Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, helmikuuta 28, 2013

Räjähtelyä

Sukkaa pukkaa. Kutakuinkin tästä väriyhdistelmästä minulla on jo yhdet sukat kaapissani olemassakin, mutta kun lankaa kerran oli, niin ainahan voi samasta väristä olla toisetkin sukat, vaikka niiden pariksi olisikin olemassa vain yksi neuletakki. ;) Sukat kuitenkin kuluvat nopeammin kuin puserot.

Nämä sukat suorastaan räjähtävät!

Räjähtävät sukat
Tehty ajalla: 26.-28.2.2013
Malli: Perussukka räjähtävällä helmineuleella
Lanka: Novita Nalle vihreä (348), luonnonvalkoinen (010), Nalle Kukkaketo päivänkakkara (810)
Langankulutus: 125 g
Puikot: 3 mm
Koko: Oma jalka 38/39
Muuta: Hauskat!   

Blogeissa on näkynyt sukkia, joiden mallineuleena on "räjähtävä helmineule". Googlettamalla löysin jonkun blogin kommenttilaatikon kautta tähän sanallisen ohjeenkin, ja laitankin sen nyt tähän. Käytössä on kaksi lankaa, toinen on yksivärinen ja toinen raidallinen. Raitalangalla neulotaan ensimmäinen kerros 1o 1n, seuraava kerros yksivärisellä kaikki silmukat oikein, seuraava kerros raitalangalla 1n 1o (huom! menevät nyt siis päinvastoin kuin edellisellä raitakerroksella), seuraava kerros taas yksivärisellä kaikki silmukat oikein. Näitä neljää kerrosta toistetaan. Toisin sanoen raitalangalla tehdään koko ajan helmineuletta, mutta väliin tulee toisella langalla aina yksi kerros oikeita silmukoita. Varmaan tämän voi tehdä myös toisin päin, eli tehdään helmineulekerrokset yksivärisellä ja oikeat kerrokset raitalangalla, mutta se näyttää sitten valmiina varmasti vähän erilaiselta. Googlen kuvahausta löytämieni kuvien perusteella tapana on kuitenkin tehdä juuri noin päin kuin tuohon kirjoitin. Näissä sukissani on käytetty lisäksi kolmatta väriä eli valkoista varren suuhun, kantapäähän ja kärkeen, kun taas tuo raitalangan kanssa käyttämäni väri on vihreä.

Näistä sukista tuli hauskan utuiset, johtuen varmaankin siitä, että vihreä lanka uppoutuu välillä hauskasti tuon Kukkaketo-langan vihreiden pätkien joukkoon. :)

Tälle päivälle tulee varmasti vielä kolmaskin postaus, eli ryhdyn nyt kuukausiraportin tekoon! :)

1 kommentti:

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)