Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, huhtikuuta 19, 2013

Kultakukkia

Eilen esitellystä ponchosta jäi sopivasti ihan pikkuriikkiset nöttöset lankaa jäljelle. Juuri sen verran, että sain niistä toteutettua ajatuksen, joka syntyi ponchon kukkasia virkatessani.

Kukkia virkkasin nöttösistäkin:

Virkatut kukat ja lehdet (4+4 kpl)
Tehty: 18.4.2013
Malli: Syntyi tehdessä
Lanka: Novita Usva minttu (817), persikka (800) ja liila (874), Novita Gold (239)
Langankulutus: 10 g
Virkkuukoukku: 6 mm
Koko: n. 3-4 cm kukin
Muuta: Korttiaskarteluihin jemmaan   

Kultalanka näytti niin kauniilta villasekoitelangan kanssa yhteen virkattuna, että halusin tällaisia kukkasia hyödyntää johonkin muuhunkin kuin ponchoon. Korttiaskarteluihin nämä ovatkin ihan omiaan! :) Vielä en näistä kortteja tehnyt, koska minulla ei ole tapana askarrella kortteja "kaiken varalta", vaan teen aina jotain tiettyä tarkoitusta varten. Sopivia tilanteita näiden kukkien hyödyntämiseksi tulee varmasti, ensi vuoden alussakin on tiedossa yhdet 70- ja yhdet 90-vuotissynttärit, jos Luoja niin suo. Nämä ovat juuri sellaisia, että sopivat korttiin pyöreitä juhlittaessa, varsinkin naiselle. Toisaalta kyllä voisin kuvitella nämä kukkaset vähän nuoremmallekin naiselle, mutta en välttämättä ihan lapselle tai teinille kuitenkaan. Kun kuvasin nämä tummansinisellä alustalla, tuli mieleeni myös, että tuo liila kukkanen tummalla pohjalla sopisi myös osanottokorttiin, ne voisi sommitella kultaisen ristin juurelle. Mutta sellaisia kortteja ei ainakaan viitsi alkaa etukäteen tekemään. Nyt on taas kivasti materiaalia monenlaisille korttiaskarteluille, näistähän riittää neljään korttiin! :)

Lainasin tällä viikolla kirjastosta pari korttiaskartelukirjaa, ja heti löytyi niin kivoja ideoita, että tein pari korttia jemmaan, toisen kortin kesän synttärisankarille ja toisen syyssynttäriksi. Lisää ideoita pursuu päästä itselläkin, pitäisi vain olla korteille kohde, ennen kuin alkaa askarrella. Laatikoissa ja rasioissa kun on monenlaisia käsityötarvikkeitakin, joille ei ole vuosiin löytynyt oikein käsityöpuolelta käyttöä, mutta kortteihinhan niitä voisi hyvin käyttää. Kankaita, pitsejä, nauhoja, nappeja... ja nyt sitten näitä kukkasia. :)

Kukkaista viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Kauniita nuo kukkaset! Ja sopivat hyvin kortteihin, kuten pitsit, napit ja nauhatkin. Kukat voisivat sopia lahjapaketinkin koristeeksi.

    VastaaPoista
  2. Kivoja kukkia,joita voi käyttää vaikka mihin. Tuo sinu ponchosi on todella viehättävän kaunis!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)