Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, huhtikuuta 02, 2013

Shoppailupäivä

Niin siinä kävi, että tänäkin vuonna Suuri Lankashoppailupäivä osui huhtikuun ensimmäiselle tiistaille, kuten vuosi sitten! (tosin vuoden takainen kirjoitus on päivittynyt keskiviikkona puolen yön jälkeen, ostokset tein kuitenkin tiistaina) Syy moiseen mahtaa olla se, että Novita Kesä -lehti on kumpanakin vuonna ilmestynyt maaliskuun lopulla, ja viikonlopun yli pähkäiltyäni olen päätynyt sitten ostoksille, kun olen tiennyt, mitä kaikkea aion kevään ja kesän lehdistä itselleni tehdä.

Näemmä olen jo vuosi sitten kirjoittanut ihan samat asiat, mitä aioin nytkin kirjoittaa, mutta kertaushan on opintojen äiti... ;) Olen siis tänäkin vuonna kerännyt pitkin talvea listaa neuleista, joita aion tämän kevään Novita-langoista tehdä. Lista on ollut aika muuntautumiskykyinen, kun olen nähnyt lankoja livenä ja todennut, että tuo väri ei sittenkään ollut niin kiva kuin kuvittelin. Toisin päinkin on käynyt, eli lanka tai neulemalli, joka ei ole tuntunut aluksi niin kivalta, onkin sitten yhtäkkiä päässyt listalle. Jossain vaiheessa olin ihan 100% varma, että joku tietty neulemalli on pakko tehdä, mutta yhtäkkiä joku toinen malli onkin tuntunut kivemmalta. Siksi onkin hyvä, että tekee itselleen tuollaista listaa, jonka antaa rauhassa muhia muutamia viikkoja tai kuukausia, ja vasta sitten säntää ostoksille. Ensin ajattelin odottaa vieläkin muutaman viikon, mutta tänä aamuna alkoi tuntua siltä, että ostoksille olisi päästävä.

Aluksi ajattelin käydä Tokmannilla tarkistamassa, vieläkö siellä on 7 veljekset tarjouksessa viime viikon tapaan (jolloin en itse pystynyt siellä käymään, mutta mies kävi hakemassa minulle pari luonnonvalkoista kerää lauantaina). Onneksi nukuin niin myöhään (eläköön kesäaika...), että posti ehti tulla ennen kuin ehdin edes valmistella lähtemistä. Tokmannin mainoskin tuli postin mukana, ja siinä ei ainakaan mainostettu lankoja, joten päätin haudata ajatuksen Tokmannille lähdöstä. Sen sijaan Anttilan mainoksesta huomasin Miamin olevan kuukauden tarjouksessa, ja kun bongasin myös kivoja lasten huppareita edullisesti, niin aloin suunnitella Anttilaan lähtöä. Suunnitelmissa oli ostaa sieltä myös askarteluvanua ja vanulevyä, molemmille kun on akuutti tarve. Ja vielä ennen lähtöä huomasin ripsivärin olevan ihan lopuillaan, joten sekin päätyi ostoslistalle.

Ennen lähtöä aloin kuitenkin pohtia noiden lankojen hintoja. Kärkkäisellähän on tunnetusti kaupungin edullisimmat langat, paitsi Anttilan tarjoukset usein alittavat Kärkkäisenkin hinnat, kuten nyt Miamin kohdalla. Voi harmi, kun en ostanut viime kuussa tarjouksessa ollutta Woolia, vaikka ajatuksissa se oli monta kertaa! Mutta ihan huvikseni aloin aamupäivällä katsoa Novitan verkkosivuilta, miten kilpailukykyiset nuo Novitan oman kaupan hinnat ovat Kärkkäisen kanssa, ja yllätyin, kuinka moni lanka onkin Novitalla halvempaa kuin Kärkkäisellä! Jotenkin minulla on ollut sellainen käsitys, että siellä olisi kalliimpaa. Ja muutaman langan kohdalla hinta olikin selvästi korkeampi. Aloin tehdä laskelmia, kannattaisiko minun tilata kaikki listallani olevat langat Novitalta vai ostaa Kärkkäiseltä. Laskin hintoihin tietysti myös Novitan toimituskulut sekä bussimatkojen hinnat molemmissa tapauksissa, eli jos käyn bussilla Kärkkäisellä tai jos tilaan Novitalta ja vielä haen bussilla paketin Postista. Tein kolme erilaista laskelmavaihtoehtoa: 1. Ostan kaikki tarvitsemani langat Novitalta 2. Ostan kaikki tarvitsemani langat Kärkkäiseltä 3. Ostan Novitalta ne langat, jotka siellä ovat halvempia (+ toimituskulut) ja Kärkkäiseltä ne langat, jotka siellä ovat halvempia (+ bussikulut). Yllätys, yllätys - tuo viimeinen vaihtoehto olikin kaikkein halvin ratkaisu, vaikka siihen tulee noita muita kuluja päälle!

Raha ei ollut ainoa peruste, miksi päädyin tuohon vaihtoehtoon ostaa tarvitsemani langat useasta paikasta. Minulla on kokemusta siitä, mitä tapahtuu, kun tällainen "nuori tyttönen" (jollaiseksi en itseäni tunne, mutta joksi minua kaikki iäkkäämmät kanssa-asiakkaat lankahyllyillä nimittävät) menee ja ostaa pätkäyttää kymmenen kiloa lankaa kerralla. Muut asiakkaat eivät ainoastaan tyydy töllistelemään tällaista kummajaista, vaan kommentoivat ihan ääneenkin sitä, miten joku voi ostaa kerralla niin paljon lankaa. Ja onhan se nyt kassallakin noloa, kun lataa kymmeniä keriä lankaa hihnalle loppusumman ollessa yli 300 euroa... siis pelkkiä lankoja, kertaostoksena. ;) Ja sitäpaitsi: vaikka tuo minun pyörillä vedettävä ostoskassisysteemini onkin valtavan iso, niin ei sekään määräänsä enempää vedä lankaa, ei siis varmastikaan sitä määrää, mitä olisin halunnut kerralla ostaa. ;) Novitalta kehtaa tilata vaikka millaiset määrät lankaa, siellä ei varmastikaan moista ihmetellä laisinkaan. ;)

Sitten aloin laskeskella, että jos minun joka tapauksessa pitää tänään käydä Anttilassa, niin aivan hyvin voisin käydä samalla reissulla Kärkkäiselläkin, jolloin säästäisin bussikuluissa yhden bussimatkan verran. Ja kun edelliseen postaukseen tuli vinkki, että Kärkkäiseltä voisi löytyä niitä metallirenkaita virkattuihin ikkunakoristeisiin, niin se ratkaisi asian sille kannalle, että tästä päivästä tuli Suuri Lankashoppailupäivä + lisäksi Pieni Askartelutarvikeshoppailupäivä, sillä niitäkin tarvikkeita lisäsin listalleni, kun kerran asioille olin lähdössä.

Ensiksi siis Kärkkäiselle:


Kiitos vielä kerran hyvistä vinkeistä noiden metallirenkaiden suhteen! Kärkkäiseltähän niitä löytyi monen kokoisia. Ohjeen mukaan tarve olisi 18 cm kokoiselle renkaalle, mutta kun varmaankin teen eri langasta kuin ohjeessa, niin ostin varalta myös 20 cm ja 22 cm renkaan. Onpahan sitten olemassa, kun tarve tulee! :)

Tässä pääsiäisen alla olen ihaillut monissa blogeissa eri tavoin askarreltuja, neulottuja ja virkattuja pääsiäismunia. Itse en ole koskaan innostunut isommin pääsiäisaskarteluista, mutta tässä pääsiäisen pyhinä tuli mieleeni, että noihin saisi kivasti kyllä upotettua jämälankoja, varsinkin noita värikkäitä pätkävärjättyjä langanjämiä. Tiedän kyllä, että pääsiäinen meni jo, mutta minullahan ei muutenkaan nämä värkkäilyt mene sesongin mukaan. ;) Jouluseimestä innostuin tammikuussa, ja kun todennäköisesti se valmistuu sopivasti juhannukseksi, niin varmaankin sitten joulun alla innostun pääsiäismunista! :D Silloin on kuitenkin ihan turha mennä kysymään askartelukaupoista munia - sittenhän vasta ne hulluna pitäisivätkin, kun ensin latoisin kärryn täyteen lankaa ja vielä kyselisin pääsiäismunia samaan aikaan, kun kaiuttimet huudattavat tiptappia - joten ajattelin ostaa noita munia varastoon, että ovat siellä odottamassa sitä pimeää marraskuun iltaa, jolloin se munainspiraatio minuun melko varmasti iskee. ;) Sitä paitsi poikien Angry Birds -leikeissäkin tarvitaan vähän väliä jos minkälaista munaa, niin hyvä on olla noita senkin varalta, nekään tarpeet eivät katso kalenteria. :)

Siinä siis Kärkkäisen askarteluosaston saaliit. Ja löytyihän sitä saalista lankapuoleltakin:


Näistä Wooleista on tulossa raitoja erääseen villamekkoon. Pohjaväriksi tulee Nallea, jonka tilasin Novitan verkkokaupasta. Arvaatko, mikä mahtaa olla tuo pohjaväri, johon laitan näillä väreillä raitoja? ;) Jos vähänkään tunnet minua, niin ei ole kovin vaikeaa arvata... :D


Usvaa ponchoa varten. Kun kotona otin nämä kauppakassista kuvaamista varten, iski heti valtava halu alkaa virkata tuota ponchoa. On yhtäkkiä vaikeaa käsittää, että nyt minulla viimein on langat sitä ponchoa varten, eli se ei enää ole vain kuolattavana lehden sivuilla, vaan käytännössä melkein jo ylläni! :) Nämä kerät eivät siis taatusti tule kauaa pysymään kerinä! :)


No niin, minä sitten sorruin siihen viime viikolla ilmestyneen Novitan twinsettiin Bambu-langasta, vaikka koitin taistella houkutusta vastaan. Vielä kotona arvoin, tekisinkö topin pinkistä ja jakun turkoosista vai päinvastoin, mutta tuota pinkkiä oli niin vähän siellä hyllyissä, että se ratkaisi värien suhteen näin päin. Tai olisi sitä pinkkiä varmaan löytynytkin riittävästi, mutta se oli jollain ylähyllyllä niin hankalasti, etten tahtonut saada edes näitä viittä kerää sieltä kalastettua, vaikka kiipesin jakkaran päällekin. Nämä Bambut ovat muuten kuvassa kauppakassikärryni pohjalla, siksi ovat noin hassusti sikinsokin. :)


Sitten 7 veljestä. Punaiset ovat varattu esikoiselle tulevaan Angry Birds -puseroon, ja myös keltaista siihen tulee jonkin verran. Loput keltaiset on suunnitelmissa kutoa ensi talveksi minulle itselleni asusteiksi keltaisen toppatakin seuraksi, siis pipo, lapaset ja kauluri. Nyt käytössäni olevat kelta-harmaat asusteet ovat jo niin nuhjaantuneet, etten halua niitä enää ensi talvena käyttää. Uusiin asusteisiinkin tulee keltaisen kaveriksi harmaata (takissa on hieman harmaata keltaisen lisäksi), mutta ne harmaat tilasin Novitalta.


Mustaa 7 veljestä ei ollut Kärkkäisellä lainkaan, ja se oli loppunut myös Novitan verkkokaupasta! Siksi ostin tämän kerän Anttilasta, ja tämä olikin ainoa ostoksistani, jonka tein muutaman kymmenen sentin "tappiolla", eli en ostanut sitä halvimmasta mahdollisesta paikasta. Toki olisin voinut tehdä niinkin, että olisin ostanut kerän joskus Tokmannilta seuraavan tarjouksen tullessa tai vaikka normaalihintaankin, sillä tämä tulee myös esikoisen puseroon + hänen tilaamaansa pipoon, jotka kuitenkin teen vasta ensi talveksi, eli kerän ostamisella ei sinänsä olisi ollut mikään hoppu. Mutta tykkään siitä, että jos ostan langat johonkin projektiin, niin ostan ne kaikki kerralla, ja mielellään juuri näin kuin nytkin, että ostan kerralla useampaan projektiin lankoja, eikä vain kerää silloin ja toista tällöin.


Anttilassa oli tosiaan Miamit tarjouksessa 2 euroa/kerä. Lila, keltainen, minttu, vihreä ja persikka tulevat lyhythihaiseen paitaan, jonka malli oli Novita Kevät -lehdessä. Pinkki ja beige tulevat Novita Kesä -lehden siksak-jakkuun, johon tilasin lisäksi Kaste-lankaa Novitan verkkokaupasta.

Anttilasta oli tarkoitukseni ostaa myös askarteluvanua ja vanulevyä, joita näin siellä viimeksi muutama viikko sitten, mutta silloin en voinut niitä ostaa, koska kassiin ei olisi mahtunut. Nyt Anttilassa olikin iso remontti päällä, eikä noita vanuja löytynyt mistään. Myyjä sanoi, että heillä ei tällä hetkellä niitä ole lainkaan, koska ne ovat loppuneet ja he tilaavat uutta tavaraa vasta remontin päätyttyä, eli menee ainakin kuukausi, että niitä saadaan. Kävin kysymässä vanuja Sinooperista, mutta heilläkään ei vanulevyä ollut. Niinpä menin sitten Löytöpalaan, jossa tiesin molempia olevan myytävänä:


Vanu on tuossa suljetussa pussissa (en viitsi avata sitä ennen kuin tulee tarve vanulle) ja avatussa pussissa on vanulevy, jota myytiin metritavarana, ostin 1 m x 1,50 m palan, eli riittää vähäksi aikaa.

Löytöpalassa tuli tehtyä sitten tämän päivän ainoa "heräteostos", joskin sekin oli periaatteessa suunnitelmissa ollut ostos, mutta en vain tiennyt kotoa lähtiessäni vielä päätyväni kangaskauppaan. :) Kangaskaupasta soitin siis isännälle, että mittaatko sen meidän saunan lauteen pituuden, ja sen perusteella sitten ostin pätkän tuollaista pellavaista "kaitaliinakangasta", josta teen meille uuden laudeliinan. Meillä on kyllä yksi laudeliina, mutta olemme saaneet sen lahjaksi joskus muinoin, kun meillä oli ihan pikkuriikkinen sauna, niin sehän on tuonne meidän jättisaunaan ihan liian pieni. Oli siis ihan hyvä juttu, että jouduin tuonne Löytöpalaan asti menemään.

Siinäpä ne päivän käsityöaiheiset ostokset olivatkin. Niiden lisäksi ostin tosiaan sen ripsivärin Anttilasta sekä pojille uudet hupparit kummallekin:


Kuopukselle löytyi näin ihana "ysäritakki" - ollaan kumpikin kirkkaiden värien ystäviä. :) Esikoiselle ostin vähän erilaisen hupparin, hän taisi sitä vain vilkaista, eikä innostunut samalla tavalla kuin kuopus omastaan, jota hän ei raaski ottaa edes pois päältään. ;)

Bussia odottelin kaupungilla ihan Lankamaailman vieressä, ja aikaa olisi ollut vaikka piipahtaa siellä sisälläkin. Tyydyin kuitenkin tällä kertaa ikkunaostoksiin, sillä kaikki listalla olleet langat oli hankittu, eikä laukuissakaan ollut enää tilaa. Toisella kerralla sitten. :)

Niin, ja Novitalle lähti tosiaan 3,7 kilon lankatilaus! :D Paria haluamaani väriä ei ollut tilattavissa, mutta vaihdoin ne kahteen viime vuoden poistoväriin, joten säästin siinä pari euroa lisää. Ja kun olin noita aamupäiväisiä laskelmiani tehdessäni laskenut toimituskulut postin mukaan, niin olipa mahtava yllätys, kun tilausta tehdessäni saatoinkin valita toimitustavaksi Lähelle-paketin viereiseen Siwaan, eli toimituskulut pienenivät puolella, eikä tarvitse lähteä bussilla hakemaan! :) Sitä pakettia tässä nyt sitten vielä odotellaan... :)

Nyt sitten pitäisi lankojen riittää taas vähäksi aikaa! Johan tässä lankavarasto ehtikin olla vähän aikaa alle 10 kilon painoinen, vaan äkkiäpä nämäkin tästä on pois kulutettu. Ja uskokaa pois, nämä ostokset tein sen minun maltillisimman listani mukaan, alkuperäisestä listasta karsiutui pois paljon ja rankalla kädellä! :)

Viihtyisää viikonjatkoa!

4 kommenttia:

 1. Nää sun mahtiostosraportit on sitten mukavaa luettavaa. Sulla ei kyllä kauan nokka tuhise, kun olet jo neulonut nämäkin langat. Minäkin olen aikamoinen mestari tekemään lankaostoksia, mutta kulutus on valitettavasti paljon pienempää kuin sulla.

  VastaaPoista
 2. Minua ihan hengästytti lukea juttuasi ja vielä enemmän hengästytti kun ajattelin että mikä määrä lankaa. Oletpas todella nopea ja ahkera kutoja!

  VastaaPoista
 3. Upea postaus ja upeita lankoja olet hankkinut

  VastaaPoista
 4. Ihanan värisiä lankoja! Itseä houkuttaisi kanssa ostaa miamia torkkupeittoon,väreinä minttu,liila keltainen,vihreä ja pinkki :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)