Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 31, 2013

Tammikuun raporttia ja helmikuun suunnitelmia

Neulevuosi 2013 on käynnistynyt aika lailla isojen projektien parissa. Määrällisesti projekteja on valmistunut tammikuussa vain muutama, mutta niihin on kulunut sitäkin enemmän lankaa. Vaikka on tammikuussa tullut tehtyä muutakin, olen varmasti lukenut enemmän kuin pitkiin aikoihin sekä kuunnellut äänikirjoja, tietysti käsityö aina kirjan seurana. Ja olen ehtinyt nauttia tästä talvestakin - talvi on ihanaa aikaa! :)


Tammikuussa valmistuivat:

 • 9.1. Palmikkomekko (neuloen), langankulutus 657 g
 • 16.1. Virkattu tunika (virkaten), langankulutus 362 g
 • 23.1. Rouvan slipoveri (neuloen), langankulutus 326 g
 • 27.1. Sytomyssyt 14 kpl (virkaten), langankulutus 600 g

Lankaa kului tammikuussa 1945 grammaa, mikä antaakin varsin hyvän pohjan alkaneen vuoden lankasaldolle. Aika hyvät pohjat otin kyllä lankahankintojenkin kanssa, sillä lankaa tuli ostettua tai saatua 2921 grammaa, eli lankavarasto kasvoi vajaalla kilolla. Mutta sehän nyt on hetkessä kulutettu, eli ei syytä huoleen. :)

Ristipisto-osastolla aloitin esikoisen 1-vuotiskuvan pistelyn, joka on kutakuinkin puolivälissä kuun lopulla. Olen ottanut tavakseni pistellä aina perjantai-iltapäivisin siivouksen jälkeen, koska silloin en yleensä jaksa tehdä yhtään mitään muuta, en edes neuloa tai virkata. Tämä on siinäkin mielessä hyvä tapa, että silloin tulee edistettyä ristipistoja edes kerran viikossa. Äänikirjojen seurana yleensä myös pistelen, joten toivottavasti löydän hyviä äänikirjoja myös helmikuussa kuunneltavaksi. Tavoitteena on saada esikoisen 1-vuotiskuva valmiiksi helmikuun aikana.

Helmikuun käsityösuunnitelmissa on neule- ja virkkausrintamalla saada valmiiksi neulottu kirjoneuleliivi, jonka olen saanut jo tammikuun puolella ihan kohtuulliselle mallille, se varmastikin valmistuu helmikuun ensimmäisen viikon aikana. Sukkasuunnitelmia on helmikuulle ainakin kahden sukkaparin verran, ja valkoinen villamekko olisi myös kiva saada vähintäänkin alulle, jos ei sitten ihan valmiiksikin saakka. Helmikuussa on kyllä tiedossa myös yksi sairaalakäynti, jonka jälkeen saatan joutua lepäilemään jopa muutaman päivän ajan. Salliiko vointi sitten noina päivinä käsitöiden teon, se jää vielä arvoitukseksi. Henkisesti olen jo varautunut pitämään muutaman päivän käsityötauon, mutta todennäköisesti en pysty olemaan käsitöistä erossa hetkeäkään niin kauan kuin henki minussa pihisee. ;) Onhan se jo ennenkin nähty, että kutimet tai pistelyt kaivetaan laukusta välittömästi nukutuksesta herättyä leikkauksen jälkeen tai synnytyksessä heti, kun vauva on saatu pukattua maailmaan. Miksipä siis yksi pieni pistos mitään estäisi? Paitsi että jo nyt olen kauhusta jäykkänä pelätessäni sitä pistosta... en pystyisi kauhun lamaannuttamana varmasti tekemään käsitöitä, jollei se sujuisi minulta ihan selkäytimestä. Mutta entä sitten, jos selkäytimeen pistetään (iik!), voiko sen jälkeen enää tehdä käsitöitä? Tuo täytyykin kysäistä lääkäriltä ennen sitä kamalaa pistoa... ;)

Joka tapauksessa näillä mennään kohti helmikuuta ja uusia koettelemuksia käsitöiden ja muunkin elämän saralla. Eiköhän tästä tule taas aivan mukava kuukausi, helmikuu on yleensä sellainen jostain ihmeen syystä. :)

Herttaista helmikuuta siis! :)

5 kommenttia:

 1. Palmikkomekko on kaunis! Pisti heti silmään upea malli ja väri. :) Paljon olet muutenkin saanut aikaan. Oma saldoni tammikuulle on yhdet vaivaiset sukat, eh. :)

  VastaaPoista
 2. Turkoosimekko on aivan huippu!

  VastaaPoista
 3. Minunkin piti tulla hihkaisemaan että tuo palmikkomekko on aivan ihana. Itse tarvitsisin varmaan jonkun turbovaihteen puikkoihin, hame etenee parin kerroksen päivävauhtia. :)
  Jos olet menossa selkäydinnäytteen ottoon, älä ole kauhuissasi. Minulta otettiin kerran, ja vaikka oli ilkeän tuntuista, se oli nopeasti ohi.

  VastaaPoista
 4. Voi että olet tehnyt kauniita neuleita. Tuo mekko on suosikkini.

  VastaaPoista
 5. Kyllä oot taas ahkerana ollu :) Ihania kaikki!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)