Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, joulukuuta 04, 2012

"Pääsiäissukat"

Muistanette varmaan, että osallistuin tänä syksynä Novitan ja Suuri Käsityölehden järjestämään kirjoneulesukkakilpailuun. Halusin neuloa kilpailusukkani omasta kaapistani löytyvistä langoista, ja tästä johtuen värimaailmaksi valikoitui luonnonvalkoinen, punainen ja vihreä. Siitä syntyi myös ajatus nimetä kilpailusukat erään juhlapyhän mukaan. Alkuperäisten sukkien kuva ja ohje löytyy tämän linkin takaa.

Sukkien värimaailma ja varsinkaan niille antamani nimi eivät yhtään ole minun mieleisiäni, joten onneksi kilpailusukkia ei palautettu vaan lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen. Sen sijaan parisen viikkoa sitten valmistuneesta kirjoneuleliivistä ylijääneet langat ovat ihan minun värisiäni - ovathan ne itse värjättyjäkin! - ja niistä halusin tehdä itselleni sukat, nekin mieluusti kirjoneuletta, jotta sopivat liivin kanssa käytettäviksi. Sukkamallia miettiessäni tuli mieleen tuo oma kilpailusukkieni malli, jota päätin soveltaa tähän värimaailmaan ja muuttaa vieläpä kolmivärisen kirjoneuleen neljällä värillä toteutettavaksi. Koska alkuperäinen malli on nimetty juhlapyhän mukaan, ja sukkiin käytetyt langat on värjätty lankalauantaina, nimesin tämän väriversion "Pääsiäissukiksi".

"Pääsiäissukat"
Tehty ajalla: 30.11.-4.12.2012
Malli: Oma kirjoneulesukkamalli uusin värein
Lanka: Novita 7 veljestä Kool Aid -värjätyt Watermelon Cherry, Cherry, Lemon-Lime ja Mango, kaikissa pohjana luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 140 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Tein värivaihdoksia alkuperäiseen malliin nähden     


Nyt sekä sukkien väri että nimi ovat minulle mieleen! :)

Rohkaisenkin jokaista, joka haluaisi tuota kirjoneulemalliani kokeilla, vaihtamaan reilusti oman mieltymyksensä mukaiset värit. Toki siitä alkuperäisestä valko-puna-vihreästäkin varmasti joku tykkää, mutta näitä sukkia neuloessani ajattelin, että sukat saattaisivat näyttää hyviltä ihan kaksivärisinäkin, silloin ei tulisi niin paljon värivaihtoja eikä pääteltäviä langanpäitä.


Näitä Kool Aid -värjättyjä lankoja jäi vielä yli niin paljon, että niistä saisi tehtyä yhdet polvisukat. Täytyy pistää jossain vaiheessa puikoille.

Oikein ihanaa pakkaspäivän jatkoa kaikille! Kiitos myös kaikille viime aikoina kommentoineille, olette ilahduttaneet minua suuresti! :)

5 kommenttia:

 1. Aivan ihania molemmat sukat! Minä en ole vielä tehnyt kirjoneulesukkia. Pitäisi, sillä vanhin poikani on tilannut minulta sellaiset. En vaan ole saanut aloitetuksi. Jos minä tekisin itselleni, niin sukissa olisi sinisen eri sävyjä.

  VastaaPoista
 2. Kivan näköiset sukat. En varmaan sais sanoa tätä, mutta mun mielestä näitä vois kutsua pääsiäissukkien lisäksi myös sillä j-alkuisellakin sanalla...;) Mutta ehdottomasti pääsiäissukat!! :D

  VastaaPoista
 3. Tämä värimaailma on minunkin mieleen enemmän. Nätti malli tämä on kyllä langalla kuin langalla :)

  Ja hei - kiitti linkkivinkistä! Ihan tuttuhan se sapelitanssi on, mutta eipä ole koskaan tullut ajatelleeksi sitä säveltäjää, kun en ole sen asian harrastaja. Ihan mahtavaa kun tulee tällaisia ahaa-näinhän-se-onkin elämyksiä vielä aikuisena ja jotenkin moni asia loksahti kohdalleen. Toki on myönnettävä, että kyllä tuo muisti jostain lokeroista eilen sen blogin päivittämisen jälkeen kaivoi sellaisenkin muistikuvan, että Aram-nimi tuli sinne ristikkoon myös vinkillä unkarilainen säveltäjä :) Mutta kun niitä ristikoita vain täytti sillä hauki on kala -metodilla eikä sen kummemmin ajatellut asioita.

  Meillä oli äsken muuten mahtavat aamutanssit kappaleiden tahtiin. Sapelitanssin nimen kyllä jätin suosiolla kertomatta, etteivät lapset sentään noita miekkoja ottaneet tähän aamukahvipöytään heilumaan :D

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)