Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, huhtikuuta 20, 2013

Raitapaita

Kuopus on kyllä jokaisen neulojan unelmalapsi. Hän selailee mielellään käsityölehtiä kanssani valikoiden sieltä itselleen mieluisan puseromallin. Lankatilausta tehdessä hän teki omia ehdotuksiaan värivaihdosten suhteen, kun ohjeen värejä ei kaikkia ollut juuri saatavilla. Hän keskeyttää mielellään pelit ja leikit mittaamista ja sovitusta varten. Neulomisen aikana hän käy halailemassa keskeneräistä tekelettä. Puseron valmistuttua hän sanoi heti, mihin kohtaan kaipasi muutoksia (pääntie oli hivenen liian iso), ja minä tietysti näppärästi ne muutokset tein. Ja vielä blogikuvausta varten hän laittoi välittömästi jännittäväni pelinsä "pauselle" ja poseerasi suorastaan esimerkillisesti. Lisäksi hän jätti mielellään puseron heti päälleen, ei halunnut sitä enää riisua. Tällaiselle pojalle on aivan ihanaa neuloa! :)

Raitapusero
Tehty ajalla: 18.-20.4.2013
Malli: Novita Kesä 2013 nro 23
Suunnittelija: Jonna Kivilahti
Lanka: Novita Hanko harmaa (041), farkku (013), khaki (344), sinapinkeltainen (230), luonnonvalkoinen (010) ja musta (099)
Langankulutus: 364 g
Puikot: 6 mm
Koko: 122 cm
Muuta: Kuopukselle. Ihana tuli! :)
 
Aluksi meillä oli puhetta, että teemme ohjeen mukaisilla väreillä, joihin olisi kuulunut myös tämän kevään Hanko-värit roosa ja timotei. Mutta Novitan nettikaupassa ei juuri tilaushetkellä ollut näitä saatavilla, joten kuopus ehdotti roosan tilalle sinistä ja minä päätin korvata timotein khakinvihreällä; nämä värit olivat lisäksi viimevuotisia poistovärejä, joten säästimme siinä muutaman euron. :) Ja kyllä tulikin näillä väreillä niin komea ja miehekäs paita! :) Puserossa on tarkoituksella kasvunvaraa; kuopuksen tämänhetkinen koko olisi 110 cm, mutta päädyin 122 cm kokoon siksi, että paita mahtuisi vähän pidempään kuin tämän kevään ja ensi syksyn.

Kuopus ihastui tässä mallissa siihen, että tässä on hänen omien sanojensa mukaan "paljon värejä". Myös neulomisen aikana hän kävi välillä ihastelemassa miten montaa eri väriä hän paitaansa saakaan.

"Mää tykkään siitä, että mulla on paljon vaatteita", totesi paidan saaja. :) Äitiinsä tullut siinäkin suhteessa. ;) Ja siitä huolimatta, että meillä on paljon vaatteita, on välillä niin vaikeaa löytää päällepantavaa, etenkin kun vaatteiden täytyy sointua hyvin toisiinsa (kuopus on siinäkin samanlainen kuin minä). Kyllä on iskällä ja esikoisella helppoa, vaikka heillä on paljon vähemmän vaatteita, niin aina he jotain kaapeistaan löytävät, sointuivat ne yhteen tai eivät.

Seuraavaksi teen sitten paidan esikoiselle. Katsotaan, mahtaako hänen kanssaan sovittaminen ja kuvaaminen sujua yhtä mutkattomasti... ;)

Mukavaa viikonlopun jatkoa!


12 kommenttia:

 1. Hieno on pojan pusero ja värit aivan ihanat :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis paita ja söpöläinen poika.

  VastaaPoista
 3. No siinä on pojalla tyylitaju kohdallaan! Kaunis pirteä paita!

  VastaaPoista
 4. Onpa kivan mallinen paita, tykkään kovasti raidoituksesta ja niiden väreistä, kelpasi mullekin.
  Onpa pojalla harvinaisen ihanteellinen luonne:)

  VastaaPoista
 5. Ihana poika ja paita!

  VastaaPoista
 6. Kylläpäs siellä on reipas malli:) Teetko isoveljen paidasta samantyylisen, vai saako valita oman mallin?

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista! :)

  PeePeen kysymykseen vastaan: Isoveljeä ei voisi vähempää kiinnostaa koko paita, mahtaako tuo edes tietää, että aion hänelle sellaisen tehdä. ;) Mutta siis eri mallilla teen, en tykkää tehdä kahta samanlaista, enkä varsinkaan pukea lapsia samanlaisiin vaatteisiin. :) Aluksi mietin isommalle palmikkoneuletta, mutta siihen ei löytynyt hänen kokojaan, joten raitapaitaa tulee hänellekin, erityylinen vain.

  VastaaPoista
 8. Komia on pusero. Värit niin ihkut ja raita on aina niin muodikasta.

  VastaaPoista
 9. Enpä ole aiemmin minäkään kommenttia jättänyt, vaikka käynkin katselemassa hienoja kuvia! Totaalisen käsityötaidottomana en osaa aiheesta kommentoida, mutta toisten tekeleitä on toki kiva ihastella. Mukavaa kevättä teille!

  VastaaPoista
 10. Onpas kiva peruspaita :) Varmasti monikäyttöinen, kun on perusmalli ja värit sopii monen väriseen housuun :) Ja jos juhlavan haluaa, niin kauluspaita alle ja avot!

  VastaaPoista
 11. Tämä on niin mainio kuva. Ihana paita ja onnellinen paidan käyttäjä. Meillä ei poika tykkää koittaa vaatteita. Nykyään hän sentään saattaa sekunniksi jotain kokeillakin. Aiemmin tein kaikki neulomukset sokkona, koska jos jotain pistettiin päälle, sen piti olla sellaista joka jääkin päälle. "Sovittaminen" ei kuulunut sanavarastoon. :)

  VastaaPoista
 12. Kaunis paita ja suloinen poika :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)