Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, helmikuuta 25, 2013

Valmista poikaa :)

Tämän vuoden ensimmäinen ristipistoprojekti on nyt valmiina. Sitähän on saatu seurata täällä blogissakin, mutta kertauksen vuoksi pieni videonpätkä työn vaiheista:


Pistelyosuuden sain valmiiksi viime yönä hieman puolenyön jälkeen, sen jälkeen pesin työn ja aamulla se oli kuivunut. Kehyksiin ja seinälle työ pääsikin heti aamutuimaan jopa ennen kuin kuvan esittämä henkilö ehti lähteä kouluun (hänellä oli kymmenen aamu).

Ristipistoesikoinen
Tehty ajalla: 4.1.-25.2.2013
Malli: 1-vuotiskuvasta X-stitch-ohjelmalla tehty
Kangas: 18 ct luonnonvalkoinen aida
Langat: DMC 3799, 317, 318, 415, 762 ja valkoinen (blanc)
Pistot: Ristipistoja
Koko: 100x120 pistoa (yhteensä 8522 pistoa)
Viimeistely: Paspatuuri Kärkkäiseltä, kehys Halpa-Hallista
Muuta: Ihana tuli! :)      

Tämän valmistuminen ja onnistuminen tuottaa minulle suurta iloa. Ensimmäisen yritykseni esikoisen 1-vuotiskuvasta tein muutamia vuosia sitten, silloin tavoittelin seepian sävyä, mutta tuloksena oli zombie, koska vaikka tuo mallin tehnyt ohjelma on muuten hyvä, niin lankojen värisävyt se määrittelee päin takapuolta. Tähän kuvaan kuten myös aiemmin valmistuneeseen kuopuksen kuvaan valitsinkin sävyt ihan itse. Olen kyllä niin tyytyväinen lopputulokseen, koska kokemusta on myös siitä pieleen menneestä versiosta.


Tässä alkuperäinen kuva ja sen ristipistoversio. :)


Molemmat pojat pääsivät nyt eteisen seinälle toivottamaan kaikkia taloon tulijoita tervetulleiksi. :) Alunperin oli tarkoitus sijoittaa taulut lastenhuoneeseen, mutta sen seinät ovat jo niin täynnä kaikkea mahdollista, paitsi ulkoseinä, johon ei saa laitettua mitään ilman kiviporaa. ;) Eteisessä on tauluille oikein hyvä paikka.

Näiden mustavalkoisten kuvien jälkeen tekee mieli tehdä nyt ihan jotain toisenlaista ristipistoa. Vielä en ole päättänyt seuraavaa pistelyprojektiani, mutta eiköhän sekin tässä pian selviä. :) Ehkä joku pieni välityö olisi paikallaan.


Tuossa seinällä, jonne poikien kuvat nyt pääsivät, oli aiemmin neljä pientä kanavatyötaulua, jotka saivat nyt väistyä. Tämä on nyt noiden taulujen kolmas paikka tässä asunnossa, aina ovat joutuneet muiden ristipistotöiden tieltä väistymään. ;) Nyt minulla onkin sitten kokonainen kanavatyöseinä, kaikki esillä olevat kanavatyöni ovat yhdellä seinällä. Suuren osan kanavatöistäni olen tehnyt lahjaksi, tässä on kaikki ne, jotka minulla on kotiseinällä. Tuo kotikirkkoni kuva oli aiemmin tuossa oikealla suojelusenkelitaulun vieressä, mikä teki käytävänmallisesta eteisestä jotenkin vielä enemmän käytävämäisen. Nyt käytävämäisyys ei ole niin silmiinpistävä. :) Kaapissa olisikin odottamassa yksi pieni kanavatyö, pitäisiköhän pistellä se ja liittää näiden jatkoksi...?

Kiitos taas käynnistäsi, tervetuloa uudelleen! :)

7 kommenttia:

 1. Ihailen taitoasi tehdä nämä poikien kuvat. Niin ovat näköisiäänkin. Nopsaan tämä toinen valmistuikin. Hieno työ ja saavutus.
  Mitäs nuo soikeat ovat? Jotain enkelihahmoja olen näkevinäni mutta . .

  VastaaPoista
 2. KristiinaS: Kiitos! :) Enkeleitä niissä soikioissa tosiaan on, kaikilla jokin soitin kädessään.

  VastaaPoista
 3. Niin kivat nämä kuvat, hieno tuo idea tehdä tärkeistä kuvista tällaiset! Ja vielä ovat niin onnistuneetkin!

  VastaaPoista
 4. Mahtavia ovat nämä työsi, niin upeat lasten kuvat !!

  VastaaPoista
 5. No niinpä, nyt osaan katsoa/nähdä ne soittimetkin, kiitos.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)