Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, joulukuuta 31, 2012

Joulukuun raporttia

Niin tämä vuoden viimeinenkin kuukausi vierähti, onneksi, vaikka pitkältä kuukaudelta tuntuikin, joulukuu kun ei kuulu suosikkieni joukkoon. Toisaalta kuvittelin ehtiväni tehdä käsitöitä paljon enemmänkin kuukauden aikana, kun käsityöaikaa oli niin runsaasti. Eipä sitä paljon muutakaan pysty tekemään, kun jalkojen päällä jaksan olla juuri ja juuri sen verran, että saan ruuan laitettua, ja senkin yleensä laitan niin, että siitä riittää lämmitettäväksi useammalle kerralle, niin säästän voimiani. Mutta vaikka sitä käsityöaikaa oli yllin kyllin ja vielä vähän enemmänkin, niin nähtävästi minusta on tullut hidas, kun en ihan saanut aikaan sitä mitä etukäteen haaveilin. Vaan kiitollinen saa olla jokaisesta silmukasta, jonka pystyn tekemään! :) Ja pysyinhän sentään siinä tavoitteessa, että joulukuun aikana teen kaikki käsityöt ihan vain itselleni ja itseäni ilahduttamaan!


Joulukuussa valmistuivat:

 • 2.12. Virkattu hame (virkaten), langankulutus 400 g
 • 4.12. "Pääsiäissukat" (neuloen), langankulutus 140 g
 • 6.12. Isoäidinneliö-kämmekkäät (virkaten ja neuloen), langankulutus 57 g
 • 9.12. Raitasukat (neuloen), langankulutus 135 g
 • 9.12. Kirjoneuleliivi (neuloen), langankulutus 352 g
 • 11.12. Röpöraitasukat (neuloen), langankulutus 190 g
 • 13.12. Granny Rose -tossut (virkaten), langankulutus 131 g
 • 14.12. Isoäidinneliö-kämmekkäät (virkaten ja neuloen), langankulutus 67 g
 • 14.12. Porkkana (virkaten), langankulutus 18 g
 • 16.12. Sukat (neuloen), langankulutus 221 g
 • 18.12. Polvekeraitasukat (neuloen), langankulutus 79 g
 • 20.12. Ikkunakoriste (virkaten), langankulutus 19 g
 • 20.12. Roseepitsi-kukkakoristeet (virkaten ja kukkalaitteella pyöritellen), langankulutus 23 g
 • 20.12. Pitsisukat (neuloen), langankulutus 146 g
 • 23.12. Kuopuksen 1-vuotiskuva (ristipistellen)
 • 27.12. Palmikkosukat (neuloen), langankulutus 189 g
 • 30.12. Kukkaponcho (virkaten ja kukkalaitteella pyöritellen), langankulutus 257 g

Lankaa kului joulukuussa 2424 g, mikä on kaikesta väsymyksestäni huolimatta suurin kuukausittainen kulutus koko tänä vuonna, eli ehkä sitä käsityöaikaa kuitenkin oli enemmän kuin muina kuukausina. :) Haaveilin kyllä saavuttavani kolmen kilon kuukausikulutuksen, ja tuonne kutakuinkin 20. päivään astihan tahti pysyikin 100 g/päivä -lukemissa, mutta sitten kai kivut ja uupumus veivät voiton. No, ihan kivastihan noita käsitöitä kuitenkin syntyi oman vaatekaapin täytteeksi ja vähän kotiakin koristamaan. :)

Lankaostoksia ei tullut tehtyä joulukuussakaan, kun en ole shoppailukunnossa. Muutkin ostokset ovat jääneet ihan vain niihin pakollisiin, mitä tarvitsee hengissä pysyäkseen, vaikka saisihan tuota lankaa vielä jonkin aikaa lähikaupastakin (se lopettaa valitettavasti toimintansa tammikuussa, eli lankaostoksia ei sitten enää tehdä ruokaostosten lomassa). Vaan täytyy nähdä tässäkin se hyvä puoli, että kaikki mitä saa kudottua tai virkattua on myös puhdasta miinusta lankavarastossa. :)

Ristipistorintamallakin tuli valmista joulukuun aikana, ja siitäkin saa olla oikein tyytyväinen. Nyt ei olekaan mitään keskeneräistä ristipistojen saralla, eli uusi vuosi aloitetaan sen puolesta puhtaalta pistelykankaalta. :)

Keskeneräiseksi jää nyt joulukuussa aloitettu palmikkomekko, eli siinä on ensimmäiset tavoitteet tammikuulle. Tarkemmin tammikuun ja tulevan vuoden tavoitteita mietiskellään huomenna julkaistavassa postauksessa. Siihen saakka rauhallista vuoden viimeistä päivää! :) Ja illallahan tähän blogiin tupsahtaa vielä koko vuoden käsityökatsaus, pysykäähän kanavalla! ;)

3 kommenttia:

 1. Paljonhan on jo tuossakin listattuna yhdelle kuukaudelle.
  Hyvää uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 2. On siinä joulukuun listaa kerrakseen, ja niin sunnäköisiä herkullisia värejä :)!
  Ihanaa Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 3. Voi hyvänen aika, miten ahkera olet. Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)