Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, syyskuuta 01, 2012

Elokuun raporttia ja syyskuun suunnitelmia

Elokuu, ihana syksyn ja uuden toimintakauden avaamisen kuukausi! :) Paljon on tähän kuukauteen mahtunut, myös käsitöiden saralla. On ollut mahdollisuus kuljettaa käsityötä mukana koulutus- ja suunnittelupäivillä, mutta on sitten on ollut myös päiviä, jolloin kädet eivät ole juurikaan jaksaneet lankoja pyöritellä. Siitä huolimatta käsitöitä on valmistunut suunnilleen saman verran kuin yleensäkin kuukauden aikana.


Elokuussa valmistuivat:

 • 4.8. Poncho ja hiuskoriste (virkaten), langankulutus 200 g
 • 4.8. Sytomyssyt 2 kpl (virkaten), langankulutus 100 g
 • 6.8. Kirjoneulesukat (neuloen), langankulutus 139 g
 • 7.8. Sytomyssyt 2 kpl (virkaten), langankulutus 100 g
 • 12.8. Raitatoppi (neuloen ja virkaten), langankulutus 151 g
 • 16.8. Sytomyssyt 5 kpl (virkaten), langankulutus 250 g
 • 18.8. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 51 g
 • 25.8. Siksak-hame (neuloen), langankulutus 220 g
 • 26.8. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 30 g
 • 29.8. Sytomyssyt 4 kpl (virkaten ja yhdessä myssyssä lisäksi neuloen), langankulutus 142 g

Lankaa kulutin neuloen tai virkaten elokuussa 1383 g, mikä on kutakuinkin samaa luokkaa, mitä kulutan keskimäärin kuukaudessa. Lankaostoksia tein 1100 g, mikä on täysin esimieheni syytä, koska hän vei tiimimme Hailuotoon retkelle, tai oikeastaan meidän työalan sihteerihän se sitten kurvasi autolla sen käsityömyymälän pihaan... ;) No okei, takapenkin painostuksesta! :D Mutta kun sitten lahjoitin työkaverille yhden 100 g kerän lankaa lankavarastostani (eri lankaa siis kuin ostamani), niin oikeastaan tuo lankaostosmäärä tavallaan tippuu kiloon. Tai ainakin minun kirjanpidossani se näkyy sillä tavalla. Joka tapauksessa, kun olen neulonut enemmän kuin ostanut, niin miinustahan tuohon lankavarastoon on kuukauden aikana tullut. :)

Elokuussa minä ainakin elän jo ihan täyttä syksyä, mutta nythän se syksy ihan virallisesti alkaa syyskuun koittaessa. :) Tällä viikolla syksy on alkanut näkyä jo luonnossa, sillä ihan yhtäkkiä puut ovat muuttuneet kellertävimmiksi ja loputkin pihlajanmarjat ovat punertuneet. Sieniäkin olen bongaillut - ihanaa! :) Vaikka toistaiseksi olen päässyt sienestämään vasta kaupan vihannesosastolla... ;) Olen koittanut nauttia näistä ihanista näkymistä, vaikken pystykään tällä hetkellä liikkumaan luonnossa samalla tavalla kuin yleensä syksyn koittaessa tekisin. Yleensä syksyllä minua ei pidättele mikään, vaan rämmin tuolla metsiköissä ihailemassa luonnon kauneutta ja haistelemassa niin rakasta syksyn tuoksua. Mutta nyt on kroppa sanonut vastalauseensa, joten tyydyn ainakin tässä vaiheessa vain nauttimaan syksystä ikkunan läpi tai niillä lyhykäisillä matkoilla, joita pystyn kävelemään lähinnä bussipysäkin ja kodin tai työpaikan välillä. Ensi viikolla olisi tiedossa Väriä sienistä -kurssi, jossa käydään keräämässä sieniä metsästä ja värjätään niillä lankoja, mutta jos tämä vointi ei tästä kohene, niin ei sinne metsään ole kyllä sitten asiaa. Kovasti olen kyllä sitä kurssia odottanut, mutta aina ei asiat mene ihan suunnitelmien mukaan. Mutta voihan hyvin olla mahdollista, että viikonlopun lepääminen auttaa. Onneksi kädet vielä pelaavat vähän paremmin kuin jalat ja pää, eli lankakerät saavat tehdä minulle seuraa levätessä. :)

Elokuu meni vielä puuvillalankojen parissa, mutta ajatukset ovat alkaneet kääntyä jo villaisiin neuleisiin. Ajattelin niitä kyllä jo kuukausi sitten, aikomuksenani oli jotain villaista jo elokuussa saada alullekin, mutta enpäs saanut sitä vielä aikaiseksi. Vaan eiköhän tässä seuraavaksi villalankaa laiteta puikoille, kunhan saan nuo tällä hetkellä kesken olevat sytomyssyt valmiiksi. Juuri muuta suunnitelmia minulla ei syyskuulle vielä olekaan. Tällä hetkellä kun muutenkin ajatellaan elämää eteenpäin vain päivä kerrallaan.

Oikein ihanaa syyskuuta ja nautinnollisia syyspäiviä jokaiselle! :) Vuoden paras aika on juuri tässä ja nyt! :)

 

3 kommenttia:

 1. hei pitkästä aikaa :)
  tänne on vallan paljon kaikenlaista kaunista ilmestynyt ...
  Olet niin taitava käsistäsi , että...
  olen itse miettinyt monen monta kertaa , millainen on käyttää neulottua hametta, tykkään niistä kovasti.. pitäisi yksi tehdä, jotta saisi jonkinlaisen kuvan ..
  Siis kauniita neuleita kaikki!!

  VastaaPoista
 2. Voi jukra, miten ahkerat kädet Sinulla on ... ja taitavat.

  VastaaPoista
 3. Itse juuri otin keskussairaalan lääkehoitohuoneesta mukaani "sytopipon",jonka joku ystävällinen oli virkannut tukantonta päätä suojaamaan. Kiitos ahkerille käsityöharrastajille :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)