Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Vuoden viimeinen

Tästä ponchosta tuli nyt tämän vuoden viimeinen käsityö, koska en ehdi enää ennen huomisiltaa mitenkään saada valmiiksi palmikkomekkoani. Mutta kyllähän näihin kukkasiin on vuosi ihan hyvä lopettaa:

Kukkaponcho
Tehty ajalla: 23.-30.12.2012
Malli: Novita Kesä 2012 nro 64
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Nalle Kukkaketo kesäkimppu (829) ja Nalle luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 257 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm + kukanpyörittelulaite
Koko: Sopiva! :)
Muuta: Itsellehän tämä. Ihana tuli!    

Kuvan otti 8-vuotias poikamme, ja niin osasi ottaa kuvan hyvin, ettei tarvinnut edes rajata jälkikäteen. Paremminhan tuo räpsiminen pojalta luontuu kuin isältänsä, joten hän saa jatkossakin näitä vaatekuvauksia hoitaa. :) Suurin syy kuvien onnistumiseen taitaa olla se, että poika on juuri sopivan korkuinen ottamaan kuvia minun päälläni olevista yläosan vaatteista, kun taas isännän ottamat kuvat ovat aina liikaa yläviistosta.

Nyt on sitten kaikki nuo Kukkakedon kesäkimppu-langat neulottu itselleni vaatteiksi! :) Neljän gramman nöttönen jäi, eli siitä olisi saanut vielä yhden tuollaisen kukkasen pyöriteltyä. Tämä on kyllä ehdottomasti lempparini Kukkakedon (ja varmaan kaikkien Novita-lankojen) historiassa, joten tästä onkin syntynyt minulle palmikkoneuletakki, villahousut, pitkävartiset ja lyhytvartiset sukat ja nyt vielä poncho. Ja melkein voisin väittää, että tykkään tästä ponchosta eniten! :) Vaikka onhan minulla näitä kukkalaitteella pyöriteltyjä ponchoja useampikin jo kaapissa, mutta ehkä juuri siksi koin, että tämän langan jämistä saisi juuri sopivasti ponchon tehtyä. Ja sopivasti saikin, kun lankaa ei tuon enempää jäänyt yli. :)

Haaveilin tekeväni tämän vuoden puolella vielä viikko sitten aloittamani palmikkomekon valmiiksi, mutta tässä vaiheessa on jo syytä myöntää, että ensi vuoden puolelle sen valmistuminen menee. Yleensä minulla ei ole kyllä tapana jättää neuleita "ylivuotisiksi", mutta ehkä se nyt ei ole niin vaarallista; eihän se vuoden vaihtuminen ole tavallista vuorokauden vaihtumista kummempi. :) Palmikkomekossa on tällä hetkellä melkein kaikki palmikot kyllä jo väännettynä, mutta paljon siinä on vielä tekemistä, ei siihen tämän vuoden vähäiset jäljellä olevat tunnit enää riitä. Etenkin kun huomenna maanantaina iltapäivällä menen kahdeksi tunniksi hierojalle klo 14-16, ja eiköhän sen käsittelyn jälkeen ole niin poikki, että uni tulee varmasti jo yhtä aikaa lasten kanssa eli yhdeksän kieppeillä, jollei aiemminkin. ;) Muita suunnitelmia loppuvuodeksi ei enää olekaan kuin tuo hierojakäynti. Mieli kyllä tekisi mennä seurakuntayhtymän laajenemisen kunniaksi järjestettävään messuun huomenna, mutta se on vasta klo 23, enkä minä kyllä niin myöhään jaksa taatusti valvoa. ;) Kyllä se on niin, että oli arki taikka pyhä niin ihmisen ole soveliasta enää klo 19 jälkeen liikkua liikkua kotinsa ulkopuolella - meillä ollaan iltapalat syöty, pesulla käyty ja pyjamat päällä iltakahdeksaan mennessä joka päivä, vaikka toki sen jälkeen voi sitten kotona kutoa vaikka kuinka myöhään illalla. Mutta on minulla sellainen uudenvuodenperinne muutenkin - vaikkei hierojakäyntiä olisikaan - että vuoden viimeisenä iltana on aina mentävä nukkumaan reilusti aiemmin kuin normaalisti, vuoden vaihtuessa täytyy olla ehdottomasti unessa. :) Toinen uudenvuodenperinne on sitten tietysti Wienin uudenvuodenkonsertti, ja Radetzky-marssi onkin soinut päässäni jo monta päivää konserttia odotellessa. :)

Blogiin tulee vielä tämän vuoden puolella kaksi postausta, ensin joulukuun kuukausiraportti ja sitten koko vuoden käsityöyhteenveto. Ajastuksella ajattelin ne näpytellä huomiseksi tulemaan, kun en kuitenkaan itse koneelle jaksa tulla. Ensi vuoden puolellekin täytynee jo ensimmäinen postaus ajastaa tulemaan, nimittäin ne seuraavan vuoden käsityösuunnitelmat. Siispä seuraavaksi sukellan käsityötilastojen pariin... :)

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa sekä hyvää tämän vuoden loppua!

10 kommenttia:

  1. Kaunis ja hienosti otettu kuva.

    Meilläkin tuo mies ottaa joko liian alhaalta että tulee leveä peppu tai sitten yläviistoon ja yläosa näyttää ihan hassulta !

    VastaaPoista
  2. Kauniin ponchon olet tehnyt.

    Mukavaa loppu vuotta sinulle ja oikein hyvää uuden vuoden alkua myöskin!

    VastaaPoista
  3. Tuo on kyllä ihana poncho, olen ihaillut tuota mallia aikaisemminkin.

    VastaaPoista
  4. Hieno poncho ja muutenkin oot kyllä tosi tuottelias!
    Lähinnä tulin kiittämään hyvästä ja riittävän yksinkertaisesta polvekeraitasukkien ohjeesta. Hetki sitten päättelin ekat polvekereitaiset sukkani ja taidan heti pistää puikoille uudet. Iso kiitos!
    Ja onnea alkavalle vuodelle!

    VastaaPoista
  5. ihana poncho!
    jokunen vuosi sitten tuli tehtyä musta poncho, joka tuota jkv muistuttaa, mutta jotenkin en ikinä muista sen olemassaoloa, enkä tainnut pitää ihmisten ilmoilla kuin kerran, harmi.

    VastaaPoista
  6. Kaunis on! Todella ihanan raikkaat värit. Tuolla värkillä voisi tosiaan tehdä kukkasia, olen vain heijastimiin käyttänyt. Hyvää uutta vuotta 2013!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)