Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, huhtikuuta 30, 2013

Kaksi myssyä lisää

Niin kuin eilen illalla lupasin, lisää myssyjä on tulossa... Tänään on tähän mennessä valmistunut kaksi:

Sytomyssyt 2 kpl
Tehty ajalla: 29.-30.4.2013
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen, vähän muunnellen
Lanka: Hjertegarn Bommix Bamboo koralli (433)
Langankulutus: 105 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 57-58 cm
Muuta: Oysiin  

Nämäkin myssyt ovat siis sytomyssyjä, kuten edellisessä postauksessakin, vaikka kommenteissa arveltiinkin minun tehneen myssyn itselleni. Mutta ehei, ovathan nämä minun 54-senttiseen päähäni aivan liian suuriakin. Ja toisekseen, vaikka sairaudelleni ei vielä virallista diagnoosia ole saatukaan, niin sen verran käsittääkseni on saatu selville, ettei kasvaimesta ole kyse. Vaikka voihan tämän viikon lääkärikäynnillä toki selvitä jotain uuttakin. Joka tapauksessa annan nämä myssyt mielelläni eteenpäin heille, jotka näitä oikeasti tarvitsevat! :)

Olen kyllä ollut vähän huolissani, osaankohan mennä oikeana päivänä ja oikeaan aikaan lääkäriin loppuviikosta... Eilen kerroinkin, että minulla on ollut nyt viikonpäivät ja päivämäärät ihan sekaisin. Eilen elin 30. päivää ja kuvittelin sunnuntaina olleen 29. päivä. Itse asiassa jo lauantai-iltana aloin miettiä, onkohan pojille seuraavaksi aamuksi kaikki valmiina koulua ja päiväkotia varten, kunnes sitten hoksasin, ettei vielä taida ollakaan sunnuntai. Tänä aamuna ajattelin, että täytyypä muistaa illalla taas osallistua keskiviikkoiselle ristipistomaratonille, ja olinpa vähällä kääntää jo kalenterissa lehden ja alkaa ikkunanpesuun. Kunnes hoksasin, että jos en ole vielä blogiin kirjoittanut kuukausiraporttia, niin ei taida sittenkään vielä olla toukokuu vaan ollaan yhä huhtikuussa. Joten ikkunanpesu ja ristipistomaraton ovatkin vasta huomenna. :) Ja kun sain tänään taas yhden kirjan luettua ja merkkasin sitä lukupäiväkirjaani, niin sinne olin laittamassa päivämääräksi 28.4. eli olinkin yhtäkkiä hypännyt ajassa taaksepäin. No, ei kait sillä muuten väliä, kunhan tosiaan muistan mennä oikeana päivänä tällä viikolla Oysiin! :) Viime aikoina olen kyllä voinut tosi huonosti, ja nyt on kaikkien muiden oireiden lisäksi alkanut välillä vähän ajatus pätkiä, joudun suorastaan pinnistelemään, että saan tännekin kirjoitettua järkevänoloisia lauseita. Eli ei ihme, jos olen päivienkin kanssa sekaisin.

Arvelin eilen, että saisin loput Bommix Bamboon jämät käytettyä kahteen myssyyn, mutta vielä sitä jäi noin "kolmasosamyssyllisen" verran jäljelle. Eli se lanka täytyy yhdistää toisen langan kanssa, jotta siitä vielä myssyn saa. Tällä hetkellä minulla ei vaan ole muita puuvillalangan jämiä, joihin tuota yhdistäisi, kaikki ovat täysiä keriä ja varattu muihin projekteihin. Paitsi ohutta virkkauslankaa toki aina on omassa korissaan. Ehkä sitä voisi kokeilla kaksinkertaisena yhdistää tähän lankaan...! Jos siis päädyn tähän vaihtoehtoon, niin ilmestyn tänne vielä tänä iltana esittelemään aikaansaannokseni. Jos taas säästän tuon nyssäkän hamaan tulevaisuuteen, niin sitten tulen seuraavan kerran kuukausiraportin kanssa. Luvassa siis vielä tänään yksi tai kaksi postausta, pysykäähän kanavalla! ;)

Ihanaa kevätsateista tip-tip-tip-tip-tiistai-iltaa! :) Mukavaa istua käsityön, kirjan ja teekupposen ääressä ja kuunnella pisaroiden ropinaa. :)

5 kommenttia:

 1. Mukavat myssyt!

  Minä näytän ja luetan perheellä laput ja paperit, jotka kertovat tärkeät menot ja niiden päivät ja kellonajat. Kerran erehdyin viikolla (onneksi etukäteen), toisen kerran tunnin (myöhästyin).. Lukemisen ymmärtäminen on joskus vaikeaa...

  VastaaPoista
 2. Upeita myssyjä ja hempeä tuo väri. Mukavaa Vappua Sinulle

  VastaaPoista
 3. Ihan uskomattoman tuottelias olet! Itsellä on aina olevinaan niin kiire, ja sama neule puikoilla jo kuukaudenpäivät...
  Ethän ota tätä uteluna, eikä tarvitse vastata, mutta mulle tuli innokkaana hoitoalan opiskelijana ja äitinä mieleen kysyä, että miten sinun sairastelusi on vaikuttanut teillä lapsiperheen arkeen, päivärutiineihin, äitinä olemiseen jne. Rohkenin kysyä kun olet niin avoin ja taitava kirjoittaja!

  VastaaPoista
 4. Saara: Aina toki uskaltaa kysyä. :)

  Periaatteessa sairaus ei ole kauheasti vaikuttanut arkeen muuten kuin että olen sairauslomalla enkä töissä, siis kotona jatkuvasti. Isompi käy koulua ja pienempi on ollut hoidossa, kun tämä tilanne on ollut niin epävarma, ei ole tiennyt, pääsenkö takaisin töihin ja milloin. Helpompi on ollut antaa lasten jatkaa omia rutiinejaan normaaliin tapaan. Pienempi kuulemma puhuu hoidossa äidin sairastamisesta, eli lapset ovat kyllä huolissaan. Mutta muuten ollaan koitettu pitää arkielämä ihan normaalina. Iskä tekee aika suuren osan kotitöistä ja huolehtii enimmäkseen lapsista, esim. pienemmän hoitoon viemisestä ja hausta. Minä käyn joskus hakemassa päivähoidosta, kun se on kuitenkin vain tuossa 200 m päässä, mutta välillä sekin matka on minulle liian pitkä kulkea, riippuu päivästä. Minä yritän tehdä ne kotityöt, mihin pystyn, mutta apua tosiaan tarvitsen.

  Meillä ei kauheasti ole ollut ennenkään tapana käydä kodin ulkopuolella harrastuksissa, kylässä tms., joten sellaisiin tämä ei ole vaikuttanut mitenkään. Muutaman kerran ollaan sairauteni aikana käyty jossain, kerran uimahallissa, kerran hoplopissa, kerran elokuvissa, ne ovat tietysti olleet minulle melkoisia voimanponnistuksia ja vaatineet etukäteissuunnittelua. Kun meillä ei sitä autoakaan ole, niin pitää tosiaan miettiä, minne asti jaksaa bussipysäkiltä kävellä.

  Tottakai joitain omia rutiineja on pitänyt miettiä uusiksi, esim. miten ja milloin käyn kaupassa tai hoidan muita asioita. Periaatteessahan pystyn edelleen tekemään samoja asioita kuin ennenkin, mutta väsymys iskee nopeammin. Mutta kun suunnittelee tekemisensä, niin aina kaikesta selviää.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)