Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, helmikuuta 28, 2013

Helmikuun raporttia ja maaliskuun suunnitelmia

Helmikuu vilahti vauhdilla ohi. Onhan toki kyseessä muutenkin vuoden lyhin kuukausi, mutta kun siitä meni minun kohdallani vielä yksi kokonainen viikko ihan sumussa ja seuraavakin viikko selkäkivun kanssa, niin tuntuu kuin olisin "elänyt" helmikuussa vain kaksi viikkoa. :) Kädet ovat onneksi eläneet nähtävästi omaa elämäänsä silloinkin, kun muu kroppa on levännyt.


Helmikuussa valmistuivat:
 • 4.2. Kirjoneuleslipoveri (neuloen), langankulutus 280 g
 • 10.2. Iiris-sukat (neuloen), langankulutus 102 g
 • 17.2. Villamekko (neuloen), langankulutus 393 g
 • 19.2. Kirjoneulesukat (neuloen), langankulutus 81 g
 • 23.2. Virkatut villahousut (virkaten ja neuloen), langankulutus 460 g
 • 25.2. Esikoisen 1-vuotiskuva (ristipistellen)
 • 26.2. Säärystimet (neuloen), langankulutus 73 g
 • 28.2. Räjähtävät sukat (neuloen), langankulutus 125 g

Lankaa kului helmikuussa 1514 grammaa, mikä on varsin mainio saavutus sikäli, että pääasiassa langat ovat olleet Nallen vahvuisia eli aika ohuita. Lankaa ostin helmikuun alussa 2350 grammaa, kaikki yhdellä ainokaisella ostosreissulla, eli lankavarasto vähän kasvoi. Se ei kuitenkaan jostain syystä näy missään, tyhjää tilaa on lankakopassa vaikka kuinka. ;)

Ristipistoilun saralla saavutin tavoitteeni eli esikoisen 1-vuotiskuva valmistui. On osoittautunut hyväksi käytännöksi valita yksi tietty viikonpäivä ja vuorokaudenaika, jolloin pistelee, niin tulee ainakin kerran viikossa edistettyä pistelytyötä, ja joskus sitä pistelyintoa löytyy sitten muinakin päivinä. Koitetaan jatkaa tätä tapaa maaliskuussa! :) Seuraavaa pistelytyötä olen mietiskellyt, ja luultavasti teen nyt jotain ihan pientä ja nopeaa tähän väliin ennen kuin aloitan uutta isompaa.

Nalle-lankoja olen neulonut viime aikoina osittain siksi, että minulla on edelleen suunnitteilla eräs Nallen vahvuisten lankojen eli "keskivahvojen" villa(sekoite)lankojen projekti. Nyt olen saanut neulottua ne projektit, joihin olin noita Nalleja varannut, joten voin huoletta siirtää ylijäämät siihen toiseen projektiin, johon tarvitaan nimenomaan pikkuisia jämänöttösiä, joskin isommistakaan lankakeristä ei ole haittaa. ;) Yritänkin pistää sen alulle seuraavaksi, näette sitten pikkuhiljaa, mitä siitä on tulossa.

Muita neulesuunnitelmia maaliskuulle on ainakin liivimekko 7 veljeksestä ja tilkkutakki Rosesta. Oikeastaan tuon Rose-neuleen voisin tehdä ensin. Sukkiakin olisi hyvä tehdä maaliskuussa muutamat, koska muuten sukkalankavarastoni ei koskaan pienene. 7 veljesten jämälangoillekin minulla on vähän suunnitelmia maaliskuulle tai viimeistään huhtikuun alkupuolelle, katsotaan miten ehdin, sillä myös meneillään oleva "ekopaasto" eli turhista tavaroista luopuminen vie yllättävän paljon aikaa. Käsityöt ovat kuitenkin mukavaa vastapainoa ja ennen kaikkea lepoa siivoilun keskellä! :)

Mainiota maaliskuun alkua teille jokaiselle!


4 kommenttia:

 1. Aikamoinen vauhti olosuhteetkin huomioiden! Täytyy ihmetellä, miten ehdit pitää kaikkia noita tekemiäsi asusteita ja vaatteita, sitä vauhtia niitä valmistuu :-D. Itsestäni tuntuu, että minulla on jo nyt "liikaa" villasukkia, vaikka niitä on ehkä kymmenisen paria ja käytän villasukkia aina kotona ollessani (plus kulutan niitä aika nopsaan, tosin kyllä parsinkin enkä heitä pois).

  VastaaPoista
 2. Kylläpä on tehokasta suunnittelua ja langankäyttöä. Siä saisit shokin minun varastoani katellessa...
  Voi että kun puhuit asiaa niistä lehistä ja muista varastoista. Miä en kyl tiiä pystynkö miä olemaan noin järeä. Yritän. Joudun joka tapauksesa nostamaan vuoshaarukkaani 2003 -vuoteen, kun ne lehet ei vieläkään sovi sinne kaappiin.

  VastaaPoista
 3. TiiQ: Mulla on varmasti villasukkia yli 60 paria, koska mulla on se periaate, että sukkien ja puseron täytyy aina sopia yhteen, toisinsanoen neulottu samasta langasta, tai vähintään samanvärisestä. ;) Käytännössä pidän yhtä neuletta ja yksiä villasukkia yhden viikon vuodesta, eli siinä ehtii vuodessa pitää 52 asua. Yleensä siis pidän viikon verran samaa asua, kunnes vaihdan, kesällä vaihdan tiheämpään, kun vaatteet sotkeutuvat silloin herkemmin. Niin ja samanvärisiä villasukkia kannattaa olla useammatkin, kun edelliset kuluvat loppuun, niin on toiset samanväriset vielä käyttöön, kun ei se samanvärinen pusero kuitenkaan kulu niin nopeasti. :)

  VastaaPoista
 4. Aikamoinen saalis taas; vihreä-turkoosit sukat on tosi kivat!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)