Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, helmikuuta 23, 2013

Menitkös lankaan?

Toivottavasti et oikeasti luullut minun tehneeni villasortseja 7 veljeksestä, vaikka sellaista edellisen postauksen kuva väittikin. Nimittäin jos luulit, niin menitpäs lankaan! :) Minähän sanoin niiden vielä saavan jatkoa, ja se jatko on tietysti lahkeet.

Villasortsit + lahkeet = villahousut!

Virkatut villahousut
Tehty ajalla: 19.-23.2.2013
Malli: Novita Syksy 2012 nro 17
Suunnittelija: Noora Niinikoski
Lanka: Novita 7 veljestä sininen (124), luonnonvalkoinen (010), vihreä (319) ja tumma turkoosi (350)
Langankulutus: 460 g
Virkkuukoukku ja puikot: 4,5 mm
Koko: M
Muuta: Tykkään! :)   

Kutsun näitä virkatuiksi villahousuiksi, vaikka nämä aloitettiinkin neulomalla. Sen neulotun osuuden näittekin pari päivää sitten "sortseina". Ohjeen mukaan lahkeet olisi pitänyt ommella yhteen ja tehdä kuminauhakuja vasta ihan lopuksi, mutta minä ompelin työn siihen "sortsivaiheeseen" siksi, että näitä oli helpompi sovittaa työn edetessä. Virkkauksen valmistuttua ei ollutkaan sitten muuta viimeistelyä kuin langanpään päättely ja kevyt höyrytys; matkan varrella syntyvät langanpäät minulla on aina tapana päätellä samantien, jolloin lopuksi ei jää kuin se viimeinen langanpää päättelyyn.

Nämähän ovat varsinaiset design-villikset, koska nämä on suunnitellut Marimekon pääsuunnittelija; ohje oli viime syksyn Novitan "design"-osuudessa. Vaihdoin näihin ainoastaan värit mieleisekseni - alkuperäisessä ohjeessa päävärit olivat musta (yäk) ja vitivalkoinen (yäk), ja raitoina sininen ja vaaleanpunainen. Omiin pöksyihini pääväreiksi tulivat sininen ja luonnonvalkoinen, ja raidoiksi vihreä ja turkoosi. Tykkään tosi paljon näistä! Vakuutan myös, että näitä tehdessä ei ollut hetkeäkään tylsää! :)


Virkatut pöksyt sopivat mitä mainioimmin käytettäviksi mekkojen kanssa. Kaapistani löytyykin vaikka millä mitalla näiden kanssa sopivia mekkoja, mutten jaksanut kuvausta varten kaivaa esiin kuin pari ensiksi käsiin osunutta, eli viimeksi valmistuneita. Tässä kuvassa hiljattain valmistunut pässinpökkimä mekko...


... tässä taas alkuvuonna valmistunut palmikkomekko. Pöksyjen turkoosi on samaa lankaa kuin mekossa, eli ainakin tämän kanssa näitä tulee varmasti käytettyä.

Pakko kai sanoa näistäkin pöksyistä: Uuh, iihanat! :)

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

18 kommenttia:

 1. Jopas on hienot pöksyt. Noitahan ei tosiaan kannata piilotella housujen alle vaan reilusti esiin mekkojen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Minäkin sanoisin noista, että iiihanat:DD

  VastaaPoista
 3. Hienot ja käytännölliset, koska lempivaatteeni on nykyään villasekoitedamaskit (ostetut). Mahtuvat pitkien housujen alle ja kotona ihanat sellaisenaan. Olen jo katsellut näitä pitkiksiäsi sillä silmällä, että voisi ehkä kutoakin.

  VastaaPoista
 4. No on kyllä ihanat. Ja ainakin erikoiset. Ei tuu joka tien mutkassa vastaan tollasia. Kauniit väritkin. Lämpimät. Mitä vielä kehuisin?

  VastaaPoista
 5. Onpas kyllä ihanat ja iiiihanan lämpimän näköiset! Mekkojen kanssa kokonaisuus näyttää aivan suloisen lämpöiseltä! Uskomattoman nopea olet tekemään aina vaan :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä, iihanat! Ja toimivat monessa yhteydessä, etenkin tuon turkoosin mekon kanssa!

  VastaaPoista
 7. On kyllä piristävän näköiset ja kun tekee omissa lempiväreissään niin löytyy aina yhteensopivia puseroitakin!

  VastaaPoista
 8. Aika kivat! Hyvin kyllä sopii yhteen noiden mekkojen kanssa.

  VastaaPoista
 9. Ihanat tuli. Harmi vaan että ohjetta ei ole saatavilla. :/

  VastaaPoista
 10. Ihanat tuli. Harmivaan että ohjetta ei ole saatavilla, sillä olisin tehnyt muuten tuommoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=94578

   Tuolta löytyy ohje, ja varmaan kirjastosta voi löytyä tuo Novita Syksy 2012 -lehtikin.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)