Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, helmikuuta 22, 2012

Lanka tulee langan luo

Joskus lankaa vaan tulee sisään ikkunoista ja ovista, vaikkei tekisi itse mitään...

Sain muutama viikko sitten sähköpostia La Alpaca -nimiseltä firmalta, joka tarjosi minulle heidän alpakkalankaansa kokeiltavaksi. Firma oli minulle ihan outo, joten ihmettelin ensin, onko tässä jokin koira alpakka haudattuna. Mutta olin tosiaankin päätynyt jotain kautta heidän kampanjansa kohteeksi, eli he tarjoavat joillekin bloggaajille kokeiltavaksi tuotteitaan - ilmaiseksi. No, jos kerran ilmaiseksi saa, niin antaa tulla vaan! :)


Tänään mies kävi noutamassa paketin, jossa oli kolme kerää 100% alpakanvillalankaa. Olin aika hämmentynyt siitä, että vielä väritkin olivat ihan minulle mieleisiäni, olin varautunut johonkin "harmaanruskeaan". ;) En tiedä, onko kyseinen firma tehnyt jotain salapoliisintyötä, vai miten osasivat lähettää näin mieluisia värejä.

Joka tapauksessa kiitos La Alpacalle ilmaisista langoista! :) Koska en ole näistä mitään maksanut, voin kaiketi luvata ainakin sen, että kun näitä jossain vaiheessa testaan, niin kerron kyllä sitten blogissa oman mielipiteeni langasta. Tosin en ole koskaan eläissäni neulonut alpakkalankaa, niin minulla ei ole minkäänlaista vertailukohtaa.

Toinen, minkä voin tehdä kiitokseksi ilmaisista langoista, on kertoa paketin mukana tulleesta tarjouksesta blogini lukijoille: saatte 20% alennuksen La Alpacan alpakanvillalangoista 31.5.2012 asti, kun käytätte tilatessanne alekoodia LANKA2012.

Täytyy vielä mainita, että minulla ei ole mitään kytköksiä kyseiseen yritykseen, todellakin ensimmäistä kertaa kuulin tällaisesta firmasta, kun he itse ottivat minuun yhteyttä ja halusivat lähettää minulle lankaa. :)

Sain tänään toisenkin paketin, tämän mukana tuli sitten valitettavasti myös lasku. ;) Jos olisin tiennyt, että minulle on tulossa toinenkin paketti, en olisi laittanut miestä tuomaan minulle tuota alpakkapakettia, vaan olisin ottanut itse molemmat paketit matkaani illalla, kun kerran Postiin piti kuitenkin menemäni. Sain vain tästä toisesta paketista tekstarilla tiedon vasta iltapäivällä, jolloin edellinen paketti oli jo noudettu. Joka tapauksessa tällainen oli sen paketin sisältö:


Margarethalta tuli pieni paketti, jonka tilasin tässä jokin aika sitten. Heillä oli tarjouksessa "nopeille tilaajille" tuollainen ruskea laukku eurolla. No, olisi voinut jäädä kyllä sekin euro tässä tapauksessa käyttämättä, sillä laukku on täysi susi. Se näyttää suhteellisen tilavalta, mutta todellisuudessa sinne mahtuu ehkä juuri ja juuri lompakko ja yksi pieni lankakerä, johtuen siitä, että laukun vetoketju on jossain alle 10 cm laukun pohjan yläpuolella, ja loput laukun näennäisestä korkeudesta onkin vain pelkkää silmänlumetta, millä ei ole mitään käytännön merkitystä. Mieskin totesi, että tuolla sää et kyllä tee yhtään mitään - minulla kun on se periaate, että jos kerran joku laukku pitää olla matkassa, niin sen pitää olla kans ISO ja sinne pitää mahtua PALJON tavaraa. Tai yleensä minulla on 2-3 laukkua, jotka pursuavat niin täynnä tavaraa, etteivät vetoketjut mahdu kiinni. Orpo on olo, jos lähden jonnekin vain yhden laukun kanssa... ;) Juu, ei tällaiseen lirpakkeeseen mahdu yhtään mitään, mutta ehkä voin sitä joskus käyttää neljäntenä kassina.

Tulihan sieltä sitten lankaakin. Ensimmäistä kertaa kokeilin tilata Margarethan neulelankoja - eikun sori, tilasinhan syksyllä sellaisen virkattujen leivosten lanka- ja ohjepaketin, mutten ole niitä vielä testannut - ja tämän paketin mukana tuli myös neuleohje sukkiin ja rannekkeisiin.


Varsinainen tilaukseni oli kuitenkin nämä ristipisteltävät kirjanmerkit, jotka oli "pakko saada". Muut ostokset oikeastaan olivat vain sellaisia, että sain minimitilauksen summan täyteen. ;) Vaan eikö olekin ihania kirjanmerkkejä? Millähän ajalla nuokin ehtisi pistellä...?

Kiitos Lohikäärme Dragonin kommenteista! :) Ohjetta kaipaaville ja bisnesideoita ehdotelleille tiedoksi, että lohikäärmeestä ei ole tulossa ilmaista eikä maksullista ohjetta, enkä myöskään tee toista tällaista lohikäärmettä, en edes maksua vastaan. ;) Kun teen jotain "omasta päästäni", en koskaan laita mitään silmukka- tai kerrosmääriä ylös, vaan teen täysin silmämääräisesti sen mukaan, mikä näyttää hyvältä. Ei näistä jää edes itselle mieleen, miten mikäkin kohta on tehty. Jos haluan tehdä jotain ohjeesta, silloin teen jonkun muun kirjoittamasta ohjeesta, ja sellaisia voi sitten tehdä vaikka sata samanlaista. Mutta kun teen omasta päästäni, niin silloin ei ohjeita tarvita nyt eikä tulevaisuudessa, ja tällöin kyseessä on myös täysin uniikki kappale, jota en edes yritä toista kertaa jäljitellä. Jos joku haluaa tehdä samanlaisen lohikäärmeen, niin siitä vaan katsomaan piirroskuvasta mallia, kuten minäkin tein - ja jos lapseni kaverien äidit eivät osaa virkata tai neuloa, niin vaihtoehtona on opetella tai sitten sanoa lapselle, että sori, et saa lohikäärmettä. ;)

Hei siis oikeasti, eihän käsityöt ole harrastus, jos niillä alkaa tehdä bisnestä? :) Sitä paitsi, Roviolla voisi olla sanansa sanottavana, jos alkaisin tehtailla heidän hahmojaan tai julkaisisin neuleohjeen, täytyyhän heidänkin saada pehmolelunsa myydyksi, eikös? Omaan käyttöön voi näitä tunnettuja brändejä tehdä, mutta minä en ainakaan voisi edes kuvitella hyötyväni millään tavalla toisen luomasta hahmosta.

Eli ei kun kaikki vaan puikot ja koukku käteen ja itse pähkäilemään lohikäärmeen tekemisen saloja, jos asia kiinnostaa! ;)

 

7 kommenttia:

 1. Mahtavaa tuollainen tarjous , että sait ilmaisia lankoja .
  Jään mielenkiinnolla odottelemaan tuloksia !

  Olipa todella kiva lukea tuo, että et ala kirjoittelemaan ohjeita ja että kuvasta voi katsoa mallia.
  Minulle on lähiviikkoina tullut valtavasti pyyntöjä, kaikkiin vanhoihinkin juttuihin, joista kaivataan ohjetta.
  Tuntuu niin pahalta aina kirjoittaa samasta asiasta, että en viitsi niitä kirjoitella.Kun en koskaan silmukoita laske, vaan teen niinkuin hyvältä tuntuu.
  Laitoin nyt blogiini tekstiä asiasta, saapas nähdä onko siitä apua :)
  Taidat olla aika samanlainen käsityöläinen, kuin minäkin :D

  VastaaPoista
 2. Aika kiva ylläri sinulle!

  Lohikäärmeesi oli muuten hieno!

  Nuo kirjanmerkit ovat tosi ihania, pitäis varmaan tilata itsekin samanlaiset tehtäväksi

  VastaaPoista
 3. Hyvin sanoit ohjeiden kirjoittamisesta. Maailma on täynnä ohjeita mutta joku haluaa aina just sen yhden mallin ohjeen mitä ei ole olemassa eikä tule.
  Noin hienoa lohikäärmettä ei joka nainen neulokaan mutta kyllä aina jokunlainen käärme syntyy vähemilläkin taidoilla.
  Nyt sattuu näkymään helpot robottikirjaimet niin koetan kommentoida;)

  VastaaPoista
 4. Nuo kirjanmerkit ovat aivan upeat. Pitääkin katsoa saisinko tehtyä tuollaiset siskolleni. Yritän aina löytää hänelle jotain musiikkiin liittyvää juttua, kun liittyy hänen ammattiinsa.

  VastaaPoista
 5. Nättejä alpakkalankoja! Tuo tapa tarjota bloggaajille ilmaisia tuotteita/näytteitä on muuten joissain toisissa blogeissa varsin yleistä. Näköjään tapa on yleistymässä myös käsityöblogeihin.

  Ja olen muuten ihan samaa mieltä ohjeiden kirjoittamisesta - rentouttava harrastus alkaisi maistua työltä (noista tekijänoikeuspykälöistä puhumattakaan). Samasta syystä en tee tilaustöitä ;-)

  VastaaPoista
 6. Lankoja ei ole koskaan liikaa. Upeita nuo kirjanmerkkit.

  VastaaPoista
 7. Onnea testaajalle! Minuakin pännii kassit, joiden vetoketju on niin pieni, että siitä ei mahu mitään sisään. Olen erehtyny ostamaan ainakin yhen sellasen kirpparilta. Ja taas on aukko sivistyksessä ton lohikäärmeen suhteen. Lintujen suhteen minua on jo valaistu. :D
  Olen miettiny, että osallistuitko uuden musiikin kilpailuun?

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)