Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, joulukuuta 10, 2012

Liivi-ihminen

Olen monesti täällä blogissani maininnut törmänneeni kivoihin neuleliivimalleihin, mutta koska en ole liivi-ihminen, niin en voi niitä itselleni neuloa. Kuitenkin olen viime vuosina neulonut tai virkannut itselleni parikin liiviä, tosin tähän mennessä sellaisia edestä napitettavia, joita voi tarvittaessa pitää auki. Tänä vuonna olen ostanut lankoja ainakin kolmeen ihan "umpinaiseen" liiviin, joista ensimmäinen valmistui eilen illalla. Pohdiskelin eilen pitkään syitä, miksi en ole pitänyt itseäni liivi-ihmisenä ja miksi nyt yllättäen haluankin itselleni liivejä, ja se pohdinta oli niin syvällinen ja pitkäveteinen, etten viitsi teitä niillä analyyseilläni kiusata, jääkööt omaksi tiedokseni. Liivin kuva saa tällä kertaa riittää:

Kirjoneuleliivi
Tehty ajalla: 4.-9.12.2012
Malli: Novita Syksy 2006 malli nro 13
Suunnittelija: Arja Viitala
Lanka: Novita Isoveli vihreä (394), pinkki (557) ja oranssi (278)
Langankulutus: 352 g
Puikot: 5 mm
Koko: M
Muuta: Muutin liivin kaksivärisestä kolmiväriseksi  

Jos nyt kuitenkin vähän analysoin syitä, miksi tein juuri tämän liivin (ja se lienee syynä moneen muuhunkin liivimalliin, joita varten langat ovat odottamassa), niin se on tuo Isoveli-langan värimaailma. Ihastuin jossain Novita-lehden lasten neuleessa tähän väriyhdistelmään, ja halusin itsellenikin jotain samasta väriyhdistelmästä. Ison puseron neulominen ei kuitenkaan houkutellut, vaan haluan välillä tehdä jotain muutakin pienempää neuletta, ihan vain niiden värien vuoksi. Vanhasta Novitasta löytyi kirjoneuleliivi Aino-langalle, ja kun vaihdoin langaksi Isoveljen ja muutin kaksivärisen kirjoneuleen kolmiväriseksi, niin johan tuli komeata jälkeä! :)


Viime viikolla lupasin tuosta vihreästä virkatusta hameesta paremman kuvan sitten, kun saan sille parin valmiiksi, ja tässä tämä asu kokonaisuudessaan nyt on. Vaikka sukathan tästä vielä puuttuvat... taidan tehdä ihan raitasukkaa. :)

(Kuvassa näkyvä vatsanpömpötys johtuu ihan siitä, että en ole sairasteluni vuoksi pystynyt liikkumaan puoleen vuoteen kunnolla, ja tietty aika kuukaudestakin turvottaa - ei siis kannata onnitella. ;) Tai sitten liivit eivät oikeasti istu vartalolleni.)

Mukavaa uutta viikkoa! :)

4 kommenttia:

 1. Ihana liivi, aivan upeat värit! Ja tuohon edelliseen postaukseen pakko kommentoida sen verran, että se HopLop on ihan oikeasti kauhea paikka! :-D

  VastaaPoista
 2. Ihana liivi ja huikaisevan ihanat värit olet valinnut.

  VastaaPoista
 3. Hei Mari!Löysin uusimmasta Hengellisestä kuukausilehdestä mielenkiintoisen näköiset körttilapaset,joiden selkämyksessä oli HY-nlogo.Blogiosoitekin oli mistä löytyy ohje,jos kiinnostaa,eli http://www.eilentein.com/2012/11/herattajalapaset.html tai http://www.h-y.fi/hengellinen-kuukausilehti

  VastaaPoista
 4. SKeski: Kiitos lapasvinkistä! :) Täytyypä joskus vaikka kokeilla tehdä.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)