Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, helmikuuta 04, 2013

Kirjoneuleen ihanuutta

Kirjoneule on kyllä koukuttavaa! Vaikka se onkin aavistuksen hitaampaa kuin vastaava yksivärinen neule, työ kuitenkin etenee vauhdikkaasti, sillä sitä ei vain voi laskea käsistään. On niin kiehtovaa katsoa, kuinka kuvio vähitellen alkaa muodostua ja miltä eri värit näyttävät yhdessä. Siinä mielessä kirjoneuleella on paljon yhteistä vaikkapa ristipistojen tai ruutuvirkkauksen kanssa, vaikka kuvio muodostuukin kaikissa vähän eri tavalla.

Ei liene kenellekään yllätys, että tässä kirjoneuleessa olen jälleen kerran rakastunut väreihin ja niiden yhdistelmiin! :)

Kirjoneuleslipoveri
Tehty ajalla: 27.1.-4.2.2013
Malli: Novita Talvi 2010 nro 31
Suunnittelija: Lucia Biskupska
Lanka: Novita Nalle vihreä (348), luonnonvalkoinen (010), keltainen (268) ja oranssi (278)
Langankulutus: 280 g
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Koko: M
Muuta: Sopii minulle loistavasti! :)       

Olen tähän slipoveriin enemmän kuin tyytyväinen! Ensinnäkin nuo värit ovat niin ihanat! Tykkään kovasti oranssista, mutta se ei ole minulle kovin hyvä pukeutumisväri, ja siksi käytänkin oranssia sitäkin enemmän sisustuksessa. Nyt kuitenkin onnistuin saamaan hieman oranssia vaatteisiin, kun keksin yhdistää sen muiden värien kanssa. :) Liivin lankoja ostaessani mietin pitkään, olisiko päävärinä luonnonvalkoinen vai vihreä, ja onneksi valitsin vihreän! :)


Kuten jo mainitsin, käytän oranssia enemmän sisustuksessa kuin vaatteissa. Nähtävästi pidän myös tästä vihreän, oranssin, keltaisen ja valkoisen yhdistelmästä sisustuksessa, sillä yhtäkkiä kesken neulomisen tajusin yhtäläisyyden meidän sohvatyynyjen kanssa. ;) Täytyyhän emännänkin sointua sisustukseen! :D

Olin vielä tänä aamuna ihan varma, että tästä neuleesta tulee täysi katastrofi. Etu- ja takakappaleet olivat ennen yhdistämistä ihan eri kokoiset keskenään, vaikka kerroksia oli saman verran. Sitten onnistuin ompelemaan eilen illalla saumat niin, että kappale oli kiertynyt jossain vaiheessa mutkalle, mutta sen sai korjattua olkasauman purkamisella. Ja vielä valmiinakin tämä näytti jotenkin ihan kummalliselta ja mittasuhteet täysin vääriltä. Mutta kun vedin slipoverin ylleni, niin eipä se olisi voinut täydellisemmin minulle istua! :) Ehkä minä sitten olen mittasuhteiltani vääristynyt, kun kummalliselta näyttävä vaate sopii minulle niin hyvin... ;)

Iloista tätä viikkoa sinulle! :)

17 kommenttia:

 1. Onpa ihanan pirteä ja keväinen neuleliivi :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat kevätvärit! Minulta ei kyllä kirjoneule luonnistu kovinkaan sutjakkaasti. Harjoitus varmaan tekee mestarin tälläkin alalla.

  VastaaPoista
 3. Kaunis!
  Vasta päällä oleva neule kertoo, onko se hyvä tai jotain..

  VastaaPoista
 4. Täydellisesti istuva kaunis slipari! Jo ennenkuin toinen kuva tuli esille, ajattelin että onpa kotinne värejä.

  VastaaPoista
 5. Hei! Blogissani on neulekirjan arvonta. Jos kiinnostaa käy kurkkaamassa!

  VastaaPoista
 6. Kuvista ei ainakaan näy, että slipoveri olisi jotenkin kummallisen mallinen, vaan se näyttää todella upealta!
  Niin ja tietenkin sisustukseen sointumisesta vielä lisää plussaa :) :)

  VastaaPoista
 7. Hyvin istuva ja piristävänvärinen, tykkään minäkin niistä väreistä!

  VastaaPoista
 8. Tosi hieno slipoveri ja niin ihanat keväiset sävyt. Tuossa slipoverissahan maastoudut hyvin sohvatyynyjen lomaan vaikkapa kutomaan :)

  Ja kiva kuulla, että ei taitavimmallakaan tekijällä aina kaikki mene ihan putkeen ja silti voi onnistua.

  VastaaPoista
 9. Wau miten ihanat värit olet valinnut. Todella kaunis.

  VastaaPoista
 10. Kirjoneuleen ihanuuttaa niille joilta se sujuu :) Pirteä slipoveri! Minä olen tyytynyt tekemään pitsineuletta (tai palmikoita), se sujuu paljon sutjakammin. Kirjoneuletta uskallan kokeilla vain sellaisissa projekteissa joissa on pieni pinta-ala...

  VastaaPoista
 11. Hienoa Mari... minä en nykyään jaksa kirjoneuleita tehdä :)

  VastaaPoista
 12. Kaunis on! Varitkin harmoniset.

  VastaaPoista
 13. Ihana kevätliivi! Ihailen aina näitä kirjoneuleita, sillä itse en tykkää tehdä niitä, vaikka ne ovatkin kauniita. Minulla menee aina hermot langanjuoksuihin ja moniin lankakeriin =).

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)