Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, helmikuuta 19, 2013

Kirjoneuletta

"Tuhannet kiitokset!" totesi kuopus eräänä päivänä noustessaan ruokapöydästä.

Samoin sanon minä myös teille kaikille, jotka olette viime aikoina jättäneet blogiini niin ihania kommentteja! Olette jaksaneet kehua käsitöitäni - viimeksi tuota edellisen postauksen mekkoa - toivotelleet jaksamisia ja ystävänpäivää ja kaikkea mahdollista. Minä olen ollut sattuneesta syystä viime aikoina taas hiljaisempi kommentoimaan, mutta yritän edes muutaman kommentin päivässä jättää joihinkin seuraamiini blogeihin. Huomasin myös noista mekkokommenteista, että paljon oli kommentoijien joukossa oudompia nimiä, joita en osannut yhdistää tiettyyn blogiin - toisin sanoen se blogi ei ole säännöllisessä seurannassani - ja joidenkin nimien takana piilikin sitten ihan eri ihminen kuin olin ajatellut, johtuen ihan vain siitä, että vuosien varrella blogituttavieni joukkoon on eksynyt aika monta samannimistäkin ihmistä, jotka bloggaavat ja kommentoivat kaikki omalla etunimellään (samasta syystä itse muutuin muutama vuosi sitten pelkästä Marista MariJ:ksi, kun alkoi kaimoja olla enempi ja vähempi). Olen siis saattanut jo pidemmän aikaa yhdistää jonkun vakituisen kommentoijani hänen kaimaansa, kun en aina jaksa käydä kaikkia varmistamassa. Nyt kuitenkin ihan poikkeuksellisen suuren kommenttimäärän ja lukuisien "uusien" kommentoijien vuoksi kävin kurkkimassa myös nämä uudet tuttavuudet ja lisäsin syötteenlukijaan seurattavaksi kaikki ne viimeisen viikon aikana kommentoineiden blogit, jotka eivät ennestään olleet seurannassani. Koska onhan se nyt mukavaa olla tuttuja molemmin puolin! :) Vielä kerran siis tuhannet kiitokset kaikista kommenteista! :)

Suuren ja "aivottoman" neuleen valmistumisen jälkeen oli aika tehdä välillä vähän pienempää mutta kimurantimpaa. Siispä puikoille pääsivät kirjoneulesukat:

Kirjoneulesukat
Tehty ajalla: 17.-19.2.2013
Malli: Oma, varpaista ylöspäin ainaoikein-neliöaloituksella ja ainaoikein-tiimalasikantapäällä
Lanka: Novita Nalle vihreä (348), keltainen (268), oranssi (278) ja luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 81 g
Puikot: 3 mm
Koko: 38/39
Muuta: Itselle   


Nämä sukat tein tällä kertaa kärjestä alkaen, koska vihreän langan riittävyys oli vähän niin ja näin. Lopulta sitä jäi vielä gramman nöttönen, mutten jaksanut alkaa enää säätämään lisää pituutta. Sukat kun ovat aika kapeat eikä kirjoneuleessa oikein saa siististi tehtyä pohjemuotoilua ilman, että kuvio kärsisi, niin oli senkin puolesta pakko tehdä näistä ihan vaan nilkkapituiset. Taiteilemista oli vähän siinä, miten saan kantapään asettumaan nätisti, mutta hyvinhän sekin lopulta onnistui. Ihanat sukat näistä tuli, ja maastoutuvat jälleen kerran hyvin sisustukseen... ;)


Minullahan on se omituisuus, että pitää olla pusero ja sukat samaa paria; tämä pätee myös kaupasta ostettujen puseroiden ja sukkien suhteen. Joku teistä varmaankin jo hoksasi sukat nähdessään, minkä puseron pariksi ne on tehty, tai siis tässä tapauksessa liivin. :) Kuviokin on itse asiassa napattu tuon liivin kätköistä, vaikkakin muunneltuna yksinkertaisemmaksi. Tykkään muuten edelleen tästä väriyhdistelmästä, namskis! :)

Kiitos jälleen käynnistäsi ja mukavia talvipäiviä! :) Minäkin olen taas parina päivänä jaksanut käydä ulkona pikkuisen. :)

14 kommenttia:

 1. Kauniit tuli sukista. Keväiset värit -ihanat. :)

  VastaaPoista
 2. Mun on jo jonkin aikaa pitäny kokeilla tota sun esittelemää tapaa tehdä sukat kärjestä alottaen. (siis tää näissä sukissa käetetty tapa, olipas nyt ehkä vähän vaikeesti selitetty :) )Josko jo seuraavat tai ainaki sitä seuraavat sukat kokeilis tolla tavalla. Mulla on käynnissä haaste (ite itteni haastoin), jossa olis tarkotus tehdä sukat joka viikko tai ainaki 52 paria vuoden aikana. Näihin sukkiin luulis mahtuvan yhdet tälläkin tyylillä.
  Tykkään sun blogista ja tavasta ajatella asioista aina positiivisesti. :)

  VastaaPoista
 3. Olipas hienot kirjoneulesukat ihan keväiset värit kukoisti... Pitäisi itsekin ihan rohkeasti kokeilla samaista värimaailmaa jossain työssä... itsellä meinannut hieman tummia värejä olla!

  VastaaPoista
 4. Onpas kauniin keväiset sukat, minäkin tykkään tuosta väriyhdistelmästä:)

  VastaaPoista
 5. Miekii tykkään väreistä. Oon aina tykänny näin syksyn ja joulun ankeuden jälkeen upottaa neuleisiini kaikenmaailman värit. En tiedä, mut jotenkin alkaa odottaa kevättä ja tulee niin pääsiäinen aina mieleen noistä vihreistä, keltaisista, oransseista väreistä. Mieli lepää niissä.
  Tuo valkoinen mekkosi on myös ihana. Ja kivaa huomata et on muitakin jotka neuloo ihan ilman ohjetta. Se onnistuu hyvin niinkin.

  VastaaPoista
 6. Ja taas olet jaksanut neuloskella lisää ihanuuksia ja näyttääpä olevan tämän kevään värejäkin ;)
  Minäkin tykkäsin niistä mekoista ja kumpa omakin kroppa sallisi tuollaisia pitää :(
  Jaksamisia ja vointeja!

  VastaaPoista
 7. Ja taas kauniit sukat!

  Muuten sinulta sain idean vähän aikaa sitten neulomiini punaisiin sukkiin, vaikka ohje olikin suoraan kirjasta. Siis tuo ainaoikein kärki ja kantapää! Ne annoin lahjaksi, joten ehkäpä neulon toiset itselleni ...

  VastaaPoista
 8. Kiva setti, kuin luotu yhteen! Ja kaunis on sun mekkosi!

  VastaaPoista
 9. Kauniit sävyt sukissa että liivissä, tuovat pirteyttä elämääsi!

  VastaaPoista
 10. Ihanan pirtsakat ja keväiset sukat :)

  VastaaPoista
 11. Ihanat keväiset sukat!! Nuo värit on kyllä niiiin herkulliset!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)