Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, helmikuuta 05, 2012

Nappikukkia... eiku sukkia

Meilläpäin kutsuttiin lapsena pietaryrttiä "nappikukaksi", ja sillä nimellä nimitän sitä vieläkin. Seuraavaksi on esittelyssä sekä nappikukkia että myös nappisukkia. :) Nappeina ei ole kuitenkaan pietaryrtti vaan toinen syyskukka auringonkukka, joka sopiikin tällaisen syksyihmisen sukkiin mitä mainioimmin. Voi, näistä tulee niin ikävä syksyä, vaikka on tämä talvikin niin ihanaa aikaa, heti syksyn jälkeen seuraavaksi paras vuodenaika. :)

Nappivarsisukat
Tehty ajalla: 29.1.-4.2.2012
Malli: Novita Sukkalehti malli I
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita 7 veljestä Kool Aid Lemonade+Mango+Piña-Pineapple -värjätty + 010 pohja
Langankulutus. 150 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: Itselle n. 38-39
Muuta: Söpöt, ihana väri, auringonkukkanapit täydelliset

Värihän näissä on varsin hedelmäinen: Lanka uitettiin aikanaan ensin kattilassa Kool Aid Lemonaden kanssa, sen jälkeen nakattiin mikroon Mangon kanssa, sitten pyyhittiin vähän Orangea ja Mandarinea pöydältä, kun sitä oli siihen toisen langan värjäyksestä roiskahtanut - niin siis oikeasti luutusin tällä vyyhdillä pöydän puhtaaksi :) - ja lopulta tasoitin värin vielä kattilassa Piña-Pineapplella. Tässä on siis varsinainen hedelmäsalaatti! Höystettynä siis nappikukilla tai auringonkukilla, ihan miten vaan.

Lanka riitti just eikä melkein näihin sukkiin, ja he ketkä olivat tänään neuletapaamisessa, tietävät varsin hyvin, miten täpärälle se menikään. Itse asiassa lanka riitti niin nipin napin, että piti nuo napit ommella sitten toisella langalla, onneksi sattui kotona olemaan sopivanväristä, millä saattoi napit kiinnittää. Tällaisen langan kanssa voikin käydä hullusti, jos se loppuu kesken, sillä takuuvarmasti toista samanlaista vyyhtiä ei maailmasta löydy! :) Olenkin tällä viikolla saattanut muutaman työkaverin ymmälleen, kun olen selittänyt, mistä langan mehevä väri on oikein peräisin... ;)

Jos joku odottaa perinteistä Novita-katsausta, niin mainittakoon tässä yhteydessä, että se on tekeillä, mutta pahasti vielä kesken. Käydään ensin äänestämässä ja tehdään sitten katsaus loppuun. :) Mukavaa sunnuntaita - palaillaan! :)

14 kommenttia:

 1. Tuo malli ei lehdestä ollenkaan jäänyt mieleen, mutta sinun toteutuksesi on upea.

  VastaaPoista
 2. Aivan upeat! Ihanan väriset! Minäkin tykkään talvesta,heti syksyn jälkeen :)

  VastaaPoista
 3. onpas kyllä pirtsakan ihanat sukat! kiva ihastella toisten tekemiä sukkia kun ite en tykkää niitä tehä :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan näköiset sukat!!

  Kuten Casakin kirjoitti, on kiva ihastella toisten tekemiä sukkia. Vaikka mielelläni niitä itsekin neuloisin, mutta kun kukaan ei tartte neulottuja sukkia. Minullakin on varmaan viidet parit käyttämättömiä sukkia tuolla komerossa. Lapsille olen luvannut neuloa sukkia, mutta he eivät kuulemma tartte ja isännällä on vanhoja sukkia paljon, mutta ne on tehty sen verran kestäviksi, etteivät edes hajoa!! :-)

  VastaaPoista
 5. Sukkasi ovat ihanan pirteät. Novita-katsausta on tosiaan jo odoteltu! Pitäisi ehkä itsekin sellainen tehdä.

  VastaaPoista
 6. Ihanan pirtsakat! Oikein sitruunaiset! :D

  VastaaPoista
 7. kauniit sukat, malli täytyy laittaa korvan taa :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat.Tosi pirteen väriset.

  VastaaPoista
 9. Ihanan väriset nuo sukat. Nappikukka, hyvin kuvaava nimi pietaryrtille.

  VastaaPoista
 10. Ihanasti sopii värjäämäsi kirkkaankeltainen tähän malliin ja napit ovat just ihkut näihin. Mulla keltaista 7-veikkaa varastossa sainkin nyt idea tehdä siitä yhdet lahjasukat tällä mallilla.

  VastaaPoista
 11. Ihanan pirteän väriset sukat :)

  VastaaPoista
 12. Onpas niin ihanan pirtsakat sukat! :)

  VastaaPoista
 13. Minä tunnen pietaryrtin nimenomaan nappikukkana; ja nuo sukat ovat kyllä niin nappisukat kuin vain olla voi :-)

  VastaaPoista
 14. Iiiiiiiiihanat; niin lämpöinen - ja hedelmäinen - tosiaan tuo väri. Kauniit, kertakaikkiaan!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)