Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, syyskuuta 20, 2012

Lappuja

Enää ei käsittääkseni eletä patalappuviikkoa, joten olen näiden kanssa ihan myöhässä sen puolesta. Toisaalta olen muutenkin tässä kipu- ja kuumetokkurassa jo ihan sekaisin päivien ja viikkojen kanssa, en enää tiedä mitä päivää eletään ja kauanko olen ollut nyt sairaslomalla. Turhauttaa, kun omalääkärikään ei halunnut edes ajatella oireideni selitykseksi muuta kuin "puoli vuotta jatkunut virus", enkä saanut häneltä edes suunvuoroa, että olisin voinut jollain tavalla kuvailla oireitani. Tietokoneelta hän luki, mitä oireita minulla on ollut edellisillä lääkärikäynneillä, ei tutkinut minua millään tavalla, ainoa kosketus ja katsekontakti oli kättelyt tullessa ja lähtiessä. Että näillä mennään, kipeänä ja kuumeisena edelleen.

Mieli tekisi kovastikin palata töihin, mutta en lähde huonovointisena ottamaan enää lisää riskejä. Silti haluaisin jotain tehdä työni tai työpaikkani hyväksi. Vaikka ei tämä varsinaisesti työtehtäviini kuulu, mutta jollakin tavalla koen olevani hengessä mukana työyhteisössä, kun sohvanpohjalla maatessani saan näpertää jotain töihin liittyvää. Taisin jokin aika sitten kertoakin, että palaverissa suunnittelimme myyjäisten tai arpajaisten järjestämistä. Meidän alueellamme (työskentelyalueellani siis) on vuoden suurin tapahtuma aina 1. adventtisunnuntaina, ja tapahtuman tuotto menee alueen vähävaraisten hyväksi. Yhteistyökumppaneina on muitakin alueella toimivia järjestöjä. Eikä se varojenkeruu ole tapahtuman päätarkoitus, vaan suurin osa tapahtuman jutuista on ilmaisia, mutta ainakin ruokailun tuotto ja muistaakseni onginnan tuotto on sitten annettu eteenpäin tarvitseville. Tälle vuodelle ehdotettiin tosiaan sitä myyjäis-/arpajaisjuttua lisäksi, ja minä lupasin sinne jotain käsityötä tuoda myyntiin tai arvottavaksi. Sohvanpohjalla maatessani alkoi ideoita pursuta vaikka kuinka, mutta en ota stressiä, vaan katson miten ehdin ja jaksan tässä syksyn aikana tehdä, ja jos into lopahtaa, niin onhan näissäkin jo jotain. Toisaalta jos alkaa liikatuotantoa tulemaan, niin on minulla sitten työpaikan puolesta tiedossa toinenkin paikka, jossa myydään ympärivuotisesti kaikenlaista lähetystyön hyväksi (en ole kylläkään koskaan käynyt siellä...), mutta sinnehän noita käsitöitään voisi kans tunkea myyntiin. Lähinnä siis jämälangoista olisi mukava päästä aina välillä eroon, ja kaikenlaisiin pieniin hyväntekeväisyyskäsitöihin niitä on niin helppo upottaa.

Oli siis patalappuviikko tai ei, niin patalappuja päätin tekaista:

Aamukahvilla-patalappu
Tehty ajalla: 18.-19.9.2012
Malli: Suuri Käsityölehti 9/2012 nro 58
Lanka: Novita 7 veljestä punainen (549), verenpunainen (587) ja vaaleanharmaa (047)
Langankulutus: 69 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: 22x22 cm
Muuta: Työpaikan tapahtumaan arpavoitoksi/myyjäisiin

Kuvassa on siis ainoastaan yksi patalappu, joka on vain hieman erivärinen etu- ja takapuoleltaan. Toisella puolen on kirkkaammanpunainen ja toisella tummemmanpunainen pohja. Valitsin tähän tällaiset jouluiset värit siksi, että se tapahtumakin on juuri joulun alla, niin sopii senkin puolesta sinne tosiaan vaikka arpapalkinnoksi.

Pikkukokki-patalappu
Tehty ajalla: 19.-20.9.2012
Malli: Suuri Käsityölehti 9/2012 nro 59
Lanka: Novita 7 veljestä vaaleanharmaa (047), sammaleenvihreä (322) ja metsänvihreä (391)
Langankulutus: 33 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: 20x20 cm
Muuta: Työpaikalle arpavoitoksi/myyjäisiin. Lisäsin ohjeesta poiketen reunuksen.

Minusta lehdessä ollut malli oli vähän orpo ja keskentekoisen näköinen ilman reunusta, joten virkkasin sellaisen vähän ryhdittämään lappua ja toisekseen sain sillä tavalla tälle hieman lisää kokoa. Tässäkin on vähän jouluun viittaava värimaailma juuri samasta syystä kuin edellisessäkin patalapussa.

Patalappuja voisi tehdä enemmänkin, mutta jotenkin en jaksa nyt näitä samoja malleja tehdä enää uudestaan. Kivoja oli tehdä tälleen yksi kappale kumpaakin, mutta en välttämättä tekisi ainakaan heti toista.

Jännä juttu, kun ihan vasta päätin, etten tee sytomyssyjä vähään aikaan, vaan haluan tehdä välillä jotain myös itselleni, mutta jotenkin nyt vaan tekee mieli tehdä juttuja, joita voi joko lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai sitten hyväntekeväisyysmyyjäisiin. Itselle tehtävissä neuleissa on toki niissäkin motivaationa se, että saa itselleen päälle ihania uusia vaatteita, ja niitäkin haluan koko ajan tehdä, mutta toisaalta yksi motivaatio on sekin, että sitten niistä itselle tehtävistä isoista neuleista jää aina vähän jämälankoja, joita on taas hauskaa hyödyntää näihin pieniin poislahjoitettaviin tekeleisiin... Siksi varmaan kesälläkin tein niin paljon niitä mekkoja, että tiesin niistä jäävän sitten paljon sytomyssylankoja. :)

Juuri nyt kylläkin ajattelen, etten välttämättä halua olla näiden käsitöideni kanssa kauhean systemaattinen ja järkevä, vaan voinnistani johtuen teen tasan sitä mikä sattuu huvittamaan ja mistä saan vähänkään iloa elämääni. Vaikka sitten joku neule jäisi vähän pidemmäksi aikaa keskenkin. Käsien oireilusta johtuen on myös ihan hyvä, että välillä vaihdan puikot koukkuun ja taas päinvastoin, ettei tule sitten lisää kipuja ainakaan sen vuoksi.

Hyvä mieli on kuitenkin nyt siitä, että kun lupasin tehdä niitä myyjäisiä varten "ainakin yhden" jutun, niin olen täyttänyt lupaukseni jo tuplasti. :)

14 kommenttia:

 1. Kauniita pannulappuja! Taidan tehdä itsekin myyjäisiin.

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun puikko ja koukku pysyy kädessäsi ja mieli työstää uutta mallia. Toteuta niitä sopivasti, että tervehtyminen jatkuisi. Ja toivottavasti lääkäri sntaisi seuraavalla kerralla suunvuoronkin...
  Onneksi munulle on sattunut lääkäreitä, jotka lopuksi sanovat, että onko kysyttävää..

  VastaaPoista
 3. Kauniit patalaput sait tehty :-) Minä omistan myös se kirjan.
  Tuliko sinulle joskus mieleen ettei se ole "vain" pelkkä virus??

  VastaaPoista
 4. kauniita patalappuja ja niitä tarvitaan aina.

  Mene ihmeessä erikoislääkärille joka kuuntelee ja tutkii.

  VastaaPoista
 5. Kauniita Patalappua. Noita punaisia voisi virkatakkin jossakin välissä.

  Kyllä sun minustakin sun pitäs nyt mennä uudemman kerran lääkäriin ja eri lääkärille tälläkertaa. Parempaa vointia toivoen.

  VastaaPoista
 6. Voi, voi. Koita nyt parantua, jos tää toivotus yhtään auttais.
  Toi vihreevalkonen patalappu on kivannäkönen, en oo ennen nähny tota mallia. Tai ainakin värit tekee siitä hienon. Noita toisia olen tehny itekin ja nekin on toki kauniita.

  VastaaPoista
 7. Kauniita patalappuja! Oletko jo muuten tutustunut uuteen kirjaan nimeltä "Patalappuja a la carte"?

  VastaaPoista
 8. Kivan näköisiä patalappuja, etenkin nuo punaiset, kun on ihan uusi malli minulle. Pitääpä sitä kokeilla itekin.

  Ja toivottavasti tosiaan selvyys sairasteluun löytyy pikaisesti, parempia vointeja!

  VastaaPoista
 9. Todella nätit patalaput, sopii joulumaailmaan :)

  VastaaPoista
 10. Onko tutkittu mykoplasma? Se vaatii ihan omat lääkkeensä.

  VastaaPoista
 11. Kauniita lappusia ja menevät hyvään tarkoitukseen.Tuo punainen on selvästikin muunnelma ns.Eeron patalapusta.- Hyvää vointia Sinulle.Harkitse jo vakavasti erikoislääkärille menoa,jos ei tk-lääkäri ole tajunnut Sinua jo kipin kapin sinne lähettää.

  VastaaPoista
 12. Minäkin mietin täällä, että nyt ehkä kannattaisi uhrata vähän rahaa ja mennä yksityiselle lääkärille, joka ehkä ihan kuuntelisi asiakastaan.... ei ole kiva olla kipeänä puolta vuotta...

  Ihania patalappuja!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)