Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, marraskuuta 30, 2012

Lisää sisustusjuttuja

Sisustuskäsityöt jatkuvat... Kuten jo aiemminkin olen blogissa maininnut, tämän pitkän sairasloman aikana on ehtinyt ihan eri tavalla katsella kotona ympärilleen ja miettiä, mitä täällä voisi olla toisin.

Meillä ei ole tapana kovin usein mitään uutta kotiimme ostaa, vaan pyrimme mahdollisimman paljon käyttämään kierrätettyä tavaraa. Roskiksesta ollaan löydetty aika monta huonekalua kotiimme (sänky, sohva, kirjoituspöytä...), jotain ollaan hankittu kirppareilta ja jotain ostettu käytettynä suoraan edelliseltä käyttäjältä. Viime vuoden lopulla kuitenkin "sorruimme" ostamaan jopa jotain uuttakin: ruokapöytämme alkoi tuntua pieneltä, ja kun sitten uudenvuoden aattona kävimme huonekaluliikkeessä ruokailuryhmäostoksilla, siinä samalla tuli ostettua aika monta muutakin tarpeellista, joita emme olleet onnistuneet käytettynä löytämään. Yksi ostos oli sohvapöytä, jonka kohdalla mietimme isomman ja pienemmän pöydän välillä päätyen lopulta pienempään, koska sillä hetkellä olohuoneessamme oli vähän erilainen huonekalujärjestys, eikä isompi pöytä olisi sinne mahtunut. Nyt järjestys on kuitenkin muuttunut, ja pieni sohvapöytä alkoi tuntua vähän turhan pieneltä, ja kun sohviakin on kaksin kappalein, niin olisi ihan mukavaa, jos molempien ääressä olisi oma pöytä. Meillä oli miehen kanssa aika selvä ajatus siitä, millainen pöydän tulisi olla; miehelle oli tärkeintä koko ja muoto, minulle väri. Yksinkertaisinta olisi ollut käydä ostamassa uusi pöytä samaa sarjaa kuin se pienempikin sohvapöytä on, mutta se olisi maksanut saman verran kuin meidän ruokapöytämme ja kuusi tuolia yhteensä. Onneksi sitten löysimme nettikirpparilta käytetyn pöydän, joka oli juuri sellainen, mistä olimme haaveilleet. Myyjä vielä ystävällisesti toi pöydän meille kotiin saakka, kun meillä ei sitä autoa edelleenkään ole eikä tule.

Nyt koti tuntuu entistä enemmän kodilta, ja kyllä on pöytä osoittautunutkin tarpeelliseksi ja käytännölliseksi tämän viikon aikana, minkä se meillä on majaillut. Tuntuu myös hyvältä, että se on nimenomaan käytettynä meille tullut, ja siinä on jo valmiiksi käytön jälkiä, sillä nyt ei tarvitse niin stressata kaikkia pikku kolhuja ja kuhmuja, joita siihen joka tapauksessa ajan mittaan tulee.

Ennen kuin pöytä vielä edes oli meillä, tarkalleen ottaen tasan sillä hetkellä, kun olimme myyjän kanssa sähköpostitse saaneet kaupan sovituksi, minä heräsin siihen todellisuuteen, että pöytä tarvitsee liinan. Samana iltana etsiskelin liinan mallia (mistä prosessista kerroinkin täällä jo puolisentoista viikkoa sitten), ja liina olikin jo ihan mukavasti edennyt siinä vaiheessa, kun pöytä meille saapui. Kaapista löytyi hätäapuratkaisuksi yksi vanha keittiön kaitaliina, jota ei voinut oikein olohuoneen pöydälle vakituiseksi ajatella pinttyneiden tahrojen vuoksi, mutta kelpasi siihen saakka, että saisin oikean liinan valmiiksi.

Viime yönä se sitten valmistui ja tänään pääsi pöydälle!

Sohvapöydän liina
Tehty ajalla: 20.-30.11.2012
Malli: Lea Virkkausideoita Lahja-aitta 1/2007 malli nro 5
Lanka: Novita Virkkauslanka vihreä (381), Puppets Eldorado no 10 tummankeltainen (07524) ja vaaleankeltainen (07516)
Langankulutus: 111 g
Virkkuukoukku: 1,5 mm
Koko: n. 87x48 cm
Muuta: Ihana! Suurensin vähän liinaa alkuperäisohjeesta ja muutin kolmiväriseksi. 


Tässä näette sitten (melkein) koko pöydän liinoineen. Liinan värimaailma tuli tietysti muun kodin väreistä, vihreä valikoitui pääväriksi osittain siksi, ettei kodista tulisi liian oranssipainotteinen ja toisaalta siksi, että vihreää virkkauslankaa nyt vaan oli eniten lankakopassa. ;) Alkuperäisessä mallissahan liina oli ihan yksivärinen valkoinen, mutta se olisi ollut liian tylsä vaihtoehto.


Kaikissa sisustusohjelmissa (ja luultavasti myös sisustuslehdissä, vaikkakaan en ole sellaista koskaan lukenut) on aina kynttilöitä, joten täytyi laittaa kuvausrekvisiitaksi sellainen. Voin sitten vaikka kuvitella, että ollaan päästy oikeasti johonkin lehteen tai telkkariin, tai että tämä olisi muuttunut yhtäkkiä sisustusblogiksi. ;)

Kynttilän innoittamana tuli sitten räpsittyä muutama kuva lisääkin...


Liinasta tuli kyllä ihana! :) Meillähän ei ole tapana vaihtaa tekstiilejä tai muita sisustusjuttuja vuodenajan eikä juhlapyhien mukaan, joten täytyy koittaa tehdä näistä kodin tekstiileistä aina sellaisia, että niitä kestää katsella ympäri vuoden ja mielellään vielä monta vuotta tästä eteenpäin. Kuvissa vilahtaa myös aika monta muuta juttua, joita on tässä vuosien varrella tullut blogissa esiteltyä. Eivätpä nekään ole meiltä mihinkään lähteneet, vaan ovat tulleet jäädäkseen, kuten tämä liinakin. :)

Olohuoneemme sisustus kaipaa vielä yhtä muutosta, mutta se ei ole käsityöjuttu, vaan ihan ostosjuttu, lähinnä pientä tuunausta. Odotan sitä saapuvaksi ehkä jo tänään, joten voi olla, että kun seuraavan kerran täällä blogissa on sisustuskäsitöitä, niin saattaa se uusi ostoskin jossain taustalla vilahtaa. Kovasti tekisi mieleni vielä jotain pientä tehdä olkkariimme, vähän vielä väriä lisää... Katsotaan, miten käsi kestää tekemistä, tämän liinan parissa se kyllä kipeytyi kovasti, mutta sinnillä jatkoin loppuun saakka.

Palaan vielä tänä iltana tekemään kuukausiraportin, mutta tässä vaiheessa toivotan kaikille valoisaa, värikästä ja viihdyttävää viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)