Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, huhtikuuta 04, 2013

Pellavaa

Eilen oli pellavapäivä.

Päivällä ompelin saunaan uuden laudeliinan:

Laudeliina
Tehty: 3.4.2013
Kangas: Löytöpalasta pellavainen kaitaliina/pyyhekangas
Koko: 48x212 cm
Muuta: Juuri sopiva tuli! :) 

Tästä tuli kyllä enemmän kuin sopiva meidän saunaan! :) Kun saimme saunan tyhjennettyä varastotavaroista ja siivottua, huomasimme meidän vanhan laudeliinan olevan tähän saunaan aivan liian pieni. Ajatuksissani oli jossain vaiheessa hankkia isompi, kun vain sellaisille kaupoille satun, mutta enpäs hoksannut missään vaiheessa mitata lauteiden pituutta. Tiistaina pitikin ottaa Löytöpalasta puhelu kotiin, että jos mies viitsisi käydä mittaamassa lauteet. Mies ilmoitti pituudeksi 212 cm, ja niillä ohjeilla sitten pähkäilimme myyjän kanssa tuota pituutta. Kangas itsessään oli tuollaista leveää "kaitaliinakangasta", josta tarvitsi tosiaan leikata vain sopiva pituus ja sitten surauttaa koneella taitteet molempiin päihin. Kutistumisvara täytyi ottaa huomioon, ja lopulta myyjän kanssa tulimme siihen tulokseen, että ostan kangasta 230 cm, jolloin käänteisiin jää muutama sentti, ja lisäksi kankaan kutistumiseen pitää laskea jonkin verran. Myyjä vähän arveli, riittääkö tuokaan, mutta minä sanoin, että ei sekään ole hyvä juttu, jos liinasta tulee liian pitkä. Eilen sitten ensin ompelin päät ja vasta sitten nakkasin valmiin liinan koneeseen pesuun ja kutistumaan (en halunnut pestä kangasta ennen ompelua, jottei se rispaannu, ja muutenkin pesemätöntä kangasta on helpompi ommella). Ja kun tänään laitoin liinan lauteille, niin se oli siihen juuri täydellisen kokoinen - mittanauhakin näytti tasan 212 cm, minkä mies oli minulle lauteiden mitaksi ilmoittanut! :D

Eilen illalla osallistuin Ristipistomaratoniin klo 17-21, pellavaa mukana siinäkin:


"Ennen"-kuva on tuo samainen, jonka näytin teille jo maanantai-iltana, ja siitä jatkoin pistelyä. Aika mukavasti työ eteni noin neljässä tunnissa, kun ottaa huomioon "yhden yli" -pistelyn hitauden. Seuraavalla pistelykerralla saankin varmasti jo enkelin valmiiksi, se on minusta näissä töissä aina se haastavin osuus, ainakin siinä saman sarjan talvimallissa oli ne reunuksen lumihiutaleet paljon helpompia ja mukavampia pisteltäviä.

Tomeraa torstaita! :)

1 kommentti:

  1. Hei, toivottavasti ei haittaa että linkaan omasta jämäblogista tänne (tulen kirjoitamaan jämälankojen "tuhoamisesta")
    Olen jo hetken lukenut tätä blogia ja halusin että muutkin tietävät että luen :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)