Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, kesäkuuta 26, 2012

Puhdistus-liina

Eilen olisi pitänyt alkaa vuosiloma, vaan lääkäri kirjoitti perjantaihin saakka lisää sairaslomaa, joten vuosilomakin siirtyi sitten viikolla eteenpäin. Mitäpä tässä sitten muutakaan voi tehdä kuin jatkaa sohvannurkassa puoli-istumista, perustaa kannettava toimisto (= tietokone, käsityö, nenäliina ja juomapullo) sohvan viereen, tunkea äänikirja koneeseen ja kuulokkeet korviin sekä heiluttaa koukkua sen minkä suinkin jaksaa. Tällä kertaa tällainen lopputulos:

Virkattu kukkaliina
Tehty ajalla: 24.-26.6.2012
Malli: Lea Virkkausideoita 2/2011 malli nro 17
Lanka: Novita Virkkauslanka luonnonvalkoinen (010), sininen (116) ja vihreä (381)
Langankulutus: 48 g
Virkkuukoukku: 1,25 mm
Koko: n. 28x37 cm
Muuta: Äidin pöydälle

Joskus aikoinaan ostin virkkauslehden ihan vain tämän mallin vuoksi, ja siitä asti on himottanut tätä kokeilla, mutta jotenkin olen aina perääntynyt, sillä malli näyttää työläältä. Sitä se toki olikin, mutta äänikirjaa kuunnellessa loppujen lopuksi tämä edistyi mukavasti, ja esimerkiksi loput vihreistä lehdistä virkkasin lääkärin odotushuoneessa. Muokkasin mallia vähän sillä tavalla, että alkuperäinen oli ihan kaksivärinen eli kukat olivat valkoiset ja reunus kokonaan valkoinen. Oli kuitenkin helppo tehdä kukat sinisiksi ja sitten vaihtaa vielä viimeiselle kerrokselle sininen lanka. Tästä tuli kyllä aivan ihana, toivottavasti se nyt sitten passaa sille pöydälle, minne sitä olen vähän suunnitellut, kunhan nyt pääsen liinan sinne asti toimittamaan jossain vaiheessa.

Tämän postauksen otsikko on vähän hämäävä, sillä tämä ei suinkaan ole puhdistusliina, vaan ihan tavallinen liina vaan. Mutta ehkä otsikko viittaakin vähän siihen äänikirjaan, jota olen tätä liinaa tehdessäni kuunnellut, vaikka vielä on äänikirjasta yksi levyllinen kuuntelematta. Sen pariin lähden tästä kohta, ja uusi käsityökin on laitettu jo edellisen levyllisen aikana alulle. Niin, mikähän teos mahtaa ollakaan kuuntelussa, arvaatkos? ;)

Hyvää viikonjatkoa sinulle! :) Minä olen tänään nauttinut sohvalla maatessani sateen ropinasta (sen verran mitä kuulokkeiden läpi kuulee) ja nuuhkinut myös raikasta sadeilmaa, jota on tulvinut sisälle avoinaisesta parvekkeen ovesta. Sade on ihanaa! :) Tuntuu, että oma olokin vähän piristyy, vaikken pääsekään ihan ulos saakka sateeseen tanssahtelemaan.

 

6 kommenttia:

 1. Ihastuttavan kekseliäs virkkuumalli. Hieno!

  VastaaPoista
 2. Kaunis liina. Oisko Sofi Oksasen Puhdistus? :)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis liina. Minä kun tykkään ( niinkuin tiedät) virkatuista kukista :)
  Toivottavasti olosi alkaa nyt viimein helpottua !!

  VastaaPoista
 4. Onpas ihana ja tasaisella käsialalla virkattu, Sofin kirjaa minäkin ajattelin, en ole kuitenkaan lukenut.

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis liina, Siniset kukkaset ovat ihanat.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)