Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, syyskuuta 04, 2012

Toistaiseksi viimeiset

Vielä muutaman sytomyssyn tekaisin:

Sytomyssyt 5 kpl
Tehty ajalla: 29.8.-3.9.2012
Malli: Isoäidinneliömhyssyjen idea Matleenalta, mutta omanlaisella toteutuksella; muut ihan perusmyssyjä päälaelta alkaen, erilaisin sovellutuksin nekin
Lanka: Novita Miami punainen (560), keltainen (211), vihreä (339) ja turkoosi (347)
Virkkuukoukku: 3,5 mm, neliömyssyissä lisäksi 3,5 mm puikot
Koko: Neliömyssyt ja punainen sydänmyssy n. 57 cm, raitamyssy isolla kukalla n. 59-60 cm, ja raitamyssy kukkanapilla n. 55 cm
Muuta: Oysiin 

Jännä juttu muuten, että tuo sini-vihreä-punainen raitamyssy ja punakeltainen raitamyssy on molemmat tehty ihan samalla silmukka- ja kerrosmäärällä samasta Miami-langasta, mutta sinisävyisempi on ihan minun 54 cm päähäni sopiva ja punakeltaraitainen ihan jättisuuri. Tein vielä myssyt peräjälkeen, eli käsialakaan ei ole ehtinyt siinä välissä kovin paljon muuttua. Miten voi toisesta myssystä tulla niin paljon suurempi kuin toisesta? No, ehkä niitä suuripäisiäkin myssyn tarvitsijoita on olemassa, vaikka pienipäisenä on niin vaikea ymmärtää, että jonkun päänympärys voisi olla 60 cm. ;) Miehellänikin on päänympärys vain 55 cm, eli ollaan tosiaan pienipäinen perhe. Mikä ei kyllä ole mikään huono asia, koska pienipäisyys on periytynyt myös lapsille, ja nehän putkahtivat pienen päänsä ja siron kokonsa ansiosta melkein itsestään ulos mahastani silloin aikoinaan. ;)

Joka tapauksessa tässä taitaa olla toistaiseksi viimeiset sytomyssyt, mitä teen. En siis kokonaan toki lopeta myssyjen tekoa, mutta tällä hetkellä minulla ei ole sopivia myssylankojen jämiä, ja pyrin olemaan myös ostamatta myssylankoja vähään aikaan, enkä ota myöskään lahjoituslankoja tähän tarkoitukseen vastaan, vaikka niitä onkin tarjolla Lumoavassa Langassa halukkaille myssyntekijöille. Nyt on vaan aika tehdä välillä jotain muutakin, sillä lankakorit ja kaapit pursuavat esimerkiksi villalankoja, joille on olemassa suunnitelmat ihan jokaiselle. Eli niiden kimppuun seuraavaksi!


Tässä vielä kuva siitä sadannesta sytomyssystä, johon tein lopulta sen nirkkoreunuksen, mikä oli alkuperäinen tarkoitukseni, mutta unohdin sen tehdä. Ehdin esitelläkin myssyn täällä ennen kuin vasta blogikuvasta hoksasin, että se reunushan tästä tosiaan puuttuu. No, nyt se siinä on, ja tällaisenaan se lähtee kohti OYSia, Lumoavan Langan kautta. Huomenna olen menossa siihen melkein viereen työterveysasemalle, niin käyn silloin viemässä Lumovaan Lankaan yhteensä 20 myssyä. Myssyjä on siis valmistunut minun käsistäni nyt yhteensä 105 kappaletta. Eiköhän tässä välissä olekin siis hyvä pitää hetken aikaa myssyilytaukoa. :)

Mukavaa tätä viikkoa! :)

 

5 kommenttia:

 1. Kivoja sytomyssyjä taas :) ja onnitteluni komeista lukemista!!

  VastaaPoista
 2. Kaikkia sytomyssyjä tarvitaan, niitä isojakin. Kun sinä viet myssykasasi Lumoavaan, niin sieltä lähteekin sitten iso pompsi OYS:aan. :)

  VastaaPoista
 3. Niin ja piti vielä sanomani, että tuo nirkkoreuna tekee tuosta myssystä tosi soman. Kannatti lisätä. :)

  VastaaPoista
 4. Isopäisten perheestä päivää. ;) Minä ja mieheni ollaan sitten sieltä toisesta ääripäästä, molempien päänympärys 60 cm. Ja taitavat molempien vanhemmat ja sisaruksetkin olla melko isopäistä porukkaa. Että hyvä vaan kun on isoja sytomyssyjäkin olemassa. :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)