Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, helmikuuta 20, 2012

Huovutettua

Tuli tässä pitkästä aikaa kaivettua huovutusvillaa ja huovutusneulain esiin. Sitä villaahan mulla onkin peräti yksi lipastollinen, joten oli ihan kohtuullistakin välillä vähän kuluttaa niitä villoja... tosin ei näihin sitä kovin paljoa saanut uppoamaan. :)

Neulahuovutetut kaulakoru ja rannekoru
Tehty: 20.2.2012
Malli: Yhdellä vauvalla näin töissä tällaisia ja kysyin äidiltään, miten hän on helmet tehnyt :)
Tarvikkeet: Erilaisia huovutusvilloja
Muuta: Työtäni varten malliksi
 
Tein nämä korut oikeastaan siksi, että olen lähdössä parin viikon päästä eli koululaisten hiihtolomaviikolla (joka on itselleni työviikko) nuorten/nuorten aikuisten leirille ohjaajaksi. Tarjouduin pitämään siellä käsityöpajan, ja tänään sain kuulla leirin vastaavalta ohjaajalta, että työpajaa varten on nyt varattu villaa ja huovutusneuloja. :) Joten pyöräytin nämä helmet pikaisesti ihan malliksi, että esimerkiksi tällaisia voitaisiin tehdä. Rannekoru on ihan kiva ja onnistunut, mutta tuo kaulakoru on vähän hölmö; itseasiassa sen pallon tein vain siksi, että voin näyttää esimerkin, kuinka useita värejä voi yhdistää myös palleroihin, ei tarvitse olla yksiväristä. Ehkä jotain hakaneulalla kiinnitettäviä rintakorujakin voisi tehdä, tai jos joku haluaa kokeilla kolmiulotteista työtä, niin mikäpä siinä. :) Malleja kaikkeen muuhun minulla onkin kertynyt vuosien varrella, mutta näitä koruja en ollut ennen kokeillut.

Niin, ja nämä on tosiaan neulahuovutetut, ei märkähuovutetut. Kysyin vinkkiä yhdeltä äidiltä kerhossa, kun hänen vauvallaan oli neulahuovutetut helmet kaulassaan, niin sen pohjalta sitten aloin tökkimään. Ja nämä tehdään ihan vain siten, että otetaan villatupsu ja tökitään sitä huovutusneulalla niin kauan, että se alkaa muistuttaa palloa. ;)

Voiko muuten olla totta, että edellisestä neulahuovutuksestani on kohta kaksi vuotta aikaa??! En kyllä usko, vaikka pakko kait se on uskoa, sen tuoreempaa päivitystä ei blogistani löydy Neulahuovutukset-kategoriasta. No, sen edestä pitääkin sitten tökkiä neulalla parin viikon päästä, kun siitä silloin vielä maksetaankin. ;)

 

1 kommentti:

  1. Onpa kaunis tuo rannekorusi! Minulla on muuten viime aikoina pyörinyt mielessä huovutetut pallerot koruihin. ;)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)