Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, tammikuuta 08, 2012

Angry Birdsday to you...

Tätä päivää on odotettu ja siitä on puhuttu meillä viime kesästä saakka. Siis siitä saakka, kun tein esikoisen syntymäpäiväksi Lego-kakun. Kuopus ilmoitti, että hänen syntymäpäiväksi äiti tekee sitten Angry Birds -kakun. Se asetti hieman paineita, koska minähän en tunnetusti tykkää leipomisesta, ja suostunkin leipomaan ainoastaan lasten synttäripäiväksi. (En muuten edes syö leivonnaisia, en edes leipää, joten siksi meillä ei ole tarve leipoa muulloin.)

Ajattelin ensin, että helppohan se on tekaista pyöreä kakku ja muotoilla siihen punaisen linnun naama. Mutta kuopus tarkensi tässä syksyn mittaan ohjeita: kakussa tulee olla kaikki linnut ja possut ja ritsa, jolla voi ampua lintuja possujen päälle. Sanoin, ettei äiti taida osata tehdä sellaista kakkua, johon kuopus vastasi: "Se on ihan helppoa. Teet vain pyöreän pallon, siihen nokan, silmät, kulmakarvat ja pyrstön - kyllä sää osaat!" No, kun kuopus oli taidoistani niin varma, niin eihän auttanut kuin yrittää... Myöhemmin tuli vielä vaatimuksia, että kakussa täytyy olla possuille linnake, ja tällä viikolla kuopus varmisti, että "muistathan sää äiti tehdä siihen sitten possuille ruohoa?"

Paineet olivat kovat, mutta niin oli myös lapsen luottamus siihen, että hän sen "Älki Pööts -kakkunsa" saa. Ja ihan tyytyväinen olen lopputulokseen:



Koska pojan lempiväri on yhä edelleen vaaleanpunainen, niin kakkuun pääsi myös sitä vaaleanpunaista väriä aika reippaastikin. Eihän tämä todellakaan ole mikään liikuteltava versio, eli linnan osaset piti vielä kasata uudelleen juuri tarjoilupöydällä, mutta pääasia, että possuille oli se linnake ja linnuille ritsa. ;)

Toinen Angry Birds -kakku olikin sitten vähän yllätys:


Tämä onkin voileipäkakku. :) Alkuperäisen ajatukseni mukaan täytekakusta olisi tullut suunnilleen tämän näköinen, mutta toteutin sitten vision voileipäkakkuun. Tämä on ihan ensimmäinen voileipäkakku, jonka olen eläissäni tehnyt, ja aika paljon olisi vielä opeteltavaa sillä saralla. Leivän leivoin tietysti itse, jotta sain varmistettua, ettei siinä ole mitään "kiellettyjä aineita". Se oli itse asiassa täysin jauhoton, eli "jauhona" on mantelijauhetta. Varsinainen karppaajan ja muiden viljoja välttelevän unelma siis. ;) No, en ole itse mikään voileipäkakun ystävä (en kyllä täytekakunkaan), joten vähän turhan suolainen ja turhan vetelä kakku tästä muotoutui, ja sitä on vielä hirveät määrät tuolla kaapissa, kukahan senkin syö... ;)

Meillä kävi siis eilen kuusi vierasta, ja siksi kakut korkattiin silloin, tänään syödään rippeitä yhden vieraan kanssa ihan virallisena 4-vuotispäivänä.


Minulla on tapana ottaa päivänsankarista kuva siinä vaiheessa, kun vielä vieraita odotellaan, ja jostain kumman syystä päivänsankari (oli se sitten kuopus tai esikoinen) on siinä kuvassa aina kravatti kaulassa pelaamassa tietokoneella... no, sen ääreen on niin helppo laittaa rauhoittumaan, ettei koti ole ihan myrskyn jäljiltä siinä vaiheessa, kun ovikello soi. :D Tämä kuva osoittaa, että Angry Birds on todellakin kuopukselle Se Juttu. :)



Onnea äidin pikku pojalle ja meidän perheen "pikkuveljelle"! :)


24 kommenttia:

  1. Wau mitä kakkuja! Kyllähän sä osaat tuonkin homman :)
    Onnea vaan suloiselle synttärisankarille!

    VastaaPoista
  2. Vau, ihan uskomattoman upeat kakut! Kuopus oli selvästi oikeassa, osaat todellakin tehdä.
    Jälkikäteiset onnittelut täältä, meillä on tänään esikoisen kaverisynttäripäivä.

    VastaaPoista
  3. Vautsi, kyllä sä osaat tuonkin homman! :)

    VastaaPoista
  4. Hienoja kakkuja, päivänsankari oli varmasti onnellinen! Voileipäkakku on multakin vielä kokeilematta. Mielenkiinnolla odotan tota isoäiti tunikaa. Kiva värimaailma sulla!

    VastaaPoista
  5. Olet näköjään ihan uskomaton kakkujenkin tekijä!

    VastaaPoista
  6. Oi mitä kakkuja...tuo kolmiulotteinen olis meidän poikien suosikki <3

    VastaaPoista
  7. Kerrassaan upeat kakut on kuopus saanut. Varmasti livat mieluisat.

    VastaaPoista
  8. Upeita kakkuja ja suloinen päivänsankasi. Ihana tunnelma tuossa kynttiläkuvassa.

    VastaaPoista
  9. Ihan mahtavaa, miten tuommoisia raaskii enää syödäkään. Ihania kakkuja. :)

    VastaaPoista
  10. Onnea minultakin !
    Kyllä se teidän äiti osaa.. upeat kakut :)

    VastaaPoista
  11. Onnittelut synttärisankarille!

    En Angry Birdsejä tunne lainkaan, mutta siitä huolimatta voin sanoa, että vau mikä kakku! Tosi taidokkaasti tehty, niinkuin tuo voileipäkakkukin!

    VastaaPoista
  12. Ihan uskomattoman hienot kakut, ja vielä kun et oo leipoja etkä leivänsyöjä. Hyvin oot itsesi ns. ylittänyt;)
    Saas nähdä mitä vuoden kuluttua on tehtävä.

    VastaaPoista
  13. Olet sinä kyllä taitava leipuri!!

    VastaaPoista
  14. Huikeita kakkuja. Kyllä sinun poikasi oli oikeassa luottaessaan äidin taitoihin.

    VastaaPoista
  15. Hyvin onnistuit kakkujen teossa ainakin ulkonäön osalta. Onnea synttärisankarille!

    VastaaPoista
  16. Hienoja kakkuja! Meidän esikoisenkin piti saada Angry Birds -kakku. Ratkaisin koristeluongelman antamalla pojalle kermavaahtoa, pursottimen, lakritsaa ja marsipaania. Poika sitten taiteili itse kakun koristeeksi valkoisen vihaisen linnun :)

    VastaaPoista
  17. Hienoja kakkuja! Onnittelut pojalle ja hyvää uuttavuotta koko perheelle!

    VastaaPoista
  18. No olihan siinä kakkuja kerrakseen. todella taitavasti olit ne tehnyt, onneksi meidän pienimmät ei näe näitä kuvia eikä näytetä, voisivatpa vaatia pian jotain tuleviin synttäreihin

    VastaaPoista
  19. Kiitos onnitteluista! Juu, mainitse vain (siis äitisi synttäreistä), muistinkin sen jo menneiltä vuosilta ;).
    Meillä on lastenkin synttäreillä aina ollut ihan tylsä kakku, mutta samaa ei voi näemmä sanoa teiltä! Minun suosikki on tuo voileipäkakku; ihan mahtavannäköinen!

    VastaaPoista
  20. Pienelle miehelle onnittelut! Ja hienot on kakut vaikka linnut on minullekin ihan vieraita. Siis vaikka on suunnilleen saman ikäinen poika talossa. Ei vaan olla vielä pelien maailmaan ehditty - paitsi lautapelien ;)

    VastaaPoista
  21. Kakku on ihan TOLKUTON! Siis käsittämätön! Mutta eipähän ollut lapsen luottamus turhaan annettu :D Minulla myös kummipoika on vihaisten lintujen suuri fani, toivottavasti koskaan ei lapsirukan päähän pälkähdäkään, että tuollaisia kakkuja on olemassakaan ;) Minä voisin olla aika lailla pahemmassa pulassa kuin sinä.

    VastaaPoista
  22. Oletpa osannut ihan älyttömän hienon kakun taikoa!

    VastaaPoista
  23. Onnea kovasti kuopukselle!!

    Oletpahan onnistunut kakuissa ihan just eikä melkein!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)