Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, toukokuuta 29, 2012

Päivänkakkaroita

Ajatus virkatuista korvakoruista on jo jonkin aikaa kytenyt mielessäni, mutta toteutus vähän viipyi siksi, etten heti onnistunut löytämään kullanvärisiä korvakorukoukkuja - hopeanvärisiä löysin, mutta niitähän en suostu käyttämään, koska hopeanväri ei sovi minulle. Mutta kun kullanvärisiä löytyi, niin tuumasta toimeen! Itse virkkaamisessa ei kauaa nokka tuhissut, vaan tärkin kuivuminen vei muutaman päivän. Tänään nämä ovat kuitenkin jo heiluneet korvissani:

Päivänkakkara-korvikset
Tehty: 27.5.2012
Malli: Lesley Stanfield: Virkkaa kukkia, perhosia ja korentoja -kirjasta napattu päivänkakkaran malli ilman vartta
Lanka: Novita Virkkauslanka luonnonvalkoinen (010), Puppets Eldorado no 10 tummankeltainen (07524)
Langankulutus: 1 g
Virkkuukoukku: 1,25 mm
Koko: Halkaisija n. 3,5 cm
Muuta: Sokerilla tärkätty 


Töissä tytöt kysyivät nämä nähdessään, että mistä olen korvakoruni tehnyt - huom! ei siis kysytty, että mistä olen ne ostanut. ;) Tekisi mieli tehdä näitä lisää vähän joka väreissä. Siinä on vaan sellainen pikkujuttu, että pitäisi ostaa niitä eri värejä ohutta virkkauslankaa aina 50 gramman kerä, kun yhteen korvispariin menee lankaa gramman verran... ;)


Perjantaina tein jo ensimmäisen yritykseni päästä osalliseksi Dropsin Supersalesta, vähän huonolla tuurilla silloin. Tänään onnisti paremmin, eli löysin luonnonvalkoista Fabelia Kärkkäiseltä. Ajatukseni oli alunperin ostaa vain pari kerää eli toisen värjättäväksi ja toisen jätettäväksi yksiväriseksi - aikomuksena siis tehdä näistä kahdesta raidoittaen sukkapari - mutta sitten tuli mieleen, että kun kerran halavalla saa, niin ostetaan samantien enemmän ja värjätään sitten vaikka vähän lisääkin... Kun kuitenkin jossain vaiheessa se värjäyshimo iskee, niin materiaalia on syytä olla samantien käsillä.

Dropsin mallilehtiä oli Kärkkäisellä jaossa ja lappu vieressä "Saa ottaa". Joten minä otin. :) Näissä on ohjeet vain englanniksi ja ranskaksi, mutta suomenkieliset ohjeet löytynevät netistä, jos näistä jonkun mieluisan mallin onnistuu bongaamaan.

Muitakin käsitöitä on täällä melkein valmiina, eli palailen piakkoin linjoille. :) Kiitos käynnistäsi ja mukavaa viikonjatkoa!

 

10 kommenttia:

 1. Ihanan kesäiset korvikset !

  Sama juttu on minulla... aina työkaverit ja nykyään oppilaatkin (jopa pojat) kysyvät miten olen jonkun jutun tehnyt.
  Minua ei kuulemma tunnista jos päälläni on jotain kaupasta ostettua :)

  VastaaPoista
 2. Jopa on hauskat ja kesäiset korvikset.

  VastaaPoista
 3. Ihanat korvikset!!

  Mulla on muuten sama juttu, etten käytä hopeaa ja siksi en ole vielä tehnyt korviksia itselleni, vaikka suunnitelmissa on ollutkin. Voi se olla laiskuuttakin... :-)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan kesäiset ja pirteät korvikset! Näistä tulee väkisinkin hyvälle tuulelle, aurinko paistaa keskelle pilvistä päivää:)

  VastaaPoista
 5. Vinkki koruvirkkaukseen. Teen juuri pyörylöitä kaulakoruja varten muliinilangasta, ihania värejä. Pieniä määriä lankaa.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)