Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2012

Yhden illan lörpäke

Tämän vaatekappaleen tekemisessä ei kauaa nokka tuhissut, vaikka tällä hetkellä nokka aika voimakkaasti tuhiseekin. ;) Neulomiseen kului tasan yksi ilta, eli aloittelin eilen iltapäivällä / alkuillasta, ja ennen nukkumaanmenoa oli silmukat jo pääteltynä. Tälle aamupäivälle jäi viimeistely, mikä tarkoitti ohjeen mukaan kahden sauman ompelua. Itse kylläkin sitten vielä kehittelin tähän vähän lisää viimeistelyhommaa, jotta lopputulos miellytti silmää, mutta ei se viimeistely siltikään vienyt edes tuntia aikaa. Reilusti alle vuorokaudessa siis tämä valmistui! :)

Hanko-hihatin
Tehty ajalla: 26.-27.6.2012
Malli: Novita Kesä 2012 nro 19
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita Hanko luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 283 g
Puikot: 6 mm ja 12 mm, virkkuukoukku 6 mm
Koko: S/M
Muuta: Ohjeesta poiketen virkkasin reunukset + kiinnitysnyörin

En olekaan ennen hihatinta tehnyt, ja vähän tämmöinen omituinen lörpäkehän tämä on. Mutta tuntuu mukavalta päällä, lanka on ihanan pehmoista ja vaikuttaa myös lämmittävältä.

Jännä kyllä, että Novitan mallikuvassa tämä hihatin ei näytä yhtään niin löysältä mitä tästä tuli, mutta toisaalta, jos helmineuleosuus on tehty 12 mm puikoilla (langan suosituskoko 6 mm), niin ei siitä juuri voi tulla muuta kuin aika löysää. Sen vuoksi päädyin sitten ohjeesta poiketen virkkaamaan vielä kiinteitä silmukoita kaikkien reunojen ympäri, ja minusta näyttää siltä kuin mallikuvan hihattimessakin olisi jonkinlainen virkattu reunus, vaikkei sitä ohjeessa luekaan. Tai sitten mallihihattimen tekijä on osannut tehdä todella siistit reunukset neuloessaan! Kiinteät silmukat tuovat kyllä tähän ryhtiä, eivätkä hihatkaan lähde rullautumaan, kun niissä on virkattu reunus. Ehdottomasti siis tekemäni muutokset paransivat lopputulosta. Halusin tehdä tähän myös jonkinlaisen kiinnityssysteemin, koska en halua pelätä vaatteen tippuvan päältäni. ;)

Kiva tästä tuli, ja kun valmistui nopeasti, niin se on aina vain positiivinen asia! :) 12 mm puikoilla neulominen ei ollut niin kivaa, etenkin kun omistan niin paksuja puikkoja vain pitkät puikot, enkä pyöröjä lainkaan. Tulipahan nyt pitkästä aikaa sitten neulottua pitkillä puikoilla, kun en jaksanut alkaa etsiä 6 mm pyöröjäkään (hihansuut neulottiin 6 mm puikoilla), vaan nappasin niistäkin pitkät puikot, kun sattuivat käsiin osumaan.

Kuopus ihmetteli noita 12 mm puikkoja: "Äiti mitä sää teet?" "Neulon." "Ihanat puikot." :)

Jatkan vielä Hanko-langan parissa, jämälangoista teen seuraavaksi jotain äärimmäisen akuuttiin tarpeeseen. :)

 

2 kommenttia:

  1. "Hihatin", voi miten hauska sana:) En oo koskaan ennen kuullutkaan. Nopsaan on sulla puikot laulaneet.

    VastaaPoista
  2. Voi kun kiva ja nopea.:) Olikohan ohjeessa isompia kokoja? Mulle kun ei tuu enää Novitaa?

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)