Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, huhtikuuta 30, 2013

Huhtikuun raporttia ja toukokuun suunnitelmia

No nyt on sitten iltatoimet tehty, ja pyjama päällä suihkunraikkaana onkin mukava näpytellä viimein sitä kuukausiraporttia, josta olen varmaankin ehtinyt muutaman kerran täällä blogissa itseäni muistutella. Ja nimenomaan itseäni, jotta pysyn kärryillä siinä, mikä päivä on menossa, kun nämä päivät ovat viime aikoina menneet niin sekaisin. Nyt siis ainakin luulen, että on kuukauden viimeinen päivä, joten siinä uskossa tätä raporttiani nyt näpyttelen.

Onhan tässä kuukausiraportin tekemisessä toki vähän muutakin hommaa kuin vain tämä blogipostaus. Ennen postausta minulla on tapana kopioida kaikkien valmiiden töiden kuvat (vain yksi kuva työtä kohden, vaikka niitä olisi otettu ja julkaistu blogissa useampiakin) erilliseen albumiin, jonka linkki löytyy aina tuosta blogin sivupalkista, ja sen albumin päivittämisen ansiosta myös tuo sivupalkin diaesitys kunkin vuoden valmiista käsitöistä pysyy ajantasalla, vaikkakin päivitän sen vain näin kuun vaihteessa. Samalla sitten kopioin blogiteksteistä myös kuvatekstit tuohon albumiin kunkin kuvan kohdalle, jotta ne samat tiedot löytyvät nopeasti albumistakin, ei tarvitse välttämättä blogitekstiä käydä lukemassa. Tässä yhteydessä laitan myös ihan paperiseen kirjanpitoon kuukauden aikana tehdyistä käsitöistä tiedot, joista saa sitten vuoden lopussa nopeasti laskettua koko vuoden käsityötilastot. Loppujen lopuksi tämä blogitekstin kirjoittaminen on ihan pieni sivuhomma tämän kaiken ohella, ja sen kaiken muun teen pääasiassa itseäni varten, en niinkään julkiseen esittelyyn. :)

Näissä pohjatöissä se tämäkin ilta melko pitkälti vierähti, vaan nyt ne on tehtyinä ja pääsen itse raporttiin kuvallisesti ja sanallisesti:


Huhtikuussa valmistuivat:

 • 2.4. Karamellisukat (neuloen), langankulutus 158 g
 • 3.4. Muna (virkaten), langankulutus 13 g
 • 3.4. Laudeliina (ommellen)
 • 5.4. Kissankellosukat (neuloen), langankulutus 136 g
 • 6.4. Vauvantossut (neuloen), langankulutus 31 g
 • 6.4. Vauvakortti (virkaten), langankulutus 1 g
 • 7.4. Virkattu sydänkortti (virkaten), langankulutus 4 g
 • 9.4. Marilinda-sukat (neuloen), langankulutus 86 g
 • 16.4. Tilkkusukat (neuloen), langankulutus 91 g
 • 18.4. Virkattu poncho (virkaten), langankulutus 400 g
 • 18.4. Virkatut kukat ja lehdet 4+4 kpl (virkaten), langankulutus 10 g
 • 20.4. Raitapusero (neuloen), langankulutus 364 g
 • 23.4. Raitapaita (neuloen), langankulutus 476 g
 • 28.4. Lyhythihainen neulepusero (neuloen), langankulutus 318 g
 • 29.4. Tiskikukka (neuloen), langankulutus 32 g
 • 29.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 58 g
 • 30.4. Sytomyssyt 2 kpl (virkaten), langankulutus 105 g
 • 30.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 38 g

Huhtikuu oli varsin tuottoisa paitsi valmistuneiden töiden määrän, myös langankulutuksen puolesta. Lankaa kului kuukauden aikana 2321 grammaa. Tavoitteenahan minulla on kuluttaa lankaa neuloen tai virkaten vähintään 1,5 kiloa kuukaudessa. Maaliskuussa harmittavasti jäin hieman tavoitteestani, ja sisuunnuin siitä niin, että päätin huhtikuussa kuluttaa yli kaksi kiloa, ja siinä onnistuinkin. :) Minulla on myös tavoitteena saada tänä vuonna 20 kilon raja rikki vuosikulutuksessa, viime vuonna jäin täpärästi tuon rajan alle. Nyt, kun vuodesta on kulunut kolmasosa, ja valmiita neuleita tai virkkauksia on syntynyt tähän mennessä reilun 7 lankakilon edestä, niin tuo 20 kilon vuosiraja ei näytä yhtään vaikealta saavuttaa. :)

Tuottoisa tämä kuukausi oli myös lankaostosten osalta. Ostin lankaa huhtikuussa tasan seitsemän kiloa (eli noin neljän kuukauden neulomista vastaavan määrän), ja sen kaiken ostin tai tilasin yhden päivän aikana (2.4.), vaikka nettitilaus tulikin sitten vasta muutaman päivän kuluttua. Sen jälkeen ei ole ollenkaan tehnyt mieli lankahyllyille, ja jatkossakin täytyy olla akuutti hätä tai vähintäänkin hengenvaara kyseessä, ennen kuin ostan tai otan edes ilmaiseksi vastaan lankaa. Jos langankulutus jatkuu huhtikuun tasolla, niin nykyinen lankavarastoni riittää noin puoleksi vuodeksi, mutta jos pysytellään alkuvuoden keskiarvon vauhdissa, niin sitten niiden pitäisi riittää juuri ja juuri loppuvuodeksi.

Ristipistorintamalla aloitin kuun alussa uutta työtä Couleur d'Etoilen Amour du printemps, jota olen pistellyt lähinnä keskiviikkoisin ristipistomaratonin aikana. Sitä työtä on tarkoitus jatkaa myös toukokuussa, mutta mitään valmistumisaikataulua en uskalla sille vielä luvata, menee varmaan ainakin kesäkuulle. Toukokuussa olisi nimittäin tarkoitus tehdä yksi onnittelukorttikin ristipistoin, joten se menee tuon toisen pistelyn edelle. Pitäisikin piakkoin laittaa se kortti alulle, ettei tarvitse kiireellä tehdä. Käsitöiden aloittaminen tahtoo vain olla aina se haastavin juttu - kyllä sitä sitten mielellään aina työstää eteenpäin, varsinkin viimeistely ja valmiiksi saaminen on hauskinta, kunhan työn on vain saanut ensin alkuun. Voi olla, että aloittamisen vaikeus liittyy vuodenaikoihinkin: syksyllä pursuan aina uuden aloittamisen intoa, ideoita ja inspiraatioita pukkaa ihan ylituotannolla, ja virtaakin riittää niin aloittamiseen kuin kaikkeen muuhunkin tekemiseen. Keväällä pitää vähän potkaista itseään alkuun, mutta kyllä se siitä sitten lähtee sujumaan. No, onneksi pian on taas syksy! :)

Syksyä odotellessani olisi tarkoitus tyhjentää puuvillaisten lankojeni koppa. Tässä hiljattain siirsinkin ihan tarkoituksella kaikki puuvilla(sekoite)lankani kaikki yhteen koriin työpöytäni alle, jotta ne ovat sieltä nopeasti otettavissa. Toukokuun neule- ja virkkuutöissä yritänkin siis pitää pääpainon tuon puuvillakopan tyhjentämisessä. Lähiviikkojen suunnitelmissa on kuitenkin pari lahjaneuletta, joiden langat eivät tule tuosta kopasta vaan ovat vähän "villaisempia". Samoin seimiasetelmaan on tarkoitus tehdä toukokuussa viisi uutta hahmoa, ja villaahan nekin ovat. Muuten mennään puuvillalinjalla!

Laitoinkin tässä jo edellisen postauksen ja tämän raportin tekemisen välissä jo uuden käsityön alulle, puuvillakopan sisältöä sekin. Todennäköisesti joudun tämän rinnalla pitämään myös neuletöitä, sillä tuskin jaksan tätä virkata aivan kovin monia tunteja päivässä. Mutta tällaisen työn kanssa siis suunnistetaan kohti toukokuuta:


Arvaatko, mitä tästä on tulossa? :)

Näillä eväillä käännetään kalenterista jälleen uusi lehti, toivottavasti taas kuukauden päästä on paljon valmiita käsitöitä koostettavana raporttiin! :) Touhukasta toukokuuta itse kullekin! :)

7 kommenttia:

 1. Olet tarkka ja perusteellinen, saanut taas paljon aikaiseksi. Olisko tuossa kukkasessa kesäpuseron alku?

  VastaaPoista
 2. Onpa sinulla ollut tuottoisa huhtikuu.
  Puseroa minäkin veikkaan, ensin ajattelin,että tuo olisi huivipala.

  VastaaPoista
 3. Olet ollut ahkera! Aloittelet varmaan kesäistä jakkua!

  VastaaPoista
 4. Höh, koko kone sekosi kun aiemmin jätin kommenttia.

  Mutta halusin vain sanoa että nämä kuuausiraportit on kivoja luettavia, kuvat on aina mielenkiintoisia ja tulee vähän vertailtua omaa langankulutusta muiden vastaavaan.

  Kukkasesta on vaikea arvata mitä siitä sulee, se on todella kaunis ja sopisi moneenkin käsityöhön.

  VastaaPoista
 5. En voi olla taas ihailematta aivan ääneen, kuina sinä olet aikaansaava ihminen. Niin näissä käsitöissä kuin muutenkin. :) Taas tuollainen määrä lankaa on käsiesi avulla muuttunut aivan muuksi ja mitä kaikkea muuta oletkaan sen lisäksi ehtinyt tekemään. Ja ikkunatkin pesaisit, kuten tuosta uudemmasta postauksesta sain lukea.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)