Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, helmikuuta 21, 2012

Lohikäärme Dragon

Angry Birds vaikuttaa kohta kaikkeen meidän perheessä, jopa minun käsitöihini. Kun Kiinassa alkoi Lohikäärmeen vuosi, Rovio päätti juhlistaa asiaa julkaisemalla peliin uuden hahmon, tietysti lohikäärmeen. Sen jälkeen meillä on erinäisiä kertoja ilmoitettu, että äiti tekee käsityönä lohikäärmeen.

Ensin sanoin, ettei minulla ole juuri nyt sopivanväristä lankaa, mutta lupasin ostaa. Sitten kun kävin ostamassa sen kuuluisat viisi kiloa 7 veljestä kerralla, oli jo yksi pieni pää kauppakassin sisällä varmistamassa, että onhan siellä varmasti oranssia, keltaista ja punaista. Olihan siellä.

Sitten alkoi kysely, että milloin äiti sää aloitat tekemään sitä lohikäärmettä. Päätin olla kerrankin hetken itsekäs, ja sanoin tekeväni ensin oman tunikani valmiiksi ja sitten lupaan varmasti aloittaa sen lohikäärmeen. No, siinä puseron valmistumista odotellessa tuli kudottua myös vaaleanpunaiset sukat kuopukselle, koska en voinut puseron saumojen ompelua ottaa bussikäsityöksi, sukat kulkeutuivat helpommin. Sukat ehkä vähän lohduttivat poikaa ja antoivat sinniä odotella myös lohikäärmeen valmistumista.

Sitten tuli tunika valmiiksi, ja pojan ensimmäinen kysymys oli: Aloitatko sää NYT sen lohikäärmeen? Kyllä, NYT sen aloitan! Siitä eteenpäin en ole saanut lainkaan rauhaa. Jos olin keittiössä laittamassa ruokaa, oli heti vieressä joku kysymässä: Äiti, miksi sää et tee sitä lohikäärmettä? Kun kerroin meneväni sunnuntaiksi töihin, kuopuksen ensimmäinen kysymys oli: Voitko sää tehdä siellä töissä sitä lohikäärmettä? Valitettavasti en voinut. Töistä palatessani kuului heti kysymys: Alatko sää nyt tehdä sitä lohikäärmettä? Teetkö sää sitä samalla kun sää katot dvd:tä? Kyllä, kyllä minä teen.

Milloin se lohikäärme on valmis? En osaa sanoa, mutta ei välttämättä vielä tänään, ehkä huomenna, ehkä seuraavana päivänä. Äiti, voisitko sää kutoa nopeammin? Kuule, äiti on oikeasti tosi nopea kutomaan, mutta käsityöt eivät koskaan synny hetkessä.

Paitsi, että kysymykset ja niihin vastaaminen toivat tähän lisähaastetta, oma haasteensa oli mallin kehittelemisessä. Mitään ohjetta ei ollut, ainoastaan netistä löydetty kuva, joka on napattu suoraan pelistä. Muista Angry Birds -hahmoista poiketen tämä lohikäärme kuvataan aina täysin kaksiulotteisena eli suoraan sivulta, se ei koskaan käänny ympäri niin, että kasvot näkyisivät edestäpäin. Kolmiulotteinen hahmo oli kuitenkin luotava, ja se mitä ei kuva kerro, täytyi itse kuvitella.


Tätä ylläolevaa kuvaa käytin osviittana. Lopputulos alla:

Angry Birds -dragon
Tehty ajalla: 17.-21.2.2012
Malli: Oma
Lanka: Novita 7 veljestä oranssi (278), keltainen (268), punainen (549), musta (099) ja luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 138 g
Puikot: 3,5 mm, virkkuukoukku 4 mm
Koko: Pituus 85 cm
Muuta: Kuopus tykkää ja se on pääasia. :)

 

Lohikäärme valmistui viime yönä hieman puolenyön jälkeen. Napsin pikaisesti siitä muutaman otoksen, koska tiesin, etten saa sitä enää kesytettyä kuvausta varten sen jälkeen, kun kuopus saa sen käsiinsä. 


Kävin kuvausten jälkeen viemässä lohikäärmeen nukkumaan kuopuksen viereen. Siitä hän sen aamulla löysi.
 

Osaatteko arvata reaktion? :) Lohikäärme lähti heti päiväkotiin mukaan unikaveriksi, ja iskän mukaan poika on leikkinyt kotiin päästyään sillä koko illan. Mitä en yhtään ihmettele, sillä eilen kun neuloin toisessa huoneessa lohikäärmeen harjaa, niin kuulin pojan jo vähän harjoittelevan leikkimistä keskeneräisellä otuksella. Jos keskeneräinen on jo niin mieluinen, kuinka tärkeä onkaan valmis? :)

Poika oli antanut tälle nimenkin. Se on Lohikäärme Dragon. :)

Seuraavaksi tehdäänkin sitten Mighty Eagle. Siis Mikty Eakle, sukunimi Maiti Iiköl. ;)

 

18 kommenttia:

 1. Kyllä tuo Dragon on todella upea !
  Ja pojan ilmeestä näkee että mieluinen on :)

  VastaaPoista
 2. Hieno lohikäärme! Hyvin oot saanut mallin mukaiseksi sen!

  VastaaPoista
 3. heippa :) löysin yllättävän helposti aivan mahtava kärmes t. Kaisa

  VastaaPoista
 4. Hurrrrjan näköinen käärme :)

  VastaaPoista
 5. Ihana! -Voin vain kuvitella kuopuksesi onnelliset elämykset Dragoninsa kanssa leikkiessä. -Onnellisia ovat käsityötaitoisten luovien vanhempien lapset. Minulla oli sellainen äiti, kuin sinä, joka ei tehnyt vain mitä osasi vaan mitä TAHTOI.-Minä olin 6-vuotiaana viikon sairaalassa keväällä -53 . Äiti kävi joka päivä, toi ensin itse tekmänsä nuken ja joka päivä sille uuden mekon.- Odotan jo kuopuksesi kanssa innolla sitä maitti iikeliä.

  VastaaPoista
 6. Eipä ihme etttä äitiä pyydetään tekemään,tuokin on kertakaikkisen upea! Pieni poika on selvästi Onnellinen :)

  VastaaPoista
 7. Ihana! En ole ennen kommentoitunut, mutta nyt oli pakko siis kerta kaikkiaan makeen näköinen Dragon... mielenkiinnolla seuraan blogiasi.
  -Armi-

  VastaaPoista
 8. Ooh wau! Tuon ohjeenhan saisit varmaan myytyä johonkin!! On tosi tyylikäs ja päiväkotikaverit on varmaan kadeita, kyllä kannatti äidin pikku painostus:D

  VastaaPoista
 9. Ihana lohikäärme. Ja lueskelin hauskoja lankajuttujasi tuolta alempaa. Jäädään sitten odottelemaan niitä isoja projekteja :-)

  VastaaPoista
 10. Onpa upea! Jos päiväkodissa on muitakin Dragon-faneja eikä tuohon ole ohjetta olemassa, niin kohtahan sinulla on ehkä jonossa useampiakin lohikäärmetilauksia:)

  VastaaPoista
 11. Oot kyllä mahtava äiti! Osaat ja ehdit tehdä vaikka mitä kun vaan pyydetään, oli ohjetta tai ei :) Tosi hieno lohikäärme ja voi vain kuvitella kuinka innoissaan poika on tuosta! Ja kuinka kateellisia muut lapset ;)

  VastaaPoista
 12. Upea! Oli varmaan ihana pikkumiehen herätä, kun Dragon herätteli ;)

  VastaaPoista
 13. Upea lohikäärme ja varmasti palkitseva urakka, kun on noin mieluinen! :)

  VastaaPoista
 14. En kyllä yhtään ihmettele, että on mieluinen!

  VastaaPoista
 15. Ihan mahtava, en uskalla näyttää täällä toiselle AB-fanille!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)