Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, huhtikuuta 21, 2013

Härkä

Vaikka ei uskoisikaan tähtien asennon vaikuttavan ihmisen luonteeseen tai elämän kulkuun, moni taitaa silti tietää oman horoskooppimerkkinsä, ja varmaan jokainen on joskus horoskooppinsa lukenutkin, jos ei muuten niin viihteeksi. Ja nyt ollaan siirrytty ajanjaksoon, jolloin kaikki Härät viettävät syntymäpäiviään. Netistä löysin tästä vähän epätarkkaa tietoa; toisissa lähteissä Härän jakson kerrottiin alkavan 20.4., toisissa lähteissä 21.4. Joskus olen kuullut heiltä, jotka ovat syntyneet sellaisena päivänä, jolloin tähtimerkki on juuri vaihtumassa (vaikkapa tässä tapauksessa 20.4.), että he lukevat horoskoopeista molemmat vaihtoehdot, ja ovat sitten sinä päivänä sitä horoskooppimerkkiä, kumman ennustus tuntuu kivemmalta. ;)

Joka tapauksessa, tänään esittelyssä Härkä:


Sain siis tästä Härän merkkiin siirtymisestä jälleen yhden syyn tekaista uuden hahmon seimiasetelmaan. :)

Armas ystäväni kommentoi viikko sitten, että minun blogini myötä pysyy hyvin kärryillä kirkkovuoden tapahtumista. Aika monet näistä seimihahmojen valmistumisista olen yrittänyt ajoittaa kirkkovuoden mukaan. Mutta jos ei siitä löydy sopivaa aihetta uudelle hahmolle, niin kyllä mikä tahansa muukin kalenterista löytyvä syy käy, vaikka sitten horoskooppimerkit, vaikkeivät ne niin kirkollisia olekaan. Vaikka toisaalta: Luojan luomiahan ne tähtikuviotkin ovat. :)

Yleensä teen käsitöitä niin, että minulla on kesken vain yksi käsityö kerrallaan ja teen sen valmiiksi ennen kuin aloitan uutta. Joskus voi olla niinkin, että kotona on "kotikäsityö" ja käsilaukussa "reissukäsityö", mutta silloinkin minulla on selkeästi aika ja paikka, jolloin tiettyä käsityötä teen. Ei kuitenkaan niin, että olisi monta "kotikäsityötä" ja monta "reissutyötä", vaan aina sitten vain se yksi kutakin laatua.

Sitten on näitä pidemmän aikavälin projekteja, joita en haluakaan tehdä kerralla valmiiksi. Esimerkiksi näiden seimen hahmojen neulominen on niin pikkutarkkaa puuhaa, ettei niitä jaksa mitenkään kerralla tehdä kovin montaa peräkkäin. Näitä neuloo nopeasti, mutta suurin osa ajasta menee kappaleiden yhteenompeluun ja yksityiskohtien valmistamiseen, vaativat siis ihan erilaisen keskittymisen kuin tavallinen neule. Siksi päätin jo alusta alkaen, että teen tätä pienissä erissä. Valitettavasti vain tahtoo käydä niin, että jos jonkun käsityöni nimittää "pitkän aikavälin projektiksi", niin sitä ei tule koskaan tehtyä, jollei sillekin laadi jonkinlaista aikataulua. Siksi siis keksin, että voin esitellä näitä hahmoja aina blogissani tiettyinä päivinä, joihin saan liitettyä jonkinlaisen aasinsillan (Maria ja enkeli marianpäivänä, Joosef omana nimipäivänään, aasi palmusunnuntaina, paimen ja lampaat paimenen sunnuntaina, härkä horoskooppimerkin alkaessa... ja jatkoa seuraa! :) ). Jotta blogissa on jotain esiteltävää, täytyy hahmon olla omana päivänään valmiina, vaikka se sitten pitäisi vääntää edellisiltana yötä myöten, kuten tämän häränkin kanssa kävi. Onneksi nämä ovat verrattain nopeatekoisia! :) Nämä yksittäiset hahmot teen toki kertaistumalla, en siis niin, että yksi hahmo olisi monta päivää tekeillä, vaan yleensä teen ne yhden vuorokauden aikana, tai korkeintaan niin että aloitan illalla ja viimeistelen seuraavana päivänä.

Nyt on seimen kaikki eläinhahmot valmiina: härkä, aasi ja viisi lammasta. Eläinhahmoja on ollut kiva tehdä, niissä on yleensä suhteellisen vähän osia ja ommeltavia saumoja verrattuina ihmishahmoihin. Ihmisiä on vielä tehtävänä aika monta, ja niissä yleensä riittää näpräämistä. Yksi ihmishahmon vartalo koostuu viidestä erillisestä kappaleesta (etukappale, takakappale, pohjakappale + kaksi kättä), ja kaikille tulee monenlaisia vaatteita, joissa niissäkin on aika lailla saumoja. Toisaalta ihmishahmojen viehättävyys on juuri noiden erilaisten vaatteiden tekemisessä, mutta se vartalon tekeminen alkaa jo pikku hiljaa puuduttaa, kun se on kaikilla suunnilleen samanlainen. Mutta kun niitä tekee satunnaisesti, niin eiköhän tässä loputkin saada valmiiksi. Onhan mulla olemassa se laatimani aikataulu, josta aion pitää kiinni. ;)

Leppoisaa sunnuntaita kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Hei Mari! Mukava postaus taas. Teetkö näitä seimihahmoja ihan omalla mallilla, vai oletko jostain onnistunut löytämään ohjeet?

  VastaaPoista
 2. Sirpa: Juu siis kirja on Fiona Goble: Jouluseimi. Kirjassa on ohjeiden lisäksi kerrottuna myös tarina kunkin hahmon ympärillä alkaen enkelin ilmestymisestä Marialle ja päättyen tietäjien vierailuun Jeesus-vauvan luona. Tarina on siis paljon laajempi kuin se, mitä Raamatussa lukee, pääasiassa noin sivun mittainen kertomus kutakin tapahtumaa kohden. Ajattelin käyttää kirjaa lapsiryhmän kanssa niin, että jouluevankeliumin tapahtumat jaetaan eri päiville kerrottavaksi, jolloin kirjasta voi lukea aina yhden kertomuksen ja lisätä sitä mukaa hahmoja asetelmaan. Tietäjäthän tulevat sitten vasta loppiaisena, heidänkin kertomuksensa on jaettu kahteen osaan. Kirjan mukana on myös "lavasteet" eli pahviset seinät tallia varten sekä materiaali, josta voi askarrella seimen vauvaa varten. Työkäyttöön minä sen siis olen hankkinut, mutta täytyy vain nähdä sen verran vaivaa, että neuloo ne hahmotkin siihen mukaan. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana ja piristävä postaus.

  Marja tyttäreni on härkä ja hänen puolisonsa on myös. Pikku Mimosa on härkien härkä. Sain huomata taas, kun hän vietti mummolassa viikonlopun hoidossa. Tiedätkös, minä taidan uskoa noihin tähtimerkkeihin:D

  VastaaPoista
 4. Suloinen härkä!Välillä tulee itselläkin tehtyä pieniä eläimiä ym. ja vaikka itse eläimen tekisi nopeasti,niin jestas tuohon yhdistämiseen ja viimeistelyyn menee mulla aikaa :)Onneksi näitä ei tarvitse tehdää montaa peräkanaa :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)