Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, maaliskuuta 14, 2013

Sitä sun tätä

Huh, olen ihan poikki! Niin väsyksissä, etten jaksa edes kuvaa keksiä tähän postaukseen.

Tilanne "ekopaastossani" on nyt sellainen, että kodin sisätilojen kaikki kaapit ja laatikot on nyt käyty läpi, turhat laitettu kiertoon ja tietysti myös puhdistettu kaapit ja laatikot pölyistä ja liasta. Siivous olikin tarpeen, sillä parin viikon takainen pieni tulipalo pihallamme oli jättänyt jälkensä myös kaappien pintoihin, ja yhden keittiön kaapin astiat piti kaikki pestä, sellainen nokikerros niihin oli tarttunut. Ja minähän kun pääsen vauhtiin, niin en osaa lopettaa, joten olen tässä samalla puhdistanut mm. uunin (lasissa oli 20 vuotta vanhat pinttyneet roiskeet, joita koitin vuoroin sokeripalalla, ruokasoodalla ja etikalla saada irti, mutta lopulta ne lähtivät isännän kouluaikoinaan tekemällä paistinlastalla raaputtamalla), jääkaapin (joka oli kyllä vasta puhdistettu, mutta puhdistinpas taas) ja pyykinpesukoneen (olin kaupassa ostamassa jotain muuta pesuainetta, mutta kun näin jotain pyykinpesukoneen puhdistusainetta, niin siitähän se ajatus sitten lähti... pyykinpesukonekin oli muuten nokinen!). Ensi viikolla ajattelin käydä vielä varaston läpi, tosin isäntä saa nostella sieltä kaikki laatikot ulos ja laittaa ne taas takaisin, sillä minullahan ei ole toisessa kädessä niin paljon voimaa, että pystyisin laatikoita nostelemaan. Ja kunhan nuo tavarat saadaan kirpparille, niin sitten vielä saunan ja kylppärin pesu (tavarat on tällä hetkellä saunassa), niin eiköhän kevätsiivous ala olla valmis! :) Ikkunat pestään perinteisesti toukokuun ensimmäisenä päivänä. :) Ja kaikki katonrajassa olevat lamput ja muut isäntä saa puhdistaa sitten kun ennättää, minä en niihin yllä edes tuolin kanssa. Kunhan tekee sen ennen ikkunanpesua ettei käy niin kuin viime vuonna toukokuun ekana, kun ikkunoita avatessa tulikin voimakas ristiveto, ja kaikki pölyt pölmähtivät kattolamppujen päältä ja sisältä ympäri asuntoa.

Eilen pyöräytin koneessa kirpparille menevät pehmolelut sekä vanhat tarpeettomat verhomme ja liinamme. Tänään sitten silitin ne verhot ja liinat myyntikuntoon. Aika monet keittiön kappaverhot olen minäkin ommellut, yleensä joka asuntoon aina uudet, ja jos ollaan pidempään yhdessä asunnossa asuttu, niin sitten on ehtinyt ommella jo toisetkin. Meinasin ensin, että olisin ottanut kuvia joistakin, varsinkin eräät verhot olisi ollut kiva teille näyttää, niihin olen virkannut käsin pitsin kappaverhon alareunaan sekä salusiinien etureunoihin. Vaan eipä niissä verhoissa paljon kuvattavaa ole, jos niitä ei laita ikkunaan. Siellä ne nyt ovat jo pakattuina valmiina kirpparille lähtöön. Kovasti sitä on kyllä jaksanut joskus vaivaa nähdä verhojen eteen, kun loppujen lopuksi asuttiin vain puolitoista vuotta siinä asunnossa, johon nuo virkatuilla pitseillä varustetut verhot tein. Eihän ne sitten tietenkään ole mihinkään muuhun asuntoon sopineetkaan, ikkunat kun ovat aina omanlaisensa eri asunnoissa. Jospa niistä nyt joku saisi itselleen vielä kivat verhot omaan keittiöönsä!

Kuinka moni teistä muuten käyttää Google Readeria blogien lukemiseen? Minähän olen ollut oikein tyytyväinen Readerin käyttäjä muutaman vuoden ajan, mutta nyt tuli tieto, että Reader lopetetaan 1.7. Ajattelin vain ilmoittaa, jos ette ole tätä uutista huomanneet. Kokeilen siirtyä nyt Bloglovinin käyttäjäksi, sinne sai aika yksinkertaisesti siirrettyä kaikki blogisyötteet suoraan Readerista, ei vienyt kuin pari minuuttia aikaa. Readerissa on hyvää se, että kaikki blogit saa luettua suoraan yhdeltä sivulta ilman, että tarvitsee erikseen mennä varsinaiselle blogisivustolle. Toisaalta se on kyllä vähentänyt kommentoimisintoa, sillä kommentointia varten pitää sinne sivulle varta vasten mennä, ja linkki siihen löytyy Readerista blogiotsikon vierestä, eli jos on lukenut kirjoituksen ensin loppuun ja huomannut, että tässä oli nyt jotain sellaista, mitä haluaa kommentoida, niin pitää rullata takaisin ylös päästäkseen klikkaamaan blogiin sisälle. Nyt sitten Bloglovinissa tuleekin näkyviin vain kirjoituksen otsikko ja vähän alkua tekstistä, ja blogit täytyy käydä lukemassa blogin omalta sivultaan, tosin siitä pääsee suoraan päivittyneeseen tekstiin kommenttilaatikkoineen, eikä tule siis vanhoja tekstejä näkyviin. Se kyllä madaltaa taas aika tavalla kynnystä kommentoida, varsinkin kun samantien näkee mitä muut jo ovat kommentoineet. Huomasin myös, että kun klikkaa itsensä yhteen päivittyneeseen blogiin Bloglovinin kautta, niin blogin yläreunaan ilmestyy sellainen nuolisysteemi, jota klikkaamalla pääsee selaamaan kaikki muutkin vasta päivittyneet blogit. Ei siis tarvitse eestaas seilata syötteenlukijan ja eri blogien välillä. Voi olla, että tuo on hyväkin systeemi, kunhan vaan oppii käyttämään. Olihan se Readerkin minusta aluksi ihan kamala käyttää, kun ei nähnyt blogien ulkoasua lainkaan vaan vain sen tekstin, ja nyt taas tuntuu niin kummalliselta mennä lukemaan blogia sinne blogiin, eli taas näkee ne ulkoasut ja kaikki. Katsotaan nyt, jäänkö Bloglovinin käyttäjäksi vai löydänkö jotain muuta tuon Readerin tilalle. Saa suositella jotain syötteenlukijaa, jos teillä on tiedossa joku hyvä. Muutenkin olisi kiva tietää, minkä syötteenlukijan kautta luette blogeja, vai onko teillä joku oma systeemi, millä löydätte päivittyneet blogit? Itselläni on lukulistalla noin 330 blogia, niin syötteenlukijan käyttö on aika välttämätöntä. :)

Mukavaa viikonlopun odotusta!

15 kommenttia:

 1. Vai lopetetaan ..tuotapa en tiennytkään. Itse käytin alkuun Blogilistaa sitten Readeria, mutta kun tulin Bloggeriin niin minusta on ollut kaikista kätevintä kun omat suosikkiblogit saa oman sivun sivulaatikkoon. Siitä näkee kätevästi kuka on päivitellyt milloinkin blogejaan.

  Voimia kevääseen!

  VastaaPoista
 2. Minäkin käytän bloggerin suosikkilistaa. Saisit muuten minullekkin tulla tekemään tuollaisen ekopaaston.

  VastaaPoista
 3. Seijasisko ja Enkulin käsityöt: Minä olen miettinyt tuota Bloggerin suosikkilistaakin, mutta en tykkää ajatuksesta, että muut ihmiset näkevät, mitä blogeja seuraan. En myöskään halua mainostaa toisten blogeja omassa blogissani, eikä minusta tunnu kivalta, jos muiden blogeissa on linkki omaan blogiini esimerkiksi tuon teidän mainitseman suosikkilistan muodossa. Teitä se palvelee, mutta oletteko ajatelleet, että joku ei välttämättä halua omaa blogiaan näkyville teidän bloginne sivupalkkiin? Sellaiset listat toki on ok, jotka eivät näy muille lukijoille! Sen vuoksi en koskaan itse esimerkiksi liity minkään blogin "lukijaksi" niin että siitä blogista näkisi jostain listasta, että minä seuraan tätä nimenomaista blogia.

  Saako tuon Bloggerin blogiluettelon sellaiseksi, ettei sitä tarvitse laittaa blogiin näkyville? Silloin voisin sitä itsekin harkita!

  VastaaPoista
 4. Jatkoa taas tuohon omaan vastaukseeni... Sen Bloggerin lukulistan saa kyllä näemmä myös piiloonkin (testasin), mutta tuohan on hankala käyttää siinä mielessä, että siinä joutuu klikkaamaan itsensä sinne blogiin, että pääsee lukemaan tekstejä. Sellaista lukuohjelmaa siis kaipaisin, jossa ei tarvitse mennä blogeihin välttämättä ollenkaan, vaan voi lukea kaikkien blogien uusimmat päivitykset yhtenä pötkönä samalta sivulta, kuten Readerissa nyt on voinut tehdä.

  VastaaPoista
 5. Minä luen blogeja Operan syötteenlukijan kautta. Ainoa huono ominaisuus, mikä ei kylläkään johdu ohjelmasta vaan blogissa olevista asetuksista, on ettei kaikista välttämättä tule kuin lyhyt pätkä tekstiä. Joskus on käynyt niin ettei RSS:nä tilattuna tule kuin otsikko. Silloin olen tilannut Atom-kanavana. Tosin useimmin sellaiset blogit poistan seurannasta melko pian, koska ne ei "palvele" kuten pitäisi. Sieltä saattaa silloin hävitä kivojakin blogeja.

  Kommentoimaan pääsee jutun lopussa olevaa "Koko artikkeli" linkkiä, ts. pääsen juuri siihen postaukseen. Tässä tulee toinen haittatekijä vastaan, blogin pitäjä on rajannut kommentointi mahdollisuuden vain heille jotka käyttävät esim. google-tiliä, wordpressiä, aim jne. jättäen nimi/url -osoitteen pois. Minä tykkään että nimimerkistäni pääsee suoraan blogiini eikä monen klikkauksen jälkeen. Useimmat kuitenkin jopa huomaamattaan eivät viitsi klikkailla montaa kertaa päästäkseen haluamalleen sivulle/sivustolle. Ja jäähän siitä tyly maku suuhun kun linkki ei vie sinne minne ajatteli sen vievän.

  Ominaisuuksista voi määritellä kuinka usein blogeista haetaan tiedot. Mahdollisuuksia on mm. ei koskaan, 30 min välein, 2 h, viikottain ja näiden väliltä.

  Ainoa mikä tulee vastaan mikäli päättää käyttää tätä tapaa on mahdollisesti vaihtaa selainta. Joten jos on vannoutunut tietyn selaimen käyttäjä, kannattanee etsiä jokin toinen tapa blogien seuraamiseen.

  VastaaPoista
 6. Olet sie ollu ahkera, kaik paikat oot puunannu ja järjestäny.

  Kiitos ko tulit miulle lukijaksi.

  VastaaPoista
 7. No miä vanhanaikanen käytän Blogilistaa lähes pelkästään. Jotkut blogit ei siellä ole, ja Vuodatukseen voi laittaa blogin seurantaan, joten laitan muita blogeja sinne. Google Readeriä en käytä, kun ei ole bloggerin puolella blogiakaan, paitsi Virkkausrinki. Siksi minusta on hankalaa, jos bloggaaja ei käytä kommentointilootassaan kohtaa URL -jne, koska kommentoidakseen täytyy erikseen kirjautua googleen.
  Olen miettiny tota juttua itekin, että bloggerin puolella bloggaajat käyttää ikään kuin "sisäistä" lukumuotoa ja keitä ovat ne blogin sivussa näkyvät seuraajat? Tulevatko ne just sieltä Readerin puolelta? Ite en ainakaan ole yhessäkään sellasessa.

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen readeria käyttänyt, mutta toisin kuin sinä, tykkään mennä itse blogiin sisälle ja readerissahan se toimi just niin, että voit tehdä selaimeen linkin "seuraava", jota painelemalla pääset kunkin blogin sivulle ja kommentointi on sitten helppoa.

  En ole itsekään liittynyt lukijaksi bloggerin kautta, en pidä siitä tavasta, mutta toisaalta mulla on noita päivittynyt laatikoita kyllä omassa blogissa. Aattelen niin, että ei ole kyllä mitään keinoa estää ihmisiä linkittämästä omaa blogia kun blogi kerran julkinen on. Ei mua haittaa, jos oma blogini näkyy jonkun toisen sivulla. Kun se tuskin missään kovin epämääräisissä yhteyksissä näkyy, tai mistäpä sitä tietää toki. ;)

  Etsintä on minullakin käynnissä, pitää tutustua tuohon blogloviniin. Feedlyakin testaan, mutta ei sekään oikein vakuuta vielä.

  VastaaPoista
 9. Huh huh :) Oikeen tulee itselleni huono omatunto...pitäisi itsekin käydä kaappeja läpi, mutta taitaa jäädä kesään.

  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 10. Minäkin käytän Readeria ja se on tosi kätevä kun voi sekä ihan tietokoneella että puhelimella käyttää ja päivittyy samaa tahtia molempiin että mitä uusia päivityksiä on lukematta jne. Melko ärsyttävää toi että se nyt lopetetaan. Tosin jokin adressi netissä on saanut lähes 100 000 allekirjoitusta sen puolesta että Google tän päätöksen pyörtäis, vaan eri asia auttaako...

  Eli uusi lukusysteemi olisi haussa, erityiskriteerinä olis että toimis sekä tietokoneella että puhelimessa ja päivittyis niin että molemmat tavat olisi kokoajan ajan tasalla luetuista ja ei-luetuista. Vielä en oo löytänyt sellaista joka oikeasti tuntuis helpolta ja toimivalta.

  VastaaPoista
 11. Kosotäti ja muutkin, joiden blogin "lukijaksi" olen saattanut tänään vahingossa liittyä: Testasin tuota kahden ensimmäisen kommentoijan suosittelemaan Bloggerin lukusysteemiä ja siirsin Readerista suoraan kaikki seuraamani blogit tuohon Bloggerin lukulistalle (joka minulla ei näy siis julkisesti). Asetuksissa valitsin kyllä, että pysyn edelleen nimettömänä lukijana, mutta tuosta Kosotätin kommentista hoksasin, että jostain syystä näyn nyt näissä blogeissa omalla nimelläni. Muutan paraikaa asetuksia niin, että voin olla yhä nimetön lukija, joten jos olen pompsahtanut blogiinne tänään lukijaksi ja sitten yhtäkkiä hävinnyt sieltä, niin se johtuu vain tästä vahingostani. Pyydän anteeksi häiriötä ja mahdollisesti aiheuttamaani mielipahaa tai mielihyvää! :)

  VastaaPoista
 12. minua ei haitais yhtään jos/kun joku liittyy lukijaksi :-) se tarkoitais (toivon mukaan) että blogini on mielenkiintoinen...

  VastaaPoista
 13. Minä olen myös tuota google readeriä käyttänyt ja nyt kokeilen feedlya ja taidan tykätä. Bloglovinissa oli jotain ei-kivaa ainakin silloin, kun se tuli. Ja bloggerin lukujuttuakin kokeilin eilen, mutta en tykännyt.

  VastaaPoista
 14. Minulta myös ääni Operan syötteenlukijalle. Sillä käy kätevästi läpi suuremmankin määrän blogeja. Muuhun selailuun käytän Firefoxia, mutta blogien seuraamiseen käytän Operaa. Olen joskus yrittänyt käyttää Google Readeria ja Firefoxiin lisäosana saatavaa Brief-syötteenlukijaa, mutta aina palannut lukemaan syötteet Operalla.

  VastaaPoista
 15. Voi enpä osannut ajatellaankaan ettet tykkää että mainostan blogiasi blogissani. Itse taas koen kohteliasuutena, jos näen jonkun blogissa oman blogini mainoksen. Toisaalta en kyllä pahoita mietäkään, jos en nyt ole jonkun listoissa.:) Enkä kyllä muutenkaan noin seuraa muita kuin omaa listaani. Mutta teenpä nyt niin että poistan sinun omalta listaltani, koska et tykkää siitä Kyllä minä täällä varmaan muistan käydä silloin tällöin muutenkin.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)