Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2012

Lehti- ja lepopäivä

Taas levätään kotona. Ehdin olla töissä peräti puolitoista päivää, ennen kuin lähdin työterveyslääkärille ja sieltä sitten taas sairaslomalle kotiin. Lämpö nousi uudelleen ja toi mukanansa samanlaisen loputtoman väsymyksen, pahoinvoinnin ja päänsäryn kuin viime viikollakin. Ihan vaan virustahan se lääkäri epäili, vaan itse kyllä ihmettelen, että on vähän kumma virus, kun se iskee minuun joka kesä, ja vuosi vuodelta aina vaan aiemmin ja pahemmin. Auringossa en kestä olla yhtään, ja varjossakin tekee tuskaa, sekä lämpö että valoisuus ovat pahaksi. Muutamana aiempana kesänä on ollut vähän helpompaa, kun olen voinut olla sisällä käytännössä koko kesän, mutta nyt kun on täytynyt pyörähtää ulkona vähän useammin, niin ei vaan kroppa kestä. Se, että sanon vihaavani kesää - ja tarkoitan sanomallani täyttä totta! - ei ole mitään kapinointia valtavirtaa vastaan, enkä minä tietenkään sille mitään mahda, että kesä tulee joka vuosi, halusipa sitä tai ei. Meitä on kuitenkin monta, jotka voimme kesällä terveydellisistä syistä pahoin. Talven ja paukkupakkaset toivotan aina ilolla tervetulleiksi. :) Ja syksyä odotan kuumeisesti - tässä tapauksessa ihan kirjaimellisesti. ;)

Kun nyt saan ihan lääkärin määräyksestä pötkötellä taas pari päivää sisätiloissa, niin ajattelin haalia itselleni hieman kevyttä lukemista tai oikeastaan ihan vain katseltavaa. Aamulla kävin niin aikaisin labrassa verikokeissa, ettei vielä kovin moni kauppa ollut keskustassa auki, joten bussia odotellessani kävin siinä lähestulkoon ainoassa avoinna olleessa ruokakaupassa lehtihyllyjä katselemassa. Pari lehteä nappasin mukaanikin (kassan kautta tietysti).


Ylärivillä olevat Kreativ stickning ja uusin Moda ovat tosiaan sieltä aamuiselta labrareissulta peräisin. Molemmissa oli ihan kivoja malleja, ja Modan ostoon oli vielä sekin perustelu, etten taida ikinä ehtiä tai jaksaa kirjastoon asti sitä lukemaan (talvisaikaan on helpompaa, kun normaalista virkapaikastani on noin 10 metriä kirjastoon eli siellä ehtii pyörähtää vaikka ruokatauolla lukemassa uusimmat käsityölehdet), joten ostin sen omakseni, ja olin toki nähnyt jo blogeissa pari kiinnostavaa mallia, jotka haluaisin tästä lehdestä tehdä.

Ristipistolehdet sattuivat tulemaan sitten samana päivänä kotiin, ostin ne Marelolta. Kiitos näistä lehdistä! :) Nämähän ovat jo muutamia vuosia vanhoja, mutta ristipistomallithan eivät mene ikinä vanhaksi. :) Lehdet ostin melkein kuin sian säkissä, koska en nähnyt näistä muuta kuin kansikuvat netissä. Mutta kaikkien noiden kolmen lehden kannessa on minua kiinnostavia malleja, eli vasemmanpuoleisen lehden elefantit, keskimmäisen lehden kirahvit ja oikeanpuoleisen lehden kukkaset. Huomasin kylläkin tänään, että minullahan on tuo kirahvimalli jo entuudestaan, se on julkaistu myös Cross Stitch Gold -lehdessä, ja vakaa aikomukseni on se joskus pistellä.


Tuossa kukkakantisessa Ristpisted-lehdessä oli ihan kiva ylläri sisäsivuilla, sillä sieltä löytyi tällaisia hauskoja soitinkuvia. :) Pisteltävää, tai ainakin olisipa-kiva-tämäkin-joskus-ehtiä-pistellä -juttuja, löytyi siis oikeastaan joka lehdestä jotakin isompaa tai vähän pienempää. Ei yhtään huono sika säkissä -ostos. :)

Vielä kurkataan noihin tuoreisiin neule- ja virkkauslehtiin:


Kreativ stickning -lehdessä houkuttelisivat ainakin nämä mallit. Kun Oulustakin nykyään saa näitä naapurimaan lankoja ainakin Pohjolan Langasta, niin on jotenkin helpompi katsella myös ruotsalaisia lehtiä ja neulemalleja "sillä silmällä", ei tarvitse alkaa korvaavia lankoja miettimään eikä kotikaupunkia kauemmas lankaostoksille.


Modasta pitäisi ehdottomasti saada tehdä tuo värikäs pyöryläjakku! :) Ja tuo paloista virkattu mekko olisi myös ihana, vaikka minulla ei kylläkään tahdo olla puuvillalankojen jämiä, kun virkkaan ne aina sytomyssyiksi. Mistä puheen olleen, Modassa oli myös ihan sytomyssyksikin kelpaava myssymalli, sitä täytynee kokeilla! :)


Minusta oli vähän hassu sattuma, kun sekä Modassa että ruotsalaisessa Kreativ stickningissä oli molemmissa tällaisten kukkapantojen ohje. :) Vähän erilaisethan nuo ovat keskenään, mutta paljon on yhtäläisyyttäkin. Lisäksi kummassakin oli muunkinlaisten kukka-asusteiden ohjeita. Onko nämä nyt sitten kuuminta hottia tällä hetkellä? Jos on, niin sinä tapauksessa minä taidan olla virkattujen päivänkakkarakorviksieni kanssa ihan muodin huipulla (ja kohta myös kälyni, jahka posti saa hänen korviksensa vietyä perille). :)

Puikot ja koukku heiluvat vähän verkkaiseen tahtiin päivä- ja yöunien välissä. Pötköttelyasento ei ole mikään paras käsitöitä ajatellen, yleensä siinä se uni vie voiton. Mutta pikku hiljaa...

Ensi lauantaina 16.6. olisi muuten KIP-päivä Lumoavassa Langassa, tai varmaankin siinä läheisessä puistossa. Olin ajatellut osallistua, mutta nyt kun tämä vointini ei varmastikaan salli minkäänlaista ulkonaoloa, niin luultavimmin jää sitten väliin - tai jos sattuisi tulemaan sadepäivä lauantaille, niin sitten tietysti voisin sinne lähteäkin, kun KIP olisi sisätiloissa. Harmi kyllä, jos nyt jää koko kesän ajalta neuletapaamisetkin käymättä, vaikka siellähän me ollaan yleensä oltu joko katoksessa varjossa tai sisällä kahvilassa, että voisi sen puolesta vaikka jonain pilvisempänä päivänä sinne yrittääkin.

Koittakaahan jaksella itse kukin - onneksi Suomen kesä on lyhyt! :) Ja käsityöthän sentään tuovat iloa elämään ympäri vuoden! :)

 

12 kommenttia:

 1. Juuri tänään totesin ääneen vihaavani kesää ja samaan hengenvetoon lisäsin vielä, että voisin suosiolla jättää kesän välistä ja siirtyä suoraan syksyyn! Yleisesti tuntuu olevan soveliaampaa rakastaa kesää ja vihata sateita, talvea ja varsinkin pakkasta. Minusta parasta kesässä on vesisade (ehkä vielä parempi olisi lumisade :)) ja se että on enemmän aikaa käsitöille, kun pakollisia menoja lukuun ottamatta ei juuri tule poistuttua sisätiloista. Parempaa vointia!

  VastaaPoista
 2. Tosi kurjaa, että lämpö ja valo aiheuttavat sinulle terveysongelmia. Onneksi sulla on nyt kivoja lehtiä selattavana.

  VastaaPoista
 3. Onneksi sait itseäsi piristetyksi noilla ihanilla lehdillä. Kyllä noiden ohjeiden avulla sinulta syntyy varmasti monen monta uutta ihanaa työtä.
  Toivotaan että kuume nyt pysyy poissa !

  Parempaa jatkoa, vaikka nyt se kesä ja lämpöiset sää taitaa vasta alkaa !

  VastaaPoista
 4. Et ole ainut joka voi kesällä pahoin. Minulta lähtee uli 20 asteessa voimat ja järki ei kulje yhtään. Talvi on ihanan energistä aikaa.
  Ihanaa luettavaa olet saanut. Pikaista paranemista ja helteettömiä kelejä!

  VastaaPoista
 5. Nyt pittää ottaa kyllä ihan levon kannalta. Oulussa on ollu aikapaljon keuhkokuumetta liikenteessä. Ihan nuorilla ihmisillä.

  Pikaista paranemista! :)

  VastaaPoista
 6. Minustakin Modassa on nyt ihan kivoja juttuja. Kas kun noi pannat on ihan samanvärisilläkin kukilla vielä.

  VastaaPoista
 7. Hihii. Aloitin just tekemaan tuota Modan pyorylajakkua. Se on tosi kiinnostava, eika malta kesken jattaa. Mulla on tosin vahan erilaiset varit. Jos alat tekemaan kuitenkin sita palamekkoa niin selvitatko minullekin, miksi takana keskella on seitsen- ja viisikulmaiset palat? Ilmeisesti ne liittyvat jotenkin muotoon. En vaan tajunnut, kun luin ohjetta. Koeta jaksaa! Kesa on kohta ohi.

  VastaaPoista
 8. Ikävä että kesä aiheuttaa sinulle noin huonon voinnin.:( Toivon Sinulle voimia ja parempaa vointia!

  VastaaPoista
 9. Onpa harmi, että kesä tekee sinut sairaaksi. Meitä on niin "moneen lähtöön", kun monet suorastaan rakastavat kesää ja voivat silloin hyvin ja toiset voivat huonosti.

  Olit kertonut Seijasiskon blogikommentissa kovasti koskettavan tarinan nuoresta syöpäpotilaasta. Jää varmaan minunkin mieleeni ja antaa pontta minun myssyilylleni. Kiitos muuten omasta puolestanikin sinulle ahkerasta sytomyssyilystä!

  VastaaPoista
 10. Muutaman päivän mökkilomalla ostin Modan ja tein juuri tuon myssyn valkoisesta langasta. Oisko ollut Kotiväkeä. Käsialani on löysähkö, joten myssystä tuli sillai iso, että voi kääntää "lierille". Nähdessäni palamekon, arvasin sinun ilahtuvan juuri siitä. Sen verran olen lukenut blogiasi, että alan jo tuntea värikkään tyylisi:)

  VastaaPoista
 11. Hirween, hirween nätit korvikset tuli postissa eilen ja ihan hirwweesti saivat kahvitauolla kehuja! Iso kiitos!!!

  -Minna-

  VastaaPoista
 12. Ikävä kuulla, että kesä tekee sinut sairaaksi :(. Itekin nautin tosin eniten syksyistä, kun ne ovat aina kaiken uuden alkuja ja jotenkin käsityötkin aina houkuttavat ja koukuttavat silloin eniten.

  Ja suuret kiitokset lehtivinkeistä, tuo Kreativ stickning -lehden keskimmäinen värikäs toppi on kyllä ja niin oman oloinen, että on pakko etsiä lehti ja langat asap :).

  Pikaista paranemista siulle!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)