Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, toukokuuta 30, 2012

Sipulijuttuja

Hiljattain tein sukat sipulinkuorilla värjäämistäni langoista. Sen jälkeen olen vähän mietiskellyt, että mitä ihmettä teen niillä lopuilla sipulinkuorilangoilla. Voisihan niitä lankoja toki värjätä lisää, mutta uusi värjäyssatsi on todennäköisesti taas ihan eri sävyä kuin nämä langat. Sitten tuli mieleeni, että jospa ne sipulinkasvattajat tarvitsisivat sukkien lisäksi vaikka patalappuja.

Patalaput 2 kpl
Tehty ajalla: 27.-29.5.2012
Malli: Isoäidinneliö, "isoäidinpyörylä", omaa sovitusta
Lanka: Novita 7 veljestä sipulinkuorivärjätyt valkoinen (011), luonnonvalkoinen (010) ja harmaa (043)
Langankulutus: 152 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: Neliö 22x22 cm, pyörylän halkaisija 27 cm
Muuta: Sipulinkasvattajille, jos vaan kelpaa 

Näistä tuli aika kookkaita lappusia, koska tavoitteenani oli saada kaikki sipulilangat kulumaan loppuun. Tein näistä kaksinkertaiset, eli molemmissa lapuissa on taustapuolella tuolllainen yksivärinen läpyskä. Näistä tuli kyllä ihan kivat, vaikka harmikseni en saanut ihan kaikkia lankoja näihin uppoamaan.

Täytyikin sitten miettiä, mitä teen lopulla 8 grammalla kolmea eriväristä ja vähän erikokoista nyssäkkää. Ajattelin, että josko tekisin munanlämmittimet patalappujen kaveriksi (siis kananmunan lämmittimet, jos nyt joku erehtyi ajattelemaan muunlaisia munia...). Mutta mieheni sanoi, että eihän nyt kukaan oikeasti käytä mitään munanlämmittimiä, munathan yleensä syödään samantien (tai ainakin meillä ne joko syödään heti tai sitten laitetaan jääkaappiin odottamaan). No, olin ehtinyt bussissa jo aloittaa jotain munan tapaista, joten kysäisinpäs meidän 4-vuotiaalta vihaisten lintujen ystävältä, josko hän tarvitsisi leikkiinsä lisää munia, ja hänelle kuulemma kelpasi uusi kultainen muna.

Virkattu muna
Tehty: 29.5.2012
Malli: Omasta päästä
Lanka: Novita 7 veljestä sipulinkuorivärjätyt valkoinen (011), luonnonvalkoinen (010) ja harmaa (043)
Langankulutus: 8 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: Korkeus n. 7 cm
Muuta: Jämien jämätyö

Tähän pitikin sitten vääntää noita koristeita/rumisteita loppulanganpätkistä, että sai varmasti kaikki jämät kulumaan. Näyttihän tämä mieluinen olevan, aamulla herätessään poika ensimmäisenä halaili munaa, kun se oli eilen illalla hänen nukahtamisensa jälkeen valmistunut. :) Ennen nukkumaanmenoaan poika antoi ohjeeksi, että munan sisälle täytyy laittaa valkoista, jotta siitä voi sitten kuoriutua jääkiekkolintu... Meillä on viime aikoina kuulunut pieniä vihjauksia siihen suuntaan, että äidin pitäisi tehdä Angry Birdsin jääkiekkolintu, mutta en ole ollut siihen oikein innostunut ihan siitä syystä, että meidän perheessä ei kukaan ole jääkiekosta kiinnostunut, eikä meillä ole tästä aiheesta suoraan sanoen minkäänlaista hajuakaan, isännällä vielä vähemmän kuin mulla. ;) Mutta nähtävästi joku jääkiekkolintu on olemassa, koska poika on sitä niin kovasti itselleen toivonut (olisiko päiväkodissa kaverit siitä kertoneet), ja päivittäin saan kuulla erinäisiä kommentteja siitä, että äidin pitäisi tehdä jääkiekkolintua eikä mitään muuta käsityötä. Meinasipa poika tässä yhtenä päivänä, että hän opettelee itse virkkaamaan ja tekee sen linnun. ;) Mutta jospa se tästä nyt virkatusta munasta sitten kuoriutuisi?

Jossain blogissa oli ihan vastikään mietintää siitä, että kannattaako blogissa esitellä kaikkia "tavallisia" käsitöitä, eli jos esittelisikin vain ne parhaat työt. Vilkaisin tuon postauksen kommentteja ja siellä näytti moni olevan samaa mieltä kirjoittajan kanssa. No, minä olen ihan eri mieltä, kuten näistäkin kuvista huomaatte - minulle jokainen valmistunut käsityö on yhtä arvokas, oli se sitten pieni ja ruma muna tai vaikkapa kaunis juhlamekko. Omaa kädenjälkeä täytyy arvostaa, ja minä ainakin haluan laittaa blogiini muistiin ne pienimmätkin tekeleet. Voihan näistäkin joku saada vaikka inspiraation tehdä jotain samanlaista pientä ja nopeasti valmistuvaa! Itsestäkin on kiva välillä tehdä ihan tavallisia perusneuleita, välillä taas ottaa jotain uusia haasteita. Esimerkiksi tänä aamuna aloitin bussissa todellisen uuden haasteen, josta en meinannut aluksi saada selvää millään. Onneksi sitten töissä sain muutaman minuutin odottaa ovenaukaisijaa ja istahtaa kaupunkileirikeskuksen rappusille selvittämään, mitä siinä ohjeessa oikeasti lukee ja miten se toteutuu käytännössä. Nyt teen sen haasteellisen jutun jo vaikka silmät ummessa. :) Mutta siitäpä sitten lisää, kunhan työ on valmis - iso työ tällä kertaa, eli menee valmistumiseen nyt ainakin muutama päivä.

Käsityön iloa kaikille - ja kiitos taas käynnistäsi ja ihanista kommenteista! :)

 

6 kommenttia:

 1. Tuon HockeyBirdin eli jääkiekkolinnun kuva on blogissani tässä postauksessa:
  http://aidin-ja-tyttaren-kasityot.blogspot.com/2012/05/hyva-suomi.html

  Tämä ihan vaan sillä jos innostut tekemään yhden vihaisen linnun lisää. Aikaisemmin tekemäsi ovat aivan mahtavia!

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä kanssasi, jokainen patalappu ja muna on yhtä arvokas käsityö kuin suuritöinen huivi tai pöytäliina. Itse esittelen ihan kaiken mitä teen.

  Iloista päivää sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että jokainen työ on ihan yhtä arvokas ja ihan yhtälailla blogiini laitan esille niitä isompia/hienompia töitä kuin sitten vaikka yhdessä illassa neulotun tiskirätin tai patalapun.

  Ja siks toisekseen ei mulla ois blogattavaa kuin pari kertaa vuodessa jos bloggaisin vain ne hienoimmat työt

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä olen minäkin kanssasi, että kaikki mieluiset työt esille vaan. Myönnän kuitenkin sen, että itseltäni ne työt, joihin en ole ollut yhtään tyytyväinen, ovat jääneet blogiin laittamatta. Mutta muuten esittelen kyllä kaikki pienimmistä lähtien, muuten minun blogissani ei olisi ehkä mitään esiteltävää.. ;)

  VastaaPoista
 5. Juu, laita kaikki vaan esille! Niita on kiva katsella. Erityisen kaunis on tuo vaalea virkattu jakkusi.

  VastaaPoista
 6. Olen saanut pientä vinkkiä niistä ns."turhista töistä" monet kerrat. Vaikka olenkin sitä mieltä ettei vähäpätöisempiä töitä/tekeleitä ole olemassakaan. Kaikki työ on arvokasta.
  Sitäpaitsi mie en hienouksia ossaakkaan tehä.Siispä laitan blogiini lähes kaiken mikä ei kerkiä käsistä muille ennen kuvaamista. Niistä jokaisen tekeminen tuottaa suurta iloa. Olkoonkin ettei tuotos ole aina parhaimmasta päästä. Silti se ei tekemisen nautintoa vähennä.
  Voipahan joskus katsella: ai tuon olen tehnyt tuolloin noin, jospa kokeilenkin nyt eri tavalla jne.
  Jokainen tekee blogiaan omalla tavallaan.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)