puoli on "etupuoli", mutta otimme kuvat kuitekin molemmin päin, niin voi verrata noita sävyeroja.


Tässä kuvassa näkyy ehkä selvemmin sävyero, kuvassa sekä etu- että takapuolen keskimmäiset neliöt. Kuvasta näkee myös, miten ihanan säväyksen tuo kultalanka tähän tekee, se on ponchossa melkeinpä parasta! :) Vaikka on tässä ihanaa aivan kaikki!


Usvasta en ole ennen mitään tehnyt - sehän on ihan uusi lankakin - mutta jotain tuttua siinä tuntui olevan. Se tuntui käsissä tutulta, sen kierteet näyttivät jotenkin tutuilta, saksilla leikatessa se naksahti poikki hyvin tutun kuuloisesti. Ensin tuli mieleeni Novita Hahtuvainen -huovutusvilla, joka tuntuu samalta, ja "naksahtaa" leikatessa. Mutta vasta eilen illalla tätä viimeistellessäni tajusin, että muinainen Aino-lanka oli hyvin samanlaista kuin tämä Usva. Vaikkakin se oli 100% villaa, tässä on hieman keinokuitua seassa. Itse asiassa Ainosta virkkasin aikoinaan hyvin samantyylisen ponchon, siinäkin on kukkaneliöitä. Ja sekin on yksi lempiponchoni - hassua! :)

Usvaa jäi jäljelle tosiaan vain muutamia grammoja (liilaa 1 g, persikkaa 2 g, minttua 3 g), eli melko tarkasti sain tähän hankkimani langat käytettyä. Toivoin kyllä, että sitä jäisikin tällaiset pikkunöttöset, sillä ponchoa tehdessäni minulle tuli idea, mihin haluaisin ne pikkunöttöset käyttää. Toiveeni toteutui, näette varmaan seuraavassa postauksessa, mitä niistä jämistä sain aikaan! :)

Usvaisia unelmia loppuviikkoon! :)


9 kommenttia:

 1. Onpa kaunis. Jään miettimään pitäisikö tehdä?

  VastaaPoista
 2. Ihana!!! Hitsi kun osaisi ponchoa käyttää,niin voisi tälläisen itselleen tehdä :)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana poncho, ei ihme että siitä tulee lempparivaate :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis minustakin! Ja se lila puoli on ihan selvästi etupuoli. :)

  VastaaPoista
 5. On todellakin kaunis! Hapsut ovat kiva koriste ja tosiaan tuo kultalanka.

  VastaaPoista
 6. äärettömän upea,pitääpä tutustua tuohon usvaan.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)