Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, helmikuuta 07, 2013

Tykkään

Sude oli haastettu kertomaan 8 tykkäämisasiaa. Hän ei haastanut ketään jatkamaan, mutta nappasin sen puoliksi omin lupineni, sillä tykkäämisistä on aina kiva kertoa.

Kaikki kuvat ovat kuvituskuvia arkistoistani.


1. Syksy ja talvi

Joka ainoassa meemissa pyrin muistamaan mainita lempivuodenaikani syksyn, eli aloitetaan heti kättelyssä siitä. :) Tykkään syksystä yli kaiken: kaikkina muina vuodenaikoina kaipaan mennyttä syksyä ja odotan tulevaa. Mutta olen huomannut tykkääväni myös talvesta, se tulee heti syksyn jälkeen seuraavana lempparinani. Voisin elää vuoteni niin, että vain syksy ja talvi vuorottelisivat. Tykkään! :)


2. Sade

Syksyllä, keväällä ja varsinkin kesällä tykkään ihan valtavasti sateesta. On ihanaa kuunnella sateen ropinaa ja haistella sateen tuoksua. Talvella tietysti lumisade on ihanaa! "Aijaijai, kastutaan, kastemato kaivaa, mullassaan toivoo vaan: Sataisipa aina!" Olen ihan kuin tuo laulun kastemato! :) Tykkään sateesta!


3. Pihlaja

Tykkään pihlajasta! :) Se on toki kaunis kesälläkin, mutta kaikista kaunein syksyllä! Viime synttäripäivänäni myös söimme ensimmäistä kertaa pihlajanmarjoja kakun muodossa. Lapsuudenkotini pihalla kasvoi ihana pihlajapuu, joka oli minun oma puuni. Siinä oli sopivan muotoinen oksa istumista varten, ja aika usein lapsena siellä istuinkin. Kävinpä vielä muutama vuosi sitten aikuisenakin siellä hetken istumassa ja kutomassa. Äitini teki haljun tempun pari vuotta sitten ja kaadatti tuon pihlajan pihasta, koska se kuulemma varjosti liikaa marjapensaita. Sen puun kaatamisesta en kyllä tykkää yhtään! Mutta muuten tykkään kaikista pihlajista! :)


4. Harrastukset

Tykkään tietysti rakkaista harrastuksistani! :) Kuvaan sattuikin osumaan melkein kaikki oleellinen: käsityöt, kirjat ja äänikirjat. Vieläpä kirjoista ne kaikkien aikojen lempparini eli Anna-kirjat (kuvassa videona) ja Täällä Pohjantähden alla (kuuntelin ne joitakin vuosia sitten äänikirjana). Kaikkein ihaninta on tehdä käsitöitä samalla kun kuuntelee äänikirjaa, tai tehdä käsitöitä samalla kun lukee. Se on elämää parhaimmillaan. Tykkään!


5. Äitiys


Tykkään olla äiti. :) Äitiydestä olen haaveillut aika nuoresta saakka, varmaankin siitä asti, kun 11-vuotiaana kuulin tulevani pian tädiksi. Olinkin todella innokas täti hoitaessani pieniä veljen- ja siskontyttöjäni! Omasta vauvasta sain silloin vain haaveilla vielä monta vuotta. Eikä äidiksi tuleminen ollut helppoa vielä silloinkaan, kun minä ja puolisoni sitä yhdessä halusimme. Äitiys on minulle elämän suurin lahja ja suurin ihme! Rakastan lapsiani ja heidän isäänsä, he ovat minulle kaikki kaikessa. Päivän parhaita hetkiä ovat lasteni halaaminen ja heidän hymynsä näkeminen. Tykkään, tykkään ja vielä enemmän tykkään! :)


6. Tee

Tykkään juoda teetä! Aina ei näin ole ollut, sillä minulla on herkkä vatsa. Kahvinjuonnin jouduin lopettamaan jo 90-luvun lopulla, teenjuonnin muutaman vuoden päästä siitä. Kuitenkin parisen vuotta sitten uskaltauduin kokeilemaan vihreää teetä sekä rooibosta, jotka sopivat vatsalleni toisin kuin musta tee. Niinpä juonkin nykyään aamulla pannullisen vihreää teetä ja myöhemmin päivällä ja illalla yrttiteetä ja/tai rooibosta. Tykkään siitä, kun tee lämmittää! Vaikka joskus minulla kyllä rooibos saattaa unohtua hautumaan ja jäähtymään, mutta se on hyvää myös kylmänä. Tykkään myös ihanasta teenhaudutuskeittimestäni sekä kuvassa olevasta lempparimukistani! :)


7. Koti

Tykkään olla kotona! :) Voisin olla kotona aina vaan ilman, että lähtisin koskaan minnekään. Kotona on kaikki, mitä tarvitsen: ruokaa, lämpöä, puhtautta, rakkautta ja kaikki harrastukseni. Olen myös huomannut, että kodin ei tarvitse olla oma jotta siellä viihtyisi - olen mitä tyytyväisin vuokra-asuja, enkä vaihtaisi asumismuotoani muuksi. Tykkään nykyisestä asunnostamme eniten kaikista niistä, joissa olen asunut, mutta koti tuntuu aina kodilta, vaikka asunto vaihtuisikin. Kodissani olen panostanut olohuoneen, keittiön ja meidän vanhempien makuuhuoneen viihtyvyyteen, mutta todellisuudessa kotimme sydän on työhuone, se on se huone, jossa oikeasti ollaan ja touhutaan. :) Tykkään!


8. Siivous

Tykkään siivota! Viikon paras päivä on perjantai eli siivouspäivä! Vaikka nykyisen sairauteni vuoksi siivous väsyttää minua tavallista enemmän ja tekee minut jopa entistä kipeämmäksi, niin silti siivous on mukavaa - ja mukavinta on siivota mieheni kanssa yhdessä! :) (mies tekee raskaimmat hommat ja minä käytännössä pyyhin vain pölyt) Siivouksesta tulee harvemmin otettua kuvia, joten tämäkin kuva on noin neljän vuoden takaa, jolloin kuopus oli juuri oppinut kävelemään, eli oli aivan riittävän vanha tarttumaan mopin varteen. ;) Kuopus on tullut äitiinsä, sillä hänkin tykkää siivota, moppaaminen on pojille mieluisinta. Meillä onkin "moppauskortit", joihin olen piirtänyt kuvat jokaisesta meidän kotimme huoneesta, ja siivouspäivänä näillä korteilla arvotaan, mikä huone tulee kenenkin pojan mopattavaksi. Joskus kun siivoamme miehen kanssa kahdestaan, vitsailemme että arvotaanko mekin moppauskorteilla mopattavat huoneet. ;) Ihanaa, huomenna onkin taas siivouspäivä - tykkään!

---


Koska minua ei tähän varsinaisesti haastettu, en myöskään nimeä ketään tätä jatkamaan, mutta sen sijaan haastan KAIKKI blogini lukijat kertomaan omassa blogissaan asioista, joista tykkää. Otatko haasteen vastaan? :) Jos otat, jätähän kommenttia, niin tulen kurkkaamaan, mistä sinä tykkäät!

Tykkäämisiä teille kaikille! :)

1 kommentti:

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)