Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 03, 2013

-30%

Niinhän se on, että kun sairasloman myötä palkastakin on jo jonkin aikaa nipsaistu kolmasosa pois, niin vastaavasti täytyy lankaostoksetkin hoitaa silloin, kun saa -30% alennusta. Vai mitä? ;)

Kirjoittelin tuossa vuodenvaihteessa, että eipä ole pahemmin tullut lankaostoksilla käytyä sairastumisen jälkeen. Ei vaan ole voimia kierrellä kaupoissa, kun juuri ja juuri ruokaostoksista selviää.

Nyt on vain sellainen harmittava tilanne, että meidän lähikauppamme lopettaa tammikuun aikana. Se on ollut hyvä kauppa, koska ruoka- ja päivittäistavaroiden lisäksi sieltä on saanut ostettua vaatteita, kenkiä, astioita, ulkoilu- ja liikuntavälineitä, leluja, paperitavaroita... ihan kaikkea, siis myös lankoja ja vielä suhteellisen edullisin hinnoin. Eniten harmittaa kuitenkin se, että meiltä lähtee ruokakauppa, eikä pikkuinen Siwa voi sitä korvata. Ja tällä alueella asuu poikkeuksellisen paljon meitä, joilla ei ole autoa, joten aika monella on nyt pulma, mistä jatkossa ruokansa ostaa - ja ennen kaikkea, kuinka sen kotiin kuljettaa. Lähikaupasta olen pystynyt sairastumiseni jälkeenkin tuomaan ostokset pyöränsarvessa tai -tarakalla, lumen tultua ne on vedetty kotiin pulkalla, missä touhussa erityisesti meidän pojat ovat olleet innokkaana äidin apulaisena. Parhaimmillaan kauppareissu on mennyt niin, että minun on tarvinnut vain lukea kauppalistaa ja kassalla vilauttaa pankkikorttia, pojat ovat hoitaneet kaiken muun. :)

Mutta vähitellen täytynee alkaa totuttautua ruokaostosten hoitamiseen jossain helppojen bussiyhteyksien päässä. Olen miettinyt pääni puhki, kuinka ne ostokset saadaan kaupasta bussiin ja bussista kotiin - pulkka ei ole siihen hommaan erityisen hyvä, vaikka se onkin ollut mitä verrattomin apu lähikauppareissulle. Pähkäilyjen päätteeksi sain ajatuksen lähteä ostamaan kaupungilta itselleni sellaisen pyörillä kulkevan vedettävän ostoskassin. Netistä eilen vähän etsin tietoa aiheesta ja törmäsin jollekin keskustelupalstalle, jossa pohdittiin "missä iässä voi alkaa käyttää pyörillä kulkevaa ostoskassia". ;) Minua vähän huvitti, että onko tuohonkin muka joku ikäraja - mutta toisaalta: minähän kävelen jo kepin kanssa ja kudon villasukkia, joten "mummojen ostoskassi" ei enää tunnu missään. ;) Rollaattorihan olisi aivan loistovekotin, siihen saisi laittaa ostoksensakin, ja jos alkaa väsyttää, niin sen päälle voi istahtaa vaikka kutomaan. ;) Mutta toistaiseksi olen saanut vasta kepin käteen, niin täytyy sitten hoitaa ostokset sen vedettävän ostoskassin kanssa.

Luinpa muuten siltä samaiselta keskustelupalstalta, että Pariisissa kaikilla ihmisillä on kauppareissuilla tuollainen pyörillä vedettävä ostoskassi - siellä kun ei ole tapana käydä autolla kaupassa! Eiköhän tästä pitäisi ottaa meidän suomalaistenkin mallia. Minä ainakin aion pärjätä ilman autoa, vaikka menisin kuinka huonoon kuntoon. Täytyy vain suunnitella asiointireissunsa hyvin etukäteen, ettei tarvitse turhia askeleita ottaa.

Niin, siis sitä vedettävää ostoskassisysteemiä minä siis olin lähdössä kaupungille tänään ostamaan. Mutta eihän toki kannata yhden ostoksen vuoksi maksaa bussimatkaa edestakaisin (on mulla matkakortti, jolla tulee vähän edullisemmaksi kuin kertaliput). Siinä vaiheessa tuli mieleen tietysti lankaostokset, etenkin kun uudenvuodenpäivän blogipostauksessani olin vähän pohtinut, millaisia langanostotarpeita minulla voisi tänä vuonna olla. Jälkeenpäin muistin myös erään toisen projektin, jota olen jo vuoden verran suunnitellut, mutta unohdinpa sen kokonaan kirjata siihen uudenvuoden postaukseeni. Eilisilta kuluikin sitten täysin suunnitellessa näitä lankaostoksia, jotta tulee ostettua vain ja ainoastaan tarpeeseen.

Lopulta se shoppailukierros alkoi jo aamukahdeksalta tuosta lähikaupasta, jossa on menossa loppuunmyynti -30%. Eihän siellä enää montaa lankakerää ollut hyllyssä, mutta sain ostettua jotakin tarpeellista:


Se projekti, jonka unohdin siinä uudenvuodenpostauksessa mainita, vaatii aika monenvärisiä keskivahvuisia lankoja, ja päädyin Nallen ja Woolin vahvuuteen. Erityisesti tuollaista ihonväristä lankaa tarvitaan aika paljon, ja sitä onneksi löytyi lähikaupasta kuusi Wool-kerää. Yksi on eri värierää kuin muut, mutta se ei haittaa tässä projektissa. Toki tässä talven mittaan, kun saan noita jo ennestään omistamiani Nalleja ja Wooleja neulottua isommiksi töiksi, niistä varmasti jää jämälankoja, joita voin myös tähän projektiin käyttää, mutta ajattelin nyt jotain ostaa ihan uutenakin, koska jos jään odottelemaan jämälankojen kertymistä, niin en saa koskaan sitä projektia alkuun. Minulla kun on vähän paha tapa kuluttaa jämälangat samantien pois, en osaa jättää niitä kaappeihin pyörimään.

Nuo langat kävin heittämässä tietysti ensin kotiin, ennen kuin lähdin kaupungille päin. Sitä tärkeintä ostostani eli vedettävää ostoskassia kävin ensin etsimässä Anttilasta, mutta tuloksetta. Sen sijaan löysin sieltä nämä:


Molemmat ovat samaan projektiin kuin edellisetkin langat. Punainen Wool oli tarjouksessa, mutta tuon kultalangan ostin ihan normihinnalla.

Alkuperäinen tarkoitukseni ei ollut poiketa Stockmannilla, mutta sieltä jouduin sen vedettävän ostoskassini sitten hakemaan, ja sellainen onneksi edes sieltä löytyi myyjän avustuksella, en olisi jaksanut enää itse yhtään pidempään etsiskellä. Siitä vekottimesta ei ole nyt kuvaa, mutta sellainen iso härpäke se on, että sinne mahtuu jatkossa vähän isommatkin lankaostokset. ;) Ja ennen kaikkea ne ruokaostokset. Kukkiakin kävin Stockmannilta ostamassa, meillä kun on vuoden odotetuimmat juhlat muutaman päivän päästä. :)

Sieltä sitten uutta ostoskassiani vetäen jatkoin matkaani Lumoavaan Lankaan, joka sekin mokoma on nyt päättänyt pistää luukkunsa kiinni. Loppuunmyynti siis sielläkin. Ensin tuosta loppuunmyynnistä kuultuani ajattelin, ettei minulla ole nyt tarvetta käydä sieltä lankoja hamstraamassa, mutta sitten muistin sen erään pyöryläjakun, josta kirjoitin uutenavuotenakin, että siihen olisi kiva ostaa langat tämän vuoden aikana. Koska ohjeen lankaa ei ole Oulusta saatavilla, selvittelin sopivaa korvaavaa lankaa, ja Dropsin Muskat oli juuri sellainen. Lumoavan Langan verkkosivuilta vielä eilen illalla tarkistin, että haluamiani värejä on yhä hyllyssä:


Vähän joudun tekemään värivaihdoksia siihen alkuperäiseen malliin nähden, mutta tämä väriyhdistelmä näyttää oikein sopivalta minun silmääni. Ostin jokaista kerää yhden ylimääräisen ihan vain siksi, että kun kyseessä on korvaava lanka, sen riittävyyttä ei voi taata, etenkään kun lankakauppaa ei ole sitten enää olemassa, kun saan tämän jakun koukulle. Ylimäärälangoista syntyy sitten kyllä sytomyssyjä, eli näistä ei ainakaan jää jämänöttösiä nurkkiin pyörimään! :)


Lumoavassa Langassa oli kassalla jopa jonoa - ja lankahyllytkin muuten aika tyhjänä, vaikka loppuunmyynti alkoi vasta eilen! Omaa vuoroani odottaessani kurkkasin kaupan muutakin tarjontaa ja huomasin tämän Knitlob's Lairin Väinämöinen-langan, väri Krookus eli oikein kauniin violetti. Valitettavasti vain etenkin tähän aikaan vuodesta violetti on maailman hankalin väri kuvata, eli teidän täytyy tuohon vain kuvitella ihan kirkas violetti väri. ;) Syy tähän "heräteostokseen" syntyi heti langan nähdessäni, ja se ei ollut se, että tämä oli ainoa jäljellä oleva Väinämöinen-vyyhti. ;) Vaan kun minulla on violettia Woolia, josta olen ajatellut virkata itselleni puseron, ja sitten minulla on se pakkomielle, että jalassa täytyy olla samanväriset villasukat kuin päälläoleva puseroni. Ja Wool ei kestä sukkina (testattu on, ja menee alle vuorokaudessa puhki). Olen menettänyt lähestulkoon järkeni miettiessäni, miten saisin tehtyä itselle violetit villasukat käytettäväksi sen toistaiseksi vielä tekemättömän puseroni kanssa. Ja sitten yhtäkkiä vastaus törrötti yksinäisenä vyyhtinä Lumoavan Langan korissa!


Edelleen kuvassa värit ovat ihan väärät, mutta kotona vertasin sitä violettia Woolia ja tuota violettia Väinämöistä keskenään, ja sen verran lähelle menevät toisiaan, että voi niitä käyttää yhtä aikaa. Siispä sukkaongelma ratkaistu! Ja kun katsoin kassakuittia, niin huomasin sellaisen seikan, että jos olisin ostanut nuo Dropsin Muskatit normaalihinnalla, niin ne olisivat maksaneet saman verran kuin nyt nuo Muskatit ja Väinämöinen maksoivat yhteensä, kun niistä tuli se loppuunmyynnin -30% alennus. Eikös se neulojan logiikalla tarkoita sitä, että sain tämän heräteostokseni silloin ilmaiseksi? ;)

Olin jo tuossa vaiheessa aika lailla väsyksissä, mutta halusin käydä vielä tutustumassa uuteen Lankamaailmaan, joka avasi ovensa Oulussa joulukuun alussa. Tähän asti olen vain bussin ikkunasta ohi mennessä huokaillut, että ihanalta näyttää. Uusi lankakauppa on kyllä tällaiselle bussimatkustajalle mitä ihanteellisimmalla paikalla, sillä pysäkki (ainakin kotiinpäin) on ihan vieressä. Heikkoja jalkoja säästääkseni ajelin jopa keskustasta yhden pysäkinvälin bussilla Lankamaailmaan, muuten en olisi sinne asti jaksanut mennä.


Viking Vilma oli tarjouksessa, ja se on myös sitä samaa vahvuutta kuin Nalle ja Wool, eli kelpaa siihen minun "keskivahvuisen langan" projektiini. Koitin hankkia mahdollisimman monia eri värejä, jotta pääsen ainakin jonkinlaiseen alkuun - ja tarvittaessahan näitä voi vaikka uittaa väriliemessä, ettei tarvitse jokaista väriä erikseen täytenä keränä ostaa. Sitä paitsi saan luultavasti piakkoin äidin Nalle-jämät tätä projektia varten, eli sieltäkin niitä nöttösiä tulee. Suunnitelmat on olemassa myös jo niille jämälangoille, joita tästä "eriväristen nyssäköiden projektista" jää väkisinkin, koska joudun näitä nyt 50 gramman kerissä ostelemaan. Nimittäin etiopianuttuja teen ihan varmasti sitten kaikista "jämälankojen jämälangoista", kunhan saan tämän ensimmäisen projektin valmiiksi. Sen vuoksi en sure näiden täysien kerien ostelua, vaikka tarve olisikin yhdelle värille vain 10-20 grammaa. :)

Lankamaailma oli kyllä valtavan iso paikka ja kuulemma vielä alakertaan laajenee jossain vaiheessa. Harmi vaan, omat voimat olivat jo niin vähissä siinä vaiheessa, etten enää jaksanut oikein keskittyä katselemiseen ja hiplaamiseen. Ilahduttavaa oli huomata siellä myös ristipistopakkauksia myynnissä, ja myös DMC:n lankoja voi käydä jatkossa ostamassa sieltä. Toivottavasti Lankamaailma tuli Ouluun jäädäkseen!

Siinäpä se shoppailureissu taisi ollakin. Ei siihen mennyt kuin aamupäivä, mutta kyllä on shoppailukunto (ja kunto yleensäkin) niin nollassa, ettei tällaisia voi missään nimessä joka viikko eikä edes joka kuukausi tehdä. Näillä kuitenkin pärjää vähän aikaa.

Mukavaa loppuviikkoa!

7 kommenttia:

 1. Vaikka reissu oli varmasti rasittava, niin onneksi lankasaalis oli noin hieno!

  VastaaPoista
 2. Mää en varmaan koko elämäni aikana tuu ostamaan noin paljon lankaa kuin sää yhden aamupäivän aikana:)

  VastaaPoista
 3. Eiköhän siihen tilalle tule uusi ruokakauppa hyvinkin pian. On todella ihme, jos ei noin hyvälle paikalle Arina pistä Salea ;)

  VastaaPoista
 4. Aikamoinen saalis! Olet kyllä hyvin suunnitelmallinen, kun tiedät jo ostaessa, mihin tulet langat käyttämään. Minä tuhlasin rahani Lumoavassa langassa ilman sen kummempia suunnitelmia, ei vaan voinut ihanuuksia vastustaa. On sellainen olo, että käyn vielä huomennakin pistäytymässä, löytyykö sieltä vielä pyöröpuikkoja.

  VastaaPoista
 5. Ingiä kompatakseni, ihailen sitä piirrettä että on ajatus mihin tuon kaiken lankamäärän tarvitset. Itse ostan aika usein vaan sillä tyylillä että kiva lanka ja onpas tarjouksessa ja siitä voisi tehdä sitä ja tätä. Vaikka aika harvoin tälläkään tyylillä hamstraan, en saa käytettyä kaikkia ostamiani lankoja. Olen vaan niin hidas ja usein valitsemani mallit ovat ohuista langoista. Siksi langankulutus onkin vähäistä.
  Sinä jaksat kuitenkin sairaudesta huolimatta tehdä ahkerasti käsitöitä.

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniit värit noissa Muskateissa! Tulee nätti pyöryläjakku :)

  VastaaPoista
 7. eilen lumoavan langan nettikaupassa pääsin jo kassalle asti ihanien rowan fine tweedien kanssa, mutta postituskulujen ker 375g olis maksanut 47e ja mun sisäinen saita ja järki-ihminen voitti :) mun varastolangoilla pärjäisin loppuelämän..

  Mutta sä oot tehnyt kivoja ostoksia. Jaksamista!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)