Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, huhtikuuta 03, 2013

Kysymyshaaste

Anna haastoi minut vastaamaan viiteen kysymykseen.

1. Vastaa saamiisi 5 kysymykseen.
2. Keksi 5 uutta kysymystä.
3. Haasta 5 bloggaajaa tekemään sama.

Tässä Annan minulle keksimät kysymykset ja vastaukseni niihin:

1. Asia josta olet ylpeä itsessäsi?

En tiedä, onko "ylpeä" oikea sana, mutta tyytyväinen olen itsessäni moneenkin asiaan. Yksi niistä on järjestelmällisyyteni ja suunnitelmallisuuteni. Ei ole olemassa juurikaan asioita, joita en suunnittelisi ja sen jälkeen toteuttaisi suunnitelmaani järjestelmällisesti. Kuitenkin teen suunnitelmani myös sellaisiksi, että niissä on jouston varaa, tilaa spontaaniudelle ja myös suunnitelmien muutoksille. Tykkään tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia sekä töissä että vapaa-ajalla. Se saa aikaan myös sen, että minulla ei juuri koskaan jää mikään viime tinkaan, pikemminkin päinvastoin.

2. Millainen suhde sinulla on siivoukseen?

Edellisestä vastauksesta voi varmaan jo päätellä jotain... ;) Siivoaminen on minusta mukavin kotityö! :) Meillä on aina sama viikkosiivouspäivä (perjantai, nykyisin klo 8.30-12.00 välillä), siivoamme mieheni kanssa kodin aina samassa järjestyksessä ja kummallakin on omat tehtävänsä. Viikkosiivous on meillä todella perusteellinen, ei mitään pikasiivousta. Koko koti siivotaan kerralla, ja esimerkiksi jo imuroidulle alueelle ei saa mennä imuroimattomalta alueelta ilman, että ensin imuroi sukanpohjista pölyt ja roskat pois. ;) Lisäksi tietysti on päivittäissiivoukset, ja lapset olemme opettaneet siihen, että edelliset lelut kerätään pois ennen kuin uusia otetaan esiin, ja aina esimerkiksi ennen päiväunia tai iltatoimia kerätään tavarat, usein myös ennen ulkoilua tai ruokailua tehdään lelujen osalta jonkinlainen "välisiivous" niin, ettei ole valtavia määriä kerättävänä illalla. Sitten pyrin tietysti vähintään kerran vuodessa tekemään isomman siivouksen kaappien järjestelemisineen, ei välttämättä kaikkea kerralla kylläkään. Ylipäätään pidän kodin järjestyksessä ja siistinä, eli meillä ei esimerkiksi loju pöydillä tai pöytien väleissä mitään, ja hyllyt, kaapit, laatikot jne. ovat järjestyksessä. Meillähän ollaan allergisia, eli jo senkin puolesta on pakko pitää koti pölyttömänä, ei voi olla turhia pölyä kerääviä tavaroita missään, ja materiaalit ovat sellaisia, että ne on helppo pitää puhtaina.

3. Mihin matkustaisit nyt jos voisit mennä ihan minne vain?

En tiedä, en ole matkustusihmisiä. Toivoisin, ettei tarvitsisi lähteä kotoa koskaan mihinkään. ;) Ensi kesänä olisi kyllä mukavaa käydä isäni luona, kävimme poikien kanssa siellä viimeksi kolmisen vuotta sitten. Ollaan pähkäilty, miten sinne olisi järkevintä matkustaa, kun junalla kestäisi muistaakseni ainakin 12 tuntia ja olisi kolme junanvaihtoa, bussilla taas ei pääsisi perille saakka, ja autolla emme kumpikaan uskalla ajaa, vaikka sellaisen vuokraisimme. Bussilla menimme viimeksi noin 50 kilometrin päähän, josta meitä tultiin vastaan. Lasten vuoksi olisi mukavaa käydä myös Särkänniemessä Angry Birds -huvipuistossa ja/tai Vuokatissa niin ikään Angry Birds -maailmassa. Ehkä nuo jäävät haaveeksi...

4. Onko jokin väri tai väriyhdistelmä mitä et voi sietää?

Musta!!! Yksikseen tai yhdistettynä ihan mihin tahansa. Kaikkein karmein yhdistelmä on musta + vitivalkoinen. Vitivalkoinen on toinen inhokkivärini, sen sijaan luonnonvalkoisesta tykkään. Vitivalkoistakaan en mielelläni yhdistä minkään muun värin kanssa.

5. Minkä taidon haluaisit vielä oppia?

Maalaamisesta olen haaveillut, että oppisi käyttämään siinä tarvittavia työvälineitä ja tekemään ihania kuvia ja sommittelemaan värejä. Ranskaa ja italiaa olisi kiva oppia puhumaan. Huilunsoittokin voisi olla mukava taito, vaikka onhan noita soittimia toki hallussa jo riittämiin ilman huiluakin. ;)

---

Voi voi, nytkö pitäisi haastaa viisi bloggaajaa ja keksiä heille kysymykset? Olen näissä niin onneton, että aina jää haastaminen tekemättä. Joten niin jää nytkin, sori! Jos kuitenkin joku haluaa tämän meemin tehdä, niin hihkaiskoon siitä kommenteissa, niin lupaan tehdä viisi täsmäkysymystä hänelle. ;)

2 kommenttia:

  1. Kivoja vastauksia. Siellä taitaa olla toinen kotoilua harrastava kotihiiri.

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvistä vastauksistasi kysymyksiini. :) Näitä oli mukava lueskella.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)