Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, huhtikuuta 03, 2013

Pääsiäisen ilo jatkuu aina vaan

Minullahan on pakkomielle, että jokaiselle puserolleni täytyy löytyä yhteensointuvat sukat. Toisinpäin tuo ei kuitenkaan päde, eli jokaiselle sukkaparilleni ei ole pakko löytyä yhteensopivaa puseroa... joskin pukeutuessani valitsen aina sukat sointuvaksi muun vaatetuksen kanssa, eli sikäli jos meinaa joitakin sukkia joskus käyttää, niin olisi niille hyvä löytyä edes jokin vaate, jonka kanssa niitä pidän. Tai sitten ne menevät yösukiksi. :)

Näille sukille luulisi löytyvän kaapista kavereita, kun vain nappaa jonkun värin, joka löytyy näistäkin:

Karamellisukat
Tehty ajalla: 31.3.-2.4.2013
Malli: Vähän kaikkea kehitelty
Lanka: Novita 7 veljestä Polkka karamelli (806) + luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 158 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Hauskat  


Nämä sukat muotoutuivat tällaisiksi vähän kokeilemalla ja sattumalta. Halusin laittaa näihin luonnonvalkoista kaveriksi varren suuhun, kantapäähän ja kärkeen, mutten kuitenkaan niin, että ne olisi tehty pelkästään luonnonvalkoisella. Siispä ne on raidoitettu luonnonvalkoisen ja tuon raitalangan kanssa. Ensimmäisen sukan kantapää piti neuloa ja purkaa kolmeen kertaan, ennen kuin sain raidat asettumaan kivasti. Halusin tehdä sukat vielä niin, että ensimmäisen sukan raidoitus päättyy siihen värinvaihtumiskohtaan, josta alkaa uuden sukan raita, ja näin olikin pakko tehdä, sillä muuten lanka ei olisi riittänyt, eli ei ollut varaa keriä välistä ylimääräisiä väripätkiä pois. Siksi siis pelailin tuon kantapään kanssakin, koska tiesin kokemuksesta, että teräosaan mahtuu tasan yksi värjäyskerta tuota raitalankaa ennen kärkikavennuksia. Ja kun alussa olin pätkinyt hieman lankaa pois, että pääsin aloittamaan uuden värin alusta, niin ne pätkät on neulottu noihin sukan kärkiin (oranssi ja vihreä raita), eli nekään pätkät eivät ole menneet hukkaan!


Mallineuletta olen ennenkin käyttänyt Polkka-sukissa, mutta törmäsin siihen uudestaan hiljattain jossain toisessa blogissa, jossa lankana oli myös tuo samainen karamelli-Polkka. Eli aina kaksi kerrosta neulotaan 2o 2n -joustinta, ja kaksi kerrosta väliin sileää oikeaa. Varren suuhun tein aluksi muutaman kerroksen ihan tavallisesti joustinta. Kantapää on muuten normaali vahvistettu kantapää, mutta raidoitettuna.

Tätä ihanaista karamelli-Polkkaa jäi sukkien jälkeen vielä 13 grammaa eli ei edes yhtä langan värjäyskertaa. Sellaisesta nöttösestä ei ole paljon iloa, kun siitä ei voi samaparisia sukkiakaan neuloa, eikä se muutenkaan riitä paljon mihinkään. Mutta minähän ostin eilen niitä muna-askartelujuttuja, ja tämä lanka oli kuin omiaan tulemaan värikkääksi pääsiäismunaksi:

Muna
Tehty: 3.4.2013
Malli: Syntyi tehdessä
Lanka: Novita 7 veljestä Polkka karamelli (806)
Langankulutus: 13 g
Virkkuukoukku: 4,5 mm
Koko: Sryrox-muna 8x5 cm
Muuta: Sisällä Kärkkäiseltä ostettu styrox-muna  

Tähän tuo 13 grammaa riitti juuri ja juuri, ja vielä jäi muutama metri jäljelle. Niinpä virkkasin jäljelle jääneestä hännästä ketjusilmukkanauhan, jonka pyörittelin ja kiinnitin tuohon munan ympärille. Tästä tuli ihana, ja nyt tiedän, mihin käytän kaikki värikkäät jämälankani! :)

Joku siellä tietysti ajattelee, että mitäs kummaa, pääsiäinenhän meni jo! Vaan eipä vielä ole lainkaan myöhäistä virkkailla pääsiäismunia, sillä kirkkovuodessa eletään paraikaa pääsiäisviikkoa ja pääsiäisaika kestää helluntaihin. Sitä paitsi minä en ole näissä käsitöissäni enkä kotini sisustuksessa millään muotoa sidoksissa vuodenaikoihin tai juhlapyhiin. Jos haluan jotain laittaa esille, niin se saa luvan olla siinä ympäri vuoden. Vai mitä sanot näistä kuvista:


Kyllä vain -  minulla on työpöytäni yläpuolella JOULUjuttuja ympäri vuoden, ja siihen sekaan mahtuu ihan hyvin yksi pääsiäismunakin! :D Tosin minä en näe noissa ihanissa ristipistotöissä (osa lahjaksi saatuja, yksi itse tehty) niinkään joulua, vaan ihan muuta: ylimmässä pistelyssä (Tuulan tekemä) näen ainoastaan nuotteja ja musiikkia, keskimmäisessä pistelyssä (Liisan tekemä; salasanasuojattu blogi näemmä) näen kirkon, samoin kuin tuossa alimmassa on mielestäni vain ihan tavallinen talvinen kirkkomatka (itse pistelty). Seinällä roikkuva enkelikin on minulle pelkkä enkeli (Marjan pistelemä), vaikka hänen nimensä näyttäisikin olevan Noel. ;)

Samoin tuo "pääsiäis"munakin on minulle oikeastaan vain iloisen värinen muna - ja jos munan ajatellaan symboloivan Jeesuksen ylösnousemusta, niin se sanomahan ei rajoitu todellakaan vain yhteen päivään vuodessa! Niin kuin ei tietysti joulun sanomakaan. Ja kuten eilenkin kirjoitin, todennäköisesti minulle iskee kaikista voimakkain munanvirkkausinto keskellä pimeintä marraskuuta, eli siihen saakka tämä munanen varmaan odottelee kavereita itselleen... ;)

Keskiviikkoa jo elellään, mukavaa päivänjatkoa sinulle! :)

9 kommenttia:

 1. Ahkerat kädet ovat taas loihtineet. Kiva idea tuo pääsiäismuna, muutama styroxmuna on huovutuksen jäljiltä varastossa...

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat ja hyvä idea käyttää jämälankoja muniin.

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat olet tehnyt. Mukavaa huhtikuuta Sinulle

  VastaaPoista
 4. Tuollaisilla jämälankaideoilla ja -toteutuksilla niinkun toi muna voi lähteä mukaan jämäkuuhun: http://jamablogi.blogspot.fi/ :)

  Sulla on kiva blogi, ekaa kertaa tänään käymässä!

  VastaaPoista
 5. Onpa iloiset karamellisukat :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat karamellisukat! Iloisen värikkäät :)

  VastaaPoista
 7. Tuo mallineule sopii kyllä hyvin karamellisukkiin. Ja kyl minullakin oli vähän säätämistä ettei tarvinnut ottaa lankaa välistä pois. En tykkää yhtään niistä muutaman metrin pätkistä.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)