Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, toukokuuta 31, 2012

Toukokuun raporttia ja kesäkuun suunnitelmia

Niin se vain on toukokuukin mennä hurahtanut. Harvinaisen mukava toukokuu sinänsä, että vaikka minulle tyypillinen kevätväsymys onkin vaivannut (johtuen lähinnä siitä, etten pysty nukkumaan kunnolla valoisaan/lämpimään aikaan pimennysverhoista yms. huolimatta), niin töissä on ollut monenlaista mukavaa ja uutta, ettei ole sen puolesta edes ehtinyt uuvahtamaan. Käsityötkin pitävät minut kivasti liikkeessä, liikuntaharrastuksista puhumattakaan. Mutta jospa nyt tässä toukokuun raportissa keskityttäisiin olennaiseen eli niihin käsitöihin. :)


Toukokuussa valmistuivat:

 • 5.5. Sytomyssyt 5 kpl (virkaten), langankulutus 178 g
 • 6.5. Barbien mekot 3 kpl (virkaten), langankulutus 33 g
 • 8.5. Farkkujen tuunauskukat 6 kpl (virkaten), langankulutus 5 g
 • 10.5. Virkatut leivokset 2 kpl (virkaten), langankulutus 53 g
 • 12.5. Barbien mekko (virkaten), langankulutus 9 g
 • 16.5. Miesten ruotosukat (neuloen), langankulutus 175 g
 • 16.5. Naisten ruotosukat (neuloen), langankulutus 115 g
 • 17.5. Konfirmaatiokortit (ristipistellen)
 • 23.5. Polvisukat (neuloen), langankulutus 208 g
 • 26.5. Sytomyssyt 4 kpl (virkaten), langankulutus 152 g
 • 27.5. Päivänkakkara-korvakorut (virkaten), langankulutus 1 g
 • 29.5. Patalaput 2 kpl (virkaten), langankulutus 186 g
 • 29.5. Virkattu muna (virkaten), langankulutus 8 g

Yhteensä lankaa kului toukokuussa 1126 g, mikä on tänä vuonna tähän mennessä pienin kuukausittainen langankulutusmäärä. Toisaalta työtkin ovat olleet aika pieniä ja ohuesta langasta tehtyjä, eli eipä niihin voi kovin paljon lankaa upotakaan, vaikka ajallisesti vievät usein suhteessa enemmän aikaa kuin joku isompi työ.

Lankaa rantautui tässä kuussa kotiin 2,5 kiloa, osittain ihan ulkomailta saakka. Tarpeellisia ja suunnitelmallisia ostoksia kaikki. :)

Ristipistojakin tuli tehtyä tässä kuussa, mistä olen varsin tyytyväinen. Eiköhän kesäkuussakin tule ainakin yksi pistely valmiiksi. :)

Kesäkuussa on luvassa uusia haasteita työrintamalla, joten en osaa yhtään arvioida, miten jää aikaa ja voimia käsitöille - aikaa toki jää samanverran kuin muinakin työpäivinä, mutta jos tulee kovinkin paljon juostua päivän aikana (kuten tänään iltapäivällä - ja luvassa on ainakin yhdet olympialaiset kesäkuun aikana ;) ), niin ei siinä välttämättä sitten illalla taivu koukun tai puikkojen pariin. No, onhan aina olemassa työmatkat bussissa. :)

Haaveita kesäkuulle on ainakin saada tekeillä oleva poncho valmiiksi sekä se yksi ristipistotyö valmiiksi (joka on kyllä melko hyvällä mallilla muutenkin). Mekkolankoja olen ostellut niin paljon, että jos tälle kesälle saisin edes yhden mekon tehtyä kesäkuussa, niin jopas olisi mukava asia. Kuopuksen toivomaa jääkiekkolintua voisin yrittää tehdä, ja yhden toisenkin "tilaustyön" olen tässä saanut, joten varmaankin se on myös kesäkuun käsityölistalla.

Käsityöintoa kesäkuulle toivotan kaikille täällä piipahtaville käsityöharrastajille! :) 

 

1 kommentti:

 1. oi, tykkään kovin noista päivänkakkarakorviksista!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)