Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, syyskuuta 05, 2012

Lehtipäivä

Tänään vein kaksi pussillista sytomyssyjä Lumoavaan Lankaan. Sieltä onkin nyt kuulemma lähdössä Oysiin jopa yli sata myssyä, kun minun myssyni tulivat paketin täydennykseksi. Hyvä ajoitus! :) Samalla reissulla piipahdin lankakaupan naapurissa Ompelutalossa ostamassa kuusi nappia tekeillä olevaan villatakkiini. Napeista kuvia sitten joskus, kun villatakki valmistuu. Ei niitä kauaa ehtinyt valita, sillä piti ehtiä töihin menevään bussiin, kun oikeasti olin vain tulossa työterveyslääkäriltä, ja kun kuitenkin oli sen verran aikaa ennen bussin lähtöä, niin käytin ajan hyödyksi myssynviennin ja nappiostosten parissa. :)

Sen verran hyviä uutisia sain tänään lääkärissä, että verikokeissa ei näkynyt mitään hälyyttävää, mutta toisaalta olen edelleen aika tavalla kipeä, vaikka osa kivuista on saatu nyt viimeisen viikon aikana taltutettua. Onneksi kuitenkin asiaa hoidetaan eteenpäin, eivätkä lääkärit enää tyydy toteamaan, että se on varmaan joku virus vaan. Yleensä ne virukset eivät jyllää yli kolmea kuukautta. No, siihenkin olen jo tyytyväinen, jos jatkuvat päänsäryt pysyisivät poissa, ja jos voisin taas alkaa töissä huoletta tekemään kyykkyyn-ylös -liikkeitä ja pomppimaan, se kun on lasten parissa työskennellessä aika oleellista, että pystyy liikkumaan edes jotenkin. Voisi myös olla ihan kiva, jos palavereissa voisi istua niin, ettei tarvitse koko aikaa vaihtaa asentoa, kun joka asennossa sattuu. Pystyisi nimittäin helpommin keskittymään käsitöiden tekoon... ;) No, tänään on saatu sentään käsitöitäkin tehtyä, oli hyvä palaveri. :)

Vaan jotenkin kaipasin itselle piristystä, vaikka viikon takaiseen olotilaan olen jo huomattavasti pirteämpi, ja se kuulemma näkyy päällepäinkin. Niinpä kun vaihdoin päivän aikana toiseen työpisteeseen ja reitti bussipysäkiltä työpisteeseen kulki kaupan ohi, niin kävin kurkkaamassa lehtihyllyt.


Kauneimmat käsityöt -lehti on tehnyt nyt erikoisnumeron Kauneimmat sukat ja lapaset & asusteet, jonka ostin itselleni. Tässä on paljon kivoja asustemalleja, joista tuohon kuvaan poimin muutaman kiinnostavimman. Ehkä lehteä ostaessani oli vielä tuoreena mielessäni lause, jonka kuulin tulevan suustani hetkeä aiemmin palaverissa. Oli puhetta myyjäisten/arpajaisten järjestämisestä erään vuotuisen ison tapahtuman yhteydessä, ja joku taisi palaverissa tosiaan luvata, että tekee niihin myyjäisiin tai arpapalkinnoksi ainakin yhden käsityön. Onneksi se joku sentään sanoi tuon "ainakin yhden", niin ei tule paineita tehdä enempää. ;) Voihan sitä tehdä sitten vaikka patalapun, jos ei aika (ja voimat) riitä enempään. Toisaalta tällaisiin olisi hauskaa kerrankin tehdä jotain ihanaa, mitä ei itsellä tulisi pidettyä eikä ole lähipiirissäkään kohdetta, mutta jota olisi muuten vain kiva tehdä. Niin varmaankin sitten lehden nähdessäni ajattelin, että tässä olisi mukavia malleja tehdä silleen "muuten vaan", vaikka sitten myyjäisiin tai johonkin.

Kotonakin odotti kiva lehtiylläri!


Tai eihän tämä mikään ylläri ollut. Kesällä minulle tuli Suuri Suomalainen kirjakerhon lehden mukana lahja, eli sain valita Otavamedian lehtien joukosta itselleni lahjalehden, jota tulee lehdestä riippuen muutama numero kotiin. Valitsin tietysti Modan, jota saan nyt kaksi lehteä. Harmi vain, että se ensimmäinen lehti ei ollut vielä viime numero, joka oli neule-ekstra, mutta toisaalta ei siinä neule-ekstrassa ollutkaan oikein minun mieleisiäni neuleita, kun kirjastossa sen lehden selailin. Tämän Modan näin eilen kirjastossa, kun siellä pikaisesti piipahdin palauttamassa yhden lastenkirjan, jonka olin lainannut töitä varten. Heti Modan nähdessäni aloin panikoida, että miksi ihmeessä minulle ei ole tätä lehteä tullut, jos se kerran on jo kirjastossakin lainattavissa. Ehdin eilen illalla jo laittaa Otavamedian asiakaspalveluun lehdestä kyselyäkin, kun kävi mielessä sellainenkin, että jos se lahjalehden tilaus ei olekaan mennyt perille tai jotain. Mutta tänään se Moda sitten oli meille tullut. Koitan näiden kahden lehden, eli tämän ja sen seuraavan, perusteella tehdä päätöksen, tilaisinko Modan itselleni pidemmäksikin aikaa. Modassa oli joskus 2000-luvun alussa ihan mukavia neulemalleja, mutta juuri kun tilasin itselleni vuoden pätkän lehteä v. 2007, niin siihen alkoi tulla ei-niin-mukavia neulemalleja, tai eivät siis miellytä minua. Enkä ole sen jälkeenkään Modaa juuri ostanut edes irtonumerona, kun ei siinä ole ollut kiinnostavia juttuja. Mutta kun tämän vuoden keväällä tuli ostettua kaksikin Modaa peräjälkeen ihanien mallien vuoksi, niin olen alkanut vähitellen epäillä, että lehti olisi muuttumassa taas enemmän minun makuuni sopivaksi. No jaa, en nyt kuitenkaan tästä uudesta lehdestä niin innostunut, tosiaan muutama "ihan kiva" malli tuossa oli, joista nappasin kuvatkin tuohon kollaasiin. Voi olla, että lopulta on paras vain jatkaa lehden lukemista kirjastossa, ja ostella irtonumeroja tarvittaessa. Katsotaan nyt... :)

Torstai- ja perjantai-illat ja lauantaipäivä menevätkin tällä viikolla Väriä sienistä -kurssilla. Onneksi jaksan sinne nyt lähteä, viikko sitten ei olisi tullut kysymykseenkään. Alkuviikosta varmistin vielä opistolta, että voin jäädä sientenkeruureissulta pois, jos tuntuu, etten pysty metsässä liikkumaan toisten tahdissa, mutta toisaalta yksi syy osallistua tuolle kurssille on just se, että pääsee näkemään niitä sieniä luonnossa ja oppii niitä tunnistamaan muualtakin kuin sienikirjasta. En ole nimittäin edelleenkään onnistunut tunnistamaan varmuudella kuin suomumustesienen (hattivatti) syötävistä sienistä ja punakärpässienen myrkkysienistä, niillä ei vielä pitkälle pötkitä, halusi niitä sieniä sitten lankaliemiin tai paistinpannulle. ;) Ja kuitenkin koen, että näin syksyihmisenä minun suorastaan kuuluisi ymmärtää jotain sienien päälle ja harrastaa sientenkeruuta. Sitäpaitsi sienet on ihan herkkua. :) Vaikka joutuisikin sitten tyytymään purkkisieniin tai muuhun kaupan hyllyltä kerättyyn saaliiseen. ;)

On tämä syksy edelleen ihmisen parasta aikaa... :) Nautitaan väriloistosta ulkona ja toivottavasti myös neuleissa. Minulla on ainakin väriloistoa jälleen kerran puikoilla. :)

 

2 kommenttia:

  1. Kuule onko siulta tutkittu mahdollinen sjögreninsyndroma, nuo siun oireet on aika lailla samoja kuin siinä.Otappa selvää.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti sairasteluun löytyy jokin syy ja tietenkin se että paranet kunnolla. :) Itsekin katselin juurikin noita malleja tuosta Kauneimmat käsityöt -lehdestä, mutta en vielä kuitenkaan sitä ostanut. :P

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)