Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, joulukuuta 03, 2012

Haaveiden hamonen

Neljä vuotta sitten näin Novita Talvi -lehdessä ihanan virkatun hameen, josta olen haaveillut siitä lähtien. Suurin syy siihen, miksen ole aiemmin tarttunut koukkuun, on ollut ihan vain Isoveli-langan värivalikoima, en ole löytänyt siitä itselleni mieluista väriä. Tämän vuoden keväällä viimein ostin hamelangat, mutta kukapa nyt kesää vasten villaista virkkaisi.

Ja nyt talven kynnyksellä hame pääsi viimein koukulle neljän vuoden odotuksen jälkeen - ja sitten se oli jo parissa päivässä valmis! Vaikka en ole edes koko aikaa pystynyt virkkaamaan, kun käsi on lakannut tottelemasta, ja on pitänyt sitten välissä neuloakin vaihtelun vuoksi. Ei tämän virkkaaminen ollut kuitenkaan niin raskasta kädelle kuin sen viime viikolla valmistuneen liinan virkkaus, jonka kyllä väänsin omia rajojani uhmaten, mutta mitäpä ei kannattaisi kauniin lopputuloksen eteen tehdä... Hauskaa oli kyllä ohuen pikkukoukun jälkeen tarttua vaihteeksi vähän paksumpaan! :)

Kuvan otti tänä aamuna 8-vuotias koululaisemme, jolla on näin maanantaisin vasta kymmeneksi kouluun meno, niin ehti kuvan räpsäistä. Mutta niin kiire oli kuvaajalla takaisin Aku Ankan pariin, ettei siinä ehtinyt paitoja tai kalsareita oikoa. Katsokaa siis kuvassa vain hametta, älkää muiden vaatteiden ryppyjä! ;)

Virkattu hame
Tehty ajalla: 30.11.-2.12.2012
Malli: Novita Talvi 2008 nro 17
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Isoveli vihreä (394)
Langankulutus: 400 g
Virkkuukoukku: 5 mm
Koko: Tein L-koon silmukka- ja kerrosmäärällä + 1 krs lisää vyötärölle korkeutta, mutta hame on silti 10 cm lyhyempi kuin ohjeen mukaan olisi pitänyt olla, ja leveyskin on M-koon luokkaa
Muuta: Tykkään!     

Ohjeessa oli tosiaan kokovalintoina S ja L, ja onneksi päädyin siihen L-kokoon, sillä tästä tuli minun M-kokoiselle kropalleni ihan sopiva. Hameen pituutta aprikoin, sillä L-koossa pituudeksi oli merkitty 57 cm, mutta tämä on kyllä vain noin 47 cm, vaikka vyötärökin on yhden kerroksen eli noin 1,5 cm korkeampi kuin ohjeessa. Mutta mitäpäs väliä tuolla, kun hame on juuri minulle sopiva, eli ulottuu hieman polvien yläpuolelle.

Tarkoituksenani on tehdä hameelle sopiva yläosa myös, joten otetaan vaikka sitten yläosan kanssa vähän paremmat kuvat hameestakin. Vaikka ei siis itse kuvassa mitään vikaa ole, poikamme on todella taitava kuvaaja selvästikin, mutta kuvan malli ei ehtinyt riittävästi valmistautua räpsäisyyn. ;)

Leppoisaa alkanutta viikkoa! :)

4 kommenttia:

 1. Minulla toi hamonen on ollu jo ainakin vuoden kodinhoitohuoneessa oottamassa vuorittamista...
  Kiitti sormikasvinkeistä. Miäkin käytin Novitahakua, mut oli just ne väärät sanat, eli Nalle ja sormikas.

  VastaaPoista
 2. Sievä hame ja väri on kyllä tosi kaunis!

  VastaaPoista
 3. Katohan, sulla on vihreä, mullahan on musta :).

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)