Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, elokuuta 31, 2012

Hyvin arvattu! :)

Loistavasti osasitte arvata, mikä se eilen arvuuttelemani kapistus oli. Täältä lähtee raikuvat aplodit, hurjat jalkojen tömistelyt ja vikkelät puikkojen kilinät kaikille teille, jotka oivalsitte, että kuvassa oli todellakin sadas tekemäni sytomyssy. :) Tässä esittelyssä tällä viikolla valmistuneet, siis järjestysnumeroilla 97-100:

Sytomyssyt 4 kpl
Tehty ajalla: 26.-29.8.2012
Malli: Isoäidinneliömyssyjen idea kurkattu Matleenalta, kaksi pipoa ihan peruspipoja päälaelta alkaen ja reikäpipo se tuttu Matleenan malli omilla kukkamausteilla
Lanka: Novita Miami keltainen (211), lime (330), vihreä (339) ja sininen (140), Lidlin "Nadine" Knitting Yarn beige (003) ja keltainen (113)
Langankulutus: 142 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm, isoäidinneliömyssyssä myös 3,5 mm puikot
Koko: Neliöpipo n. 57 cm, peruspipo kukalla n. 56 cm, sininen peruspipo n. 58 cm ja reikäpipo n. 55 cm
Muuta: Oysiin. 100 sytomyssyä on tehty! :)

Muutama sananen näistä myssyistä. :)

Olen katsellut Lankapirtissä Matleenan tekemiä isoäidinneliömyssyjä, ja mieleni teki kokeilla samanlaista. Koitin Matleenan myssyistä vähän katsoa miten nämä on tehty, ja tein siitä sitten oman versioni. Tämä myssy oli jo sunnuntaina valmis, mutta myöhemmin tällä viikolla Matleena sitten julkaisi ohjeenkin näihin neliömyssyihin. Huomasinpas heti, että omassa myssyssäni on 8 neliötä, kun Matleenan ohjeessa on kuusi neliötä, eli vaikka kuinka yritin matkia, niin heti tuli vähän omanlainen versio. ;) Seuraavat neliömyssyt (jotka on jo aloitettu) teen edelleen tällä omalla sovelluksellani, mutta alkuperäinen idea on siis todellakin Matleenalta matkittu.

Seuraavat myssyt tein sitten ihan päälaelta alkaen, koska viime aikoina olen tykästynyt tekemään myssyt mieluumin sillä tavalla, omalla tyylilläni varmaan nekin myssyt teen, en ole ohjetta mistään katsonut. Päälaelta alkaen on kiva tehdä myssyjä siinä mielessä, että siinä saa helpommin säädettyä langanmenekkiä, jos lankaa on niukasti. Esimerkiksi kaikki myssyt, joihin käytän yhden täyden kerän lankaa, teen aina päälaelta, ja myssystä tulee silloin sen kokoinen ja mallinen kuin sattuu tulemaan. Voi tehdä tarvittaessa tiiviimpää myssyä, jos lankaa riittää, tai sitten vähän reikäisempää. Nämä myssyt tein nyt ihan jämälangoista, joten siksi se päälaelta alkava myssy oli sitten hyvä ratkaisu.

Sitten olikin vuorossa sadannen sytomyssyni tekeminen. :) Näitä myssyjä olen nyt tehnyt sen kaksi ja puoli vuotta, eli siitä alkaen, kun Matleena ja Seijasisko ovat tätä sytomyssyideaa laittaneet netissä ja muissakin medioissa leviämään. Halusin tehdä sadannesta myssystä jollakin tavalla erilaisen kuin näistä muista, eli en ihan sitä "perusmyssyä". Mietin jonkun uuden mallinkin kokeilemista. Mutta sitten muistin ihan ensimmäisen sytomyssyn, jonka tein tammikuussa 2010, se nimittäin on yhäkin yksi kauneimmista tekemistäni sytomyssyistä, vaikka olikin ihan ensimmäinen tekeleeni - tai ehkä juuri siksi. :)


Ensimmäisen sytomyssyni tein Kotiväestä ja tämän sadannen huomattavasti paksummasta Miamista, mutta sain tähän sen saman idean mahtumaan kuin tuossa ensimmäisessäkin myssyssä. Paitsi hupsista heijakkaa, enpäs muistanut virkata tuohon tuota nirkkoreunusta, se oli tarkoitus siihen tehdä, mutta vasta tästä kuvasta hoksasin, että sehän siitä puuttuu. Mutta kelvannee tuo myssy tällaisenaankin, tai sitten lisään nirkkoreunuksen siihen jälkikäteen, vaikka myssy onkin tässä jo esitelty. :) Tein tämän myssyn nyt sitten pitkästä aikaa sillä Matleenan reikämyssyn ohjeella, koska tuon ensimmäisen myssynikin tein aikoinaan samalla ohjeella.

Näin on siis tosiaan sata sytomyssyä tehty ja toivottavasti myös sataa syöpäpotilasta saatu ilahdutettua. Hiljattain kuulin taas, että tuttavapiirissäni on eräs ihminen sairastunut syöpään, ja hänkin ihan nuori ihminen vielä, arvioisin että kutakuinkin minun ikäiseni. Eli sytomyssyille on tarvetta jatkuvasti! Niinpä näitä varmasti tässä syntyy edelleen, eivät ne minullakaan tähän sataan myssyyn lopu. :)

 

5 kommenttia:

 1. Hieno juttu, kun olett saanut noin monta myssyä tehtyä. Niistä on paljon iloa!

  VastaaPoista
 2. Onnea sadasta myssystä :) niistä on varmasti paljon iloa saajilleen :)

  VastaaPoista
 3. Minä kyllä olen sata varma, että kaikki sinun tekemäsi sytomyssyt päätyvät ilahduttamaan jotain sairastunutta. Ne ovat niin nättejä, että kilvan viedään. OYS:n syöpäpolin osastonhoitaja on muuten kertonut, että kaikki myssyt siellä ovat kelvanneet, mikään ei ole jäänyt pyörimään korin pohjalle.

  Kivan näköinen tuokin isoäidin neliö -myssysi. Olet kai tehnyt kolme kerrosta ja minä tein viisi, joten siksi meillä on eri määrät neliöitä. Mutta sehän on vain rikkautta, että tehdään erilaisia. :)

  VastaaPoista
 4. Hieno juttu, 100 myssyä. Olen pitänyt lukua myös omistani, sillä sitä on kiva seurata, miten myssyjen määrä karttuu ja tuollainen tasaluku on aina ihana saavutus. Itse olen tehnyt myssyjä nyt vähän yli vuoden ja seuraava tasaluku on melko likillä... Se on harmi, että niitä tarvitsijoita tulee koko ajan lisää. Hyvällä asialla olet myssyjen kanssa ja erilaisia myssyjä kaivataan, kun pitäjiäkin on niin montaa eri tavoin tuntevaa ja ajattelevaa, makujakin on erilaisia.

  VastaaPoista
 5. Kauniita myssyjä ja onnittelut sadannesta myssystä!!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)