Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, joulukuuta 10, 2012

Onnellinen omistaja

Silloin, kun tupsukehikot tulivat markkinoille, minä tuhahtelin, että kaikkea hömppää sitä meille käsityöharrastajille yritetäänkin kehittää. Jos kerran jo alle kouluikäisenä onnistuttiin tekemään rairuohon päälle tipuja niin, että kieputeltiin pahvin päälle keltaista lankaa ja leikeltiin niistä sitten tupsuja tipujen vartaloiksi, niin mitä sitä vanhaa systeemiä muuttamaan. Sitä paitsi enhän minä niitä tupsuja edes kovin usein tee, ja niiden vähäisten edestä joutaa kyllä tekemään pahvien kanssa.

Vaan eipä aikaakaan, kun aloin kaivata tupsuvälinettä. Koska onhan se nyt hirmuisten työlästä ensinnäkin etsiä sopivaa pahvia jostain kartonkikeräysastiasta, sitten piirrellä sopivankokoista ympyrää ja leikata siihen se hemmetin aukko keskelle - ja miten saat sitten siitä aukosta pujotettua sitä villalankaa? Ei tee kyllä mieli tehdä yhtään tupsua, kun se on noin tolkuttoman vaikeaa!

En sitten kuitenkaan siihen hätääni onnistunut tupsukehikkoa löytämään mistään, mistä kävin sitä etsiskelemässä, joten on tässä nyt niitä pahvitupsuja tehty senkin jälkeen jokunen.


Vaan kun perjantaina toteutimme poikien pitkäaikaisen haaveen ja veimme heidät Hoplopiin, niin sillä aikaa, kun iskä vahti poikia, minä kipitin (heh-heh, siis laahustin erittäin hitaasti ontuen...) Tiimariin, jonne pääsi sieltä Hoplopista ihan sukkasillaan kaupan ja leikkihelvetin leikkiparatiisin välisestä väliovesta. Siellähän niitä tupsukehikkoja oli minua odottamassa pilvin pimein, mutta tyydyin ostamaan ihan vain yhden. Nyt pitäisi vain keksiä äkkiä joku käsityö, mihin voin pyöritellä pari tupsukkaa. Ideoita kellään?

5 kommenttia:

 1. Hei minäkin omistan tuon tupsunteko koneen ja ajattelin väkertää kranssin.Siis tee tai osta runko jostain , laita vilalankoja,nauhoja tai jotain muuta.Sitten tupsun tekoon ja koristelemaan kranssia.Oma on suunnittelu vaiheessa vieläkin,vaan jos sais jouluksi valmiiksi.Kissat tykkää myös tupsuista(tuhoaa ne).Voimia joulun odotukseen.tyttik.

  VastaaPoista
 2. Tyttik: Kiitos vinkistä! Tosin meillä ei vietetä tuota j-juttua, niin en siihen liittyvillä käsityöideoilla oikein tee mitään. ;)

  VastaaPoista
 3. Jossain olen nähnyt kuvan, jossa isohkoista tupsuista on tehty huivi. Ohjetta en osaa antaa, mutta jos tästä olisi vinkkiä. Ainiin, voisihan niistä tehdä pienen matonkin vaikkapa sängyn viereen.

  VastaaPoista
 4. Voisihan kranssin tehdä vaikka pääsiäiseksikin keltaisesta, vihreästä yms. väreistä jos ja kun ei j-juttu innosta. Tai ihan vain "yleiskranssin" sen kummemmin mihinkään juhlaan liittymättä. :)

  VastaaPoista
 5. Tuo laite pitäisi minunkin hankkia. Teet van tarpeeksi tupsuja. olen nähnyt kerran virkatun penchon (kalaverkkoa) ja jokaisessa verkon silmässä oli tupsu.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)