Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, tammikuuta 23, 2012

Yks vielä

Ehdin vielä viime perjantaina aloittaa bussissa kotimatkalla yhden sytomyssyn. Tosin kun olin hyvän tovin sitä virkkaillut, niin koko aloitus meni purkuun ja päädyin lauantaina aloittamaan sen uudestaan päälaelta. Joka sekin meni purkuun, kun en heti muistanut, miten olen noita myssyjä ennen tehnyt. Piti sitten käydä tarkistamassa isännän pipoista, niitähän on tullut virkattua aika monta, oli vaan päässyt unohtumaan. Ihan kuin sillä olisi ollut niin väliä, omasta mallistanihan tässä on kyse, jos nyt tällaista peruspipon mallia voi edes kenenkään nimiin laittaa.

Mutta lanka on ainakin itse värjättyä! :D

Sytomyssy
Tehty ajalla: 20.-22.1.2012
Malli: Oma
Lanka: Novita Kotiväki Kool Aid Black Cherry -värjätty + 010 sekä Virkkauslanka Kool Aid Black Cherry -värjätty + 010 (epäonnistunyt värjäysyritys)
Langankulutus: 40 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: Ympärys 57 cm
Muuta: Oysiin

Tässä on nyt se syksyinen epäonnistunut yritykseni värjätä puuvillalankaa. Kool Aid -värjäyskurssin opettaja oli onnistuneesti värjännyt Kool Aidilla puuvillaa, tosin kiinnitysaineena täytyi käyttää etikkaa. Hänen ohjeillaan värjäilin pienen nyssäkän Virkkauslankaa ja vähän isomman nyssäkän Kotiväkeä, mutta pilalle meni, suurin osa väristä irtosi huuhtelussa. No, tässä on sitten lopputulos virkattuna: Ei huono, sanoisi Jorma Uotinen. :) Suurin osa myssystä on Kotiväkeä, mutta kun se loppui kesken, niin pari viimeistä kerrosta tein kaksinkertaisella Virkkauslangalla, ja kun ne on yhtä aikaa värjätty yritetty värjätä, niin tuostahan ei edes huomaa, missä lanka vaihtuu. :)

Alunperin muuten värjäsinkin puuvillaa kokeiluerän juuri sen verran, että erästä riittää yhteen sytomyssyyn. Riittoisuus tuli tässä nyt todistetuksi.

Luultavasti huomenna käyn heittämässä tämän ja kolme muuta myssyä Lumoavaan Lankaan, niin ovat sitten taas pois käsistä. :)

Mukavaa uutta viikkoa!


2 kommenttia:

  1. Nättejä myssyjä täällä.:) Kiva kun jaksat ahkeroida myssyjen kanssa edelleen.:)

    VastaaPoista
  2. Pakko kysyä, oletko tullut koskaan laskeneeksi miten monta sytomyssyä on koukkusi valmistanut? Muistan vain niin pitkänkin ajan takaa blogistasi mainintoja milloin mistäkin myssystä ja aina olet jaksanut niitä värkätä niin ihailtavan paljon. Hieno homma, että olet löytänyt mieleisesi kampanjan, jossa selkeästi osaamisesi on edukseen!

    Ihastelin myös noita aiempia värjäyksiäsi. Itse olen jäänyt hieman siihen puuhaan koukkuun ja onhan se todella ihanaa touhuilemista!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)