Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, marraskuuta 30, 2012

Marraskuun raporttia ja joulukuun suunnitelmia

Marraskuukin kuuluu lempikuukausieni joukkoon, onhan se vielä syksyn kuukausi. Tykkään tästä loppusyksyn pimeydestä, jolloin saa käpertyä neuleen tai kirjan pariin peiton alle, hörppiä kuumaa teetä ja kuunnella sateen ropinaa ja tuulen suhinaa. Nyt marraskuun lopussa on taas pakko sanoa, että ikävä tulee syksyä - tule pian uudestaan! :) On talvikin ihanaa aikaa, ainakin se tammi-helmikuun ajan talvi. Joulukuusta en sen sijaan niin kauheasti tykkää, sen kohokohta on oikeastaan itsenäisyyspäivä (eli meidän hääpäivä :) ). Niin, ja tänä vuonnahan 1. adventtisunnuntaikin osuu pitkästä aikaa joulukuun alkuun, ja Hoosiannan myötä pääsee odottamaan vuoden suurinta juhlaa, pääsiäistä. (Jos ihmettelet tuota lauseen viimeistä sanaa, niin käy lukemassa tämä blogikirjoitukseni, siihen olen kirjoittanut tämän vuoden ja ehkä koko elämäni suurimman oivallukseni.)

Nyt kuitenkin on vielä aika katsastaa marraskuun aikaansaannoksia:


Marraskuussa valmistuivat:

 • 1.11. Körttisukat (neuloen), langankulutus 126 g
 • 4.11. Siililapaset ja karvasukat (neuloen), langankulutus 133 g
 • 5.11. Kirjanmerkkejä 4 kpl (virkaten), langankulutus 15 g
 • 9.11. Kääntösukat (neuloen), langankulutus 168 g
 • 11.11. Kettu (neuloen), langankulutus 68 g
 • 20.11. Kirjoneuleliivi (neuloen), langankulutus 568 g
 • 20.11. Sydän (virkaten), langankulutus 1 g
 • 26.11. Ylipolvensukat (neuloen), langankulutus 200 g
 • 27.11. Niskatyynyn päällinen (ommellen)
 • 29.11. Pallinpäällinen (virkaten), langankulutus 431 g
 • 30.11. Sohvapöydän liina (virkaten), langankulutus 111 g

Marraskuussa neule- ja virkkuutöihin kului lankaa 1821 g, mikä on neljänneksi suurin kuukausikulutus tänä vuonna; tammi-, maalis- ja heinäkuussa olen onnistunut kuluttamaan lankaa hieman enemmän kuin nyt marraskuussa. Lankaostoksilla en edes haaveillut käyväni koko kuukauden aikana, joten tuo koko kulutus on pelkkää miinusta lankavarastooni. Ja kyllä se alkaa lanka-astioissa näkyäkin - sain ottaa tänään pitkästä aikaa ison käsityökorini jälleen keskeneräisten käsitöiden käyttöön, kun pitkään se on toiminut pelkkänä säilytyskoppana. :)

Vaikka oma kehu haiseekin, niin on pakko taas näin kuukausiraporttia tehdessä todeta, että ihania käsitöitä tein tässäkin kuussa - olin jo unohtanut ainakin puolet noista valmistuneista, että ylipäätään ikinä olen niitä tehnytkään. ;) Oma suosikkini tämän kuun valmiista töistä on kenties tuo värikäs kirjoneuleliivi, tai ehkä kuitenkin voiton vie tuo suloinen pitsiliina, jonka esittelin edellisessä postauksessa. Mutta olen minä noista kaikista ihan ylpeä, että olen ylipäätään saanut nuo tehtyä, vaikka oikea puolisko minusta ei toimi kunnolla edelleenkään.

Ristipistoihin en tässä kuussa koskenut lainkaan, mutta yritän saada keskeneräisen ristipistotyöni nyt ennen vuodenvaihdetta valmiiksi. Eihän se loppujen lopuksi vaadi kuin muutaman pistelytuokion. Perinteisestihän minä näin loppuvuodesta aina intoudunkin ristipistoilemaan ja etenkin saattaamaan keskeneräisiä töitä valmiiksi, on kivempi aloittaa uusi vuosi puhtaalta tai ainakin tyhjemmältä pöydältä. :)

Muita käsityösuunnitelmia alkavalle kuukaudelle löytyy kyllä to do -listastani, josta toivottavasti saan muutaman kohdan viivata pian yli eli tehdyksi. Koska sairauslomaa on ainakin vielä kuun puoliväliin saakka, niin leppoisaa oleskelua käsitöiden parissa pitäisi olla luvassa, mitäpä tässä oikein muutakaan voisi tehdä. Yhden hameen ja yhden sukkaparin pistin jo marraskuun puolella alkuun, joten ne varmasti saatan mitä pikimmiten loppuun. Ja ajattelin olla koko kuukauden ajan itsekäs ja tehdä käsitöitä vain itselleni ja omaksi ilokseni. :) Vapise vaatekaappi - täytettä on taas tulossa! ;)

Vaikka alkavan kuukauden nimi on joulukuu, niin joulujuttuja ette tule tänäkään vuonna blogissani näkemään, mikäli minusta riippuu. Toivottavasti blogini pysyy jouluvapaana alueena myös kommenttien osalta. Toivottelenkin tässä vaiheessa kaikille vain hyvää loppuvuotta ja talven odotusta! :) Ehkä se talvi pian saapuu - pakkasta on ollut nyt ihan mukavasti tällä viikolla, ja toiveissa olisi nähdä jossain vaiheessa edes jokunen lumihiutale. Talvi antaa tänä vuonna odottaa itseään, mutta joka vuosi se sieltä on kuitenkin aina saapunut. Ja vaikka sateen suuri ystävä olenkin, niin vaihteeksi on ollut ihan kiva katsella tällä viikolla poutasäätäkin melkein joka päivä. Mutta sitä kaipaamaani lumisadetta odotellessa...

... toivottelen sinulle onnellisia hetkiä käsitöiden tai muiden harrastustesi parissa alkavanakin kuukautena! :)

5 kommenttia:

 1. No ihanaa löytää joku toinenkin ns EI-joulufriikki! Ja kiva blogi sulla. Taidan kurkkailla silloin tällöin...

  VastaaPoista
 2. Upeita aikaansaannoksia yhdelle kuukaudelle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vierailusta blogissani!
  Olet tehnyt paljon kauniita ja värikkäitä töitä. Kirjoituksiasi on edelleen mukava lukea.

  VastaaPoista
 4. Paljon ihania juttuja sinulla on taas valmistunut.
  Tuo siilipariskunta, sukat ja lapaset ne on vaan niin suloiset !
  Vaikkei sukat ole siilit, niin kuitenkin !!!

  VastaaPoista
 5. Ihanat vihreät sukat ja veikeä kettunen kiinnittivät heti huomioni :). Ja lienee tarpeetonta mainitakaan, että sitä ollaan taas oltu näemmäs ahkeria!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)