Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, joulukuuta 05, 2012

Koululaisen kädentaitoja

Meidän koululaisellamme on onni saada käydä koulun jälkeen mahtavassa iltapäiväkerhossa koulun tiloissa. Iltsikassa on kokeneet ja pätevät ohjaajat, joilla on vielä itsellään monipuolisesti harrastuneisuutta ja taitoja jos vaikka mihin. Monesti iltsikassa onkin työpajoja, joissa tytöt pääsevät tekemään "tyttöjen käsitöitä" naisohjaajien kanssa ja pojat sitten "poikien käsitöitä" miesohjaajien kanssa. Hattua täytyy nostaa näille ohjaajille, joilla riittää taitojen lisäksi myös kärsivällisyyttä puuhastella vilkkaitten kouluikäisten kanssa!


Meidän 8-vuotiaamme oli iltsikassa tehnyt kynttilälyhdyn. Tosin me vanhemmat jouduimme maksamaan siitä 2,50 euroa, jotta saimme sen itsellemme, mutta sen teimme mielellämme, koska sen ansiosta todennäköisesti iltsikkalaisille on luvassa myöhemmin jotain kivaa ekstraa.


Parasta on toki se, että tämä on lapsen itsensä tekemä, mutta heti toiseksi parasta on se, että lyhty on käytännössä tehty roskasta! Näin sen pitää ollakin - miksi tuhlata rahaa uuteen materiaaliin, kun kodin ja koulun roskikset ovat askartelumateriaalia pullollaan? (tai toivottavasti eivät ehdi sinne roskikseen saakka, vaan suoraan askartelukäyttöön) Taannoin syksyn aikana koululaiset raahasivat kouluun kassikaupalla tyhjiä kartonkipakkauksia, ja kyllä on koulun käytävät nyt täynnä hienoja pakkauksista tehtyjä rakennuksia yms. Oman luokan järjestämään myyjäisten ongintapisteeseen puolestaan pyydettiin kotoa kierrätystavaraa esim. vanhoja kirjoja tai leluja, joten siinäkin oli taas arvomaailma kohdillaan. Kyllä meillä on hyvä koulu! :)

---

Muutama sana kommentoinnista ja sanavahvistuksesta. Laitoin viime viikolla päälle sanavahvistuksen, koska minulle alkoi tulvia roskapostikommentteja useita kertoja päivässä. Mutta sillä oli se ikävä puoli, että huomasin samantien myös oikeiden kommenttien määrän vähentyvän, eli nähtävästi moni lukija ja kommentoija kokee sen hankalana. Kokeilin ottaa sanavahvistuksen välillä pois, mutta alle viidessä minuutissa sitä koodimössöä alkoi taas tulla kommentteihin. Sitten hoksasin, että roskakommentteja tulee vain yhteen kolmen vuoden takaiseen postaukseen, joten päätin ratkaista asian niin, että estin kommentoinnin vain tähän yhteen vanhaan kirjoitukseen, ja kaikkiin muihin voi vielä kommentoida entiseen tapaan. Jokaisessa blogitekstissä kun on mahdollisuus valita asetuksista, haluaako kommentoinnin sallittavan vai estettävän, ja minä valitsin tästä vanhasta kirjoituksesta vaihtoehdon "Älä salli, näytä nykyiset", eli siihen tulleet 17 kommenttia säilyvät edelleen näkyvillä, mutta uusia ei voi enää kirjoittaa. Sen jälkeen poistin sanavahvistuksen, eikä ainakaan vielä ole tullut sitä koodimössöä uudestaan. Toivottavasti tämä nyt helpottaa teidänkin kommentointianne, sillä onhan toki mukavaa, että kun saa jonkun omasta mielestään kauniin käsityön aikaiseksi, että siihen tulisi edes yksi kommentti... ;)

Kiitos vierailustasi ja hyvää itsenäisyyspäivän odotusta! :)

7 kommenttia:

 1. Takuulla tulee kommentti ja tässä näin!

  Hieno lyhty ja saa olla tekijä ylpeä aikaansaannoksestaan, sekä tietty vanhemmat myös. On ehdottoman tärkeää jakaa kannustusta lapselle ja itsehän varsin hyvin tiedät, miltä tuntuu, kun omin kätösin tehty työ valmistuu ja sitä arvostetaan.

  Koulu on fiksu, kun opettaa lapsille jo pienestä kierrätyksen oivan aatteen.

  VastaaPoista
 2. Tuo on oikein toimiva lyhtymalli, ja kivaa, kun on oman jälkikasvun tekemä :).

  VastaaPoista
 3. Hieno tapa opettaa lapset käyttämään mielikuvitustaan ja luovuuttaan.
  Minusta tuntuu että nykyään lapset ovat liian tottuneet saamaan oikeannäköisiä leluja, jolloin mielikuvitus ja luovuus alkavat kärsimään.

  Eikö Google hoida sinulla hommaansa roskapostien suhteen?
  Ainakin omasta blogistani häviää automaattisesti kaikki roskapostikommentit eikä minun tarvitse niihin reagoida. Tokihan se ärsyttää vähän kun sähköpostiin tulee ilmoitus kommentista ja sitä kautta selviää että kyseessä onkin roskaposti.

  VastaaPoista
 4. Tiina: Minä olen laittanut asetuksiin niin, että mulle tulee tarkistettavaksi kaikki sellaiset kommentit, joiden postaus on yli 14 päivää vanha. Eli itse sitten merkkaan ne joko julkaistavaksi, poistettavaksi tai roskapostiksi. Ei ne sinne siis automaattisesti ilmesty, mutta häiritseehän se toki, kun sähköpostiin tulee ilmoitus kommentista ja sen tarkistamisesta. Kaikki kommentithan mulle joka tapauksessa tulee sähköpostiin ja luen ne sieltä kautta, mutta kun avaan kommentit luettavakseni, niin en tiedä etukäteen, onko se roskakommentti vai sellainen oikea.

  VastaaPoista
 5. Selkeästi Googlella on vielä kehittämisen varaa siis. :)

  VastaaPoista
 6. Tuollaista lapsen käsissä syntynyttä lyhtyä on mukava poltella.Tekijä itsekin iloitsee,kun näkee sen käytössä.Kaikkeen ei tarvitse paljon rahaa.- Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinulle.

  VastaaPoista
 7. Kiva, että teidänkin koululla koitetaan kierrättää ja ottaa käyttöön sitä ilmaista materiaalia, jota kotitalouksissa ja koululla koko ajan syntyy.

  Me tehtiin viime viikolla joulukalenteri tyhjistä maitopurkeista: nyt ikkunalaudalla on kalenterin verran punaisia taloja :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)